Женско списание » Грижа за ръцете » Детски маникюр. Как да се направи едно момиче на 10, 11 и 12 години. Снимки и съвети " Маникюр в домашни условия

Детски маникюр. Как да се направи едно момиче на 10, 11 и 12 години. Снимки и съвети " Маникюр в домашни условия

Децата често искат да бъдат като родителите си. Затова не е чудно, че малките момичета с 10-12 години се опитват да краситься, да правя прически така, както го прави майка ми. Ноктите те също са ангажирани, коллекционируя лакове или да заеме ги с маминой рафтове. Но детски маникюр – това не е просто покритие невен лак. Това е още и задължителна хигиенична процедура, която родителите трябва да научат децата си в домашни условия.


В салони, детски маникюр често предлагат да се направи за половината от разходите, но да се пресели излети до учителя не си струва. По-добре постепенно да се научи детето да се отдадете на ноктите себе си. За това е необходимо не само, за да му каже, как се прави, но и да се покаже чрез примера си, а също и за подарък на дъщеря си всичко необходимо.

Инструменти за детски маникюр

Детски маникюр. Как да се направи едно момиче на 10, 11 и 12 години. Снимки и съвети Детски маникюр правят и момичетата, и на момчетата, защото ноктите растат на всички. Трябва да внимавате за ноктите на децата си с младенческого възраст, така че бебето не може да се почеше себе си, и така, под ас не се натрупат нечистотии. На 10, 11 и 12 години, може вече да се обучават децата на самостоятелност, учат ги отрежете ноктите на себе си. Обикновено проблемът е в лявата си ръка (дясната – на лява ръка), защото дори и не всички възрастни е лесно с този управлявани.

За детето не травмировался, може да се научи да го прави за себе си детски маникюр с помощта на клещи (на снимката са представени от 2 вида). Това е един вид инструмент, да работят с които ще трябва да се научат, но то е по-безопасно маникюрных ножици. Също в Детски маникюр. Как да се направи едно момиче на 10, 11 и 12 години. Снимки и съвети арсенала на 10-12 годишно момиче, трябва да бъде още и пилочки. Пилинг купуват по избор, тъй като детски невен твърде тънки и меки .

Структура на детски невен

В кратки детски ноктите си много вода, така че те така са устойчиви. На 10, 11 и 12 години все още не се случва хормонална корекция на тялото, затова специалистите и съветват да се обърне специално внимание на маникюр в тази възраст. С 14-15 години ноктите започват да се втвърдяват , до 17 години, със сигурност може да се говори, че ногтевая плоча напълно оформени. Освен нея, укрепва и ципа, и всички околоногтевое пространство, така че става допустимо отстраняване на кожичките в домашни условия и други манипулации (шеллак, натрупване на лак с пайети...).

Техника на детския маникюр

Ние вече говорихме, че на невен при деца – тънки и нежни. Тяхната структура не ви позволява да направите всички манипулации, предназначени за възрастни.

В никакъв случай не правете дете на 11-12 години шеллак или натрупване! Това ще съсипе детски невен при отстраняване на материали. Освен това най-добрата украса на детето – естествеността. Той нищо възрастни лосиони за красота.

За да сте в домашни условия може да направи детето си красив и правилен детски маникюр за къси нокти без нараняване на своята нежна кожа, обясни стъпка по стъпка как да го изпълни. Необходимо е да се подготви следните материали и приспособления:

 • Антисептик под формата на спрей или просто борный алкохол;
 • Кожички;
 • Пила;
 • Детски крем;
 • Портокалова пръчка;
 • Щеточка;
 • Течен сапун;
 • Баня с топла вода;
 • Кърпа.

Последователност на работа:

 1. Поддържаме дръжки на бебето в сапунена ванночке 10 минути, успоредно премахване от под ноктите кал;
 2. Обработваме свои ръце и дръжки на детето антисептик;
 3. Отдаваме ноготкам форма, с помощта на клещи или пилочки, в зависимост от дължината на ноктите;
 4. Кусачками премахване на заусеницы;
 5. Парцел за дръжки крем и правим лек масаж, за да омекоти епидермиса;
 6. Отодвигаем епидермиса портокалова пръчка (в никакъв случай не се съкращава и не премахват химически начин!);

Детски маникюр. Как да се направи едно момиче на 10, 11 и 12 години. Снимки и съвети На този маникюр момчето може да завърши. Но момичетата в 10-11 години искат да имат не просто чист невен, но и някакъв красив дизайн за тях. Можете да подскаже на дъщеря си възможности на най-добри възможности за дизайн на къси нокти (на снимката), така че тя сама по себе си не сотворила на тях нещо екстравагантно. Помислете, как да се направи детски маникюр и красив дизайн в домашни условия за своята 10-ти, 11-ти или 12-годишната си дъщеря.

Дизайн за нокти за деца

В зависимост от това на колко години си доченьке, може да се направи или съвсем детски дизайн на къси нокти със Детски маникюр. Как да се направи едно момиче на 10, 11 и 12 години. Снимки и съвети зверюшками или цветя, или нещо по-твърдо. В статията " Рисунки за начинаещи – по-лесно да не се случва ", представени и двата варианта: това са интересни и прости рисунки с животни и техника "мокър лак", което позволява да се получи хубав модел на къси нокти в стила на абстракция.

И като бонус предлагаме ви направи 11-годишната доченьке в домашни условия красив дизайн, наречена "Торта с крем" . Стъпка по стъпка техниката, показана на снимката. Цвят можете да използвате всички: виолетови, сини, розови, оранжеви и т.н. Но бял крем трябва задължително. Също така е необходимо дотс.

 1. Боядисване на ноктите, един цвят;
 2. След изсъхване на всеки ноготок повече от половината от покриваме друг лак;
 3. Draw надлъжни ивици (снимка 1);
 4. Бял цвят правим "крем" (снимка 2);
 5. Дотсом постави вишенку на върха на крем планината и украсете я цветни точки, чрез симулиране на сладкарски изделия обсыпку (снимка 3, 4).

Ето един интересен, красив и апетитен дизайн е превърнал у нас в домашни условия. Момиче ще е доволна, и тя не е точно искате сгрызать такъв маникюр. Следващия път можете да я направя майсторски клас по изпълнение на този фигурата, за дъщеря е в състояние самостоятелно да се опитва да рисува модели на своите нокти.