Женско списание » Грижа за ръцете » Сини нокти на ръцете, причини и лечение. Защо ноктите са сини

Сини нокти на ръцете, причини и лечение. Защо ноктите са сини

Ногтевые плоча на ръка, могат да "кажете" на опитен лекар, всичко за вашето здраве. Всяка промяна на формата, появата на тях вкраплений, неравности или ивици показват наличие на различни инфекциозни и възпалителни процеси в организма. Но за да може да се посочи сини нокти на ръцете?

Появата на сини нокти на ръцете най-често са свързани с различни травми. Удар или нараняване провокира появата на хематом под нокътната плоча, което и води до появата на синюшного оттенък.

Обаче ако вие не сте в най-скоро време наранявания на ръцете, посиняване на нокътната плочка може да се случи поради нарушаване на притока на кръв в пръстите на краката. Това явление е доста често предизвикват патологични процеси в органите на дихателната и сърдечно-съдовата системи, появата на атеросклеротични плаки, както и нарушаване на обменните процеси, което често се наблюдава при развитието на захарен диабет.

Всички тези мерки водят до увреждане на малките кръвоносни съдове, в резултат на което и да е посиняване на ноктите на ръцете. В случай, че в организма се случват си в обменните процеси, този човек освен този симптома също може да се наблюдава крехкост ногтевых плочи и сухота на кожата около тях. Възможно е също така появата на заусениц, които причиняват на човека силен дискомфорт.

Сини нокти на ръцете, причини и лечение. Защо ноктите са сини

Не забравяйте, че синият цвят на ноктите на ръцете е само симптом на някои нарушения в организма. Така че за начало е полезно да разбере нивото на вашето здраве и премахване на всички патологични процеси. Само след това вие ще можете да върнете своя ноготкам привлекателен и здравословен външен вид.

А за това е необходимо да се консултирате с лекар и да мине през редица медицински проучвания, за да се определи точната причина за появата на заболяването. И не отлагайте решението на вашите проблеми, тъй като този симптом може да посочи за развитието на сърдечна недостатъчност, която в последствие може да доведе до инфаркт или други заболявания от страна на сърцето.

Как да се премахне син оттенък на ноктите на ръцете?

Ако сте получили увреждане на нокътя, а след това към него, трябва веднага приложете студен компрес. Той не само ще намали болката усещания, но и да се предотврати появата на син цвят на нокътната плоча.

Ако ноктите ви все пак се превърна в синия цвят, трябва да се консултирате с лекар. Той ще извърши щателна проверка на повредени пръст и ще ви даде подходящо лечение. В някои случаи дори може да се наложи процедурата за премахване на нокътната плочка. Се страхуват от нея няма нужда. Тя, макар и да е болезнено, но бързо ще ви избави от проблема. Освен това, на мястото на премахване на нокътната плочка в най-скоро време се образува нова здрави нокти.

Ако синкав цвят на ноктите се появява веднага на всички пръсти на ръцете, тогава ще трябва да отидете на терапевт, а още по-добре към кардиологу, тъй като този симптом вече говори за наличие на заболявания, които се нуждаят от спешно лечение. След като се мине на терапевтичен курс на лечение, цвят на ноктите трябва да нормализоваться себе си.

Премахване на синюшного цвят на ноктите на ръцете си на народни средства за защита

Ако не е била разкрита патологии и вие не получавате никакви наранявания, които биха могли да доведат до промяна на цвета на ноктите, а след това, най-вероятно, син оттенък ногтевых плочи се появи в резултат на нарушения на местното кръвообращение.

Сини нокти на ръцете, причини и лечение. Защо ноктите са сини

За да коригира ситуацията, можете да се възползвате от някои средства от народната медицина, които са предназначени за подобряване на притока и разхода на кръв към пръстите на ръцете.

  1. Ванички за ръце с морска сол не само стимулира кръвообращението, но и допринасят за укрепването и хранене на самите нокти, в резултат на което те започват да растат по-добре и придобива естествен, красив цвят. Да се готви ванночку просто – трябва в малко количество топла вода и се разбърква 1 чаена лъжичка морска сол и се оставя да престои ръце в получения разтвор за около 15 минути.
  2. Контрастен душ спомага за подобряване на местното кръвообращение и укрепване на стените на кръвоносните съдове. Провеждане на дома му, е много просто, насочете първо струя студена вода върху ноктите, изчакайте няколко минути, а след това рязко се обръщай и гореща вода. И така последователно променяйте температурата на водата в продължение на 10-15 минути.
  3. Масаж с помощта на етеричното масло от лавандула също така има благоприятен ефект върху кръвообращението и спомага за укрепване на ноктите. Капните няколко капки масло за нокти и започнете да го трие, докато тя напълно се абсорбира.

Защо сини нокти на ръцете и как да се справят с този проблем, ние вече разбра. Все пак, не забравяйте, че тук става въпрос за вашето здраве. Така че по-добре не експериментирайте, а се обърнете за помощ към квалифициран специалист.

Видео диагностика на ноктите