Женско списание » Грижа за ръцете » Дизайн бордо гел-лак (39 снимки): маникюр цвят бордо и комбинация с пайети

Дизайн бордо гел-лак (39 снимки): маникюр цвят бордо и комбинация с пайети

Дизайн бордо гел-лак (39 снимки): маникюр цвят бордо и комбинация с пайети

Бордо гел-лак има богати наситени нюанси и отлично допълва образа на жената. Този нюанс е трудно да се нарече ежедневно, но дори и в строго бизнес начина на бордо изглежда подходящо. Дизайн маникюр с един от най-актуалните нюанси на червено, могат да бъдат различни: от класически однотонного гланцов покритие до сложни с декоративни елементи или допълнителни цветове.

Сложен цвят задължава до качествено маникюру и чист форма на ноктите.

При тази дължина плоча голяма роля не играе: бордо изглежда добре на дълги нокти и на къси. Струва си да се има предвид, че класическата дискретен гел-лак изглежда добре точно на къси ноготках, което позволява на една жена да изглежда достойно и в бизнес среща, на парти или в ресторанта.

Вариант бордо дизайн - в следващото видео.

Характеристики

Сред характеристиките на бордо гел-лак за нокти могат да се разграничат няколко точки:

 • Плътен наситен цвят изисква перфектен маникюр без кожичките, пукнатини и други несъвършенства. Всяко от тях ще "удари в очите".
 • Работи с пигмента оказва се по-сложно: той изисква перфектни линии и не търпи помарок. Майстор, работещ с гел-лак цвят бордо, трябва да има чистота и внимателност.
 • Бордо се различават по нюанси от светло до тъмно, почти черно.
 • Нюанси на бордо могат да се комбинират помежду си в единна концепция за маникюр.
 • За този маникюр не изглеждаше шантавите си струва да се предпочитат кратки ноготкам правоъгълна форма или дълги, но в кръгла или острата му.
 • За разнообразяване на обикновен дизайн ще комбинация с 1-2 други нюанси, например, златист.
 • Наситен изисква своевременно актуализиране на маникюр – носи му се препоръчва не повече от 2 седмици, в противен случай женски ръце стават по-спретнати от отросших невен.

Бордо цвят можете да поставите в близост до класически червено и бежово.

Той е гъвкав при правилно нанасяне и носенето, при сдържана форма на нокътя и в комбинация с този начин на жената като цяло. Цвета е уникален с това, че се съчетава с много други основни нотки и хармонично изглежда като червени тонове. Единственият минус на този цвят е, че трябва да се прилага строго по контура на нокътя, без да се преминава отвъд границите, тъй като дори и най-малката помарка веднага можете да видите, като мръсно петно.

Дизайн

 • Бордо френски маникюр се комбинира с къси ас правоъгълна форма и плоча със средна дължина, при условие, че ще се превърне в основен нюдовый цвят. Ако ноктите са дълги, може да се използва прозрачен гел-лак за основа, а върховете на обработват бордовым: класически гланцово, матово и дори с пайети. Интересен дизайн предполага използването на наситен цвят в комбинация със злато.

Бордо като основа на френча – чудесна идея за дизайн на къси нокти. Вторият нюанс може да бъде по-светъл или тъмен – тук правила няма, работи само фантазията на майстора.

 • Лунен тип дизайн е станала нова класика и има много групировки. Такъв маникюр, обикновено се състои от 2 нюанса, като основен бордо и златисто или бежово за дупки. Гнездата могат да бъдат традиционните овални или триъгълни, продълговати. За разнообразяване на дизайна ще помогне на тънки декоративни ленти, кристали, мъниста.
 • Ако добавите блестящи камъчета до бордовому оттенку, можете да получите в луксозна комбинация. Това не е перебарщивать и залепите псевдобриллианты на всеки нокът – ограничьтесь две, максимум три пальчиками.
 • Мат . Бордо цвят може да бъде напълно лишен от лъскава блясък и има текстура кадифен. Този маникюр ще бъде подходящо за строго офис стил и не изисква допълнително декор. За разнообразяване на дизайна, може да се комбинира матиран цвят и блясък в един дизайн, например, покриване на два нокътя на безименния и средния пръсти матирано бордо, на останалите се налагат блясък.
 • Градиент . Дизайн с червеникав оттенък, може да бъде преходна от бордо до черно, зелено, бежевому, бял, розов фон, той е и дори жълто. Изборът на останалите нюанси зависи от предпочитанията на жената и нейната смелост, тъй като проектът "градиент" ще забележим уникално.
 • Смесването на декор. В един дизайн, маникюр могат да бъдат съчетани няколко техники. Например, един-два пальчика може да бъде издаден в стила на лунния маникюр, още един – в стила на мрамор (с бял, сребрист или златист цвят). Или да комбинирате френски, кристали. Актуална ще бъде геометрия на един пръст, златото – от друга.
 • Геометрия . Тази тенденция е особено актуален през този сезон, независимо от факта, че за първи път се появи в края на миналата година. Бордо може да се комбинира с геометрия в нэйл-дизайн, като акцент може да се направи на безименния пръст, указательном пальчиках, добавяйки там фигура на зиг-заг, квадрат, правоъгълник, на прозрачна основа.

Идеи за дизайн на маникюр с бордовым цветовете са толкова разнообразни, че ви позволяват да създавате цели шедьоври, включително и запазени и подходящи за всеки ден.

Можете да изберете този цвят за основен или да го комбинирате с други, и да го изберете за оформяне на всеки ноготка или няколко отделни. Бордовым можете да създавате чертежи или направи френч, при това няма значение, ще бъде цветът на гланцово, матово, перламутровым или с пайети.

Комбинация

Бордо добре хармонира с почти цялата палитра, но най-успешните комбинации са:

 • Черно;
 • Златен;
 • Жълт;
 • Бял;
 • Лилаво;
 • Сив;
 • Комбинация с пайети;
 • Прозрачен;
 • Бежово и всеки нюдовый.

Дължина и форма на ноктите

От този параметър зависи от това как пигмент ще изглежда на женски писалки. Майстори съветват да избират естествената форма на нокътната плочка (тя е създадена по формата на пальчика) за къси нокти и средна дължина. Особено хармонично бордо изглежда в чудесна малка дължина. Форма при това може да бъде строга правоъгълна без преки закръгленост.

Перфектно съчетание на бордо и правоъгълни къси нокти – това е ежедневен стил, формат за офис или бизнес стил на живот, също така и за почивка и празник. Наситен оттенък не ще удари в очите и да предизвикат недоумение сдържан колеги, напротив, този маникюр ще доведе до уважение към другите.

При средна дължина на ноктите майстори препоръчват даде ноктите същата правоъгълна форма или да остане с естествена.

Специалистите съветват да изберете маникюр френч, лунен, да постави акцент върху интересен дизайн (комбинация от цветове, текстури, използването на декоративна лента, геометрична фигура) и се заобиколят однотонное покритие.

Дълги нокти, са длъжни да имат выдержанную в идеални пропорции, форма. Изглежда добре бордо, в закругленных остри ноготках – пръстите на краката изглеждат по-дълги и по-тънки, въпреки че в по-тъмен нюанс на гел-лак.

Марка

Аристократично кестеняв нюанс, представен в марката Beauty Choice "Кралско настроение" , с тонове на един цвят в гамата на марката се различават един от друг: нар, тъмно бордо, с магически червен тон. В TNL може да се намери бордо с пайети или същия нюанс с перлата на отлив. В комплекта PATRISA НОКТИ "Скъпоценни камъни" има гел-лак "Котешко око" с перламутровым переливом, подобен ефект може да намери и TNL.

Класически бордо гел-лак се среща в палитрах Masura, CosmoLac, Shellac CND, Kodi Professional , Bluesky и други.

Идеи за маникюр

За основа вземете плътен бордо с гланцово блясък: разпределете лак на всички ноготках равномерно покритие, с изключение на няколко пальчиков. Те ще имат страхотен дизайн, и за създаване на рисунката трябва да се създаде бели основата на гъста хомогенна покритие с гел-лак. На бял фон може да се изготви мотиви, цветя или фина четка златист цвят.

Интересна идея – комбинация от бордо с лек розов (костюм на всеки друг нюанс на нюд). Нанесете класическо однотонное покритие на всички пръсти, с изключение на средния и безименния – ги скрийте светъл нюанс на гел-лак на 2 слоя. След като покритието изсъхне, равен контрастен цвят (черен, бордовым, сив) геометрична фигура.

Първоначалната идея ще се превърне в използването на цвят бордо с фигура на ноктите си.

Скрийте плоча прозрачен или светъл гел-лак, на края на всеки нокът начертайте вишенку или черешите наситено лилав оттенък. Да му се фрукту натуральности, не забравяйте да поставите вашия плодове контур и добавяне на тънки клонки.

Необичаен наклон предполага преход от прозрачен гел за насыщенному бордовому, комбинират дизайн с жълто – този цвят поставете в средата на нокътя и изберете нестандартно покритие с пайети.

Съвети

 • Преди нанасянето на пигмента погрижете се за качествена база, без чипс, вдлъбнатини и пукнатини , тъй като цвят бордо изисква идеално гладка основа, в противен случай, всички пропуски ще се отрази на повърхността на плоча;
 • Добре, ако ноктите ви ще бъде украсен по специална технология за възстановяване на формата: посъветвайте се с майстор създаване на анатомично правилна форма на нокътната плочка, за да образуват малък бум на повърхността и да коригира зона около ролките;
 • Задължително поставяне на гел-лак топовым покритие, което придава гланц за блясък на повърхността на нокътя и постоянна консистенция;
 • Обновявайте бордо маникюр с гел-лак не по-късно от 2 седмици носене. Плевене растеж на корените изглежда разхвърляна, в съчетание с толкова наситен оттенък, те още повече хващат окото;
 • Не е задължително да правите дизайн на маникюр в един тон, на няколко ноктите може да рисува шарки или се използват декоративна лента, кристали, камъни по вид перли. Бордо добре се съчетава с целия интериор и особено луксозно изглежда злато;
 • Покрити бордовым гел-лак за нокти не се нуждаят от допълнителни грижи, но ние ви препоръчваме да се грижи за кутикуле и ежедневно хидратира си.