Женско списание » Грижа за ръцете » Суха или груба кожа около ноктите: защо изсъхва, като смекчи

Суха или груба кожа около ноктите: защо изсъхва, като смекчи


Понякога кожата около ноктите грубеет, става по-суха, а след това облазит. Това изглежда помия и носи вътрешен дискомфорт вследствие на неопрятного на външния вид. Загрубялата кожа около ноктите на ръцете често започва да се появява през зимата. Поради какво се случва това и какво да направя, за да се отърве от този феномен?

Защо кожата на ноктите престава да бъде нежна

Кожата около нокътя (или, може да се каже, над него) се нарича епидермиса. Основните елементи на структурата на нокътната плочка показани на снимката:

Суха или груба кожа около ноктите: защо изсъхва, като смекчи

Ципа – това е защита на основата на нокътя от попадане на бактерии вътре в зоната на растежа. Регионални зона такова защитно покритие представлява мъртвите клетки. Понякога тази област става груб.

От двете страни на нокътната плочка са разположени кожни ролки. Техните външния покривка често също става груб, вследствие на силен растеж и смърт на клетките на кожата . Те могат също така да бъдат подложени на процеса на сушене, което от своя страна също води до образуването на заусениц. Случайно кука ги или попытавшись отрязана, получаваме постоянно еднакъв резултат – появата на малки рани. Понякога това действие води до нагноению.

Суха или груба кожа около ноктите: защо изсъхва, като смекчи

Работете с ръкавици, ако искате, за да може кожата около ноктите не е суха.

Кожата около ноктите стават груби с определена спецификата на професионалната дейност. Този изложени на хора, свързани с физическа работа, контактирующие с киселини и горива и смазочными материали или заети от селскостопански дейности. Разбира се, началната активност също допринася за този процес на работа със земята или продължително печат на компютър, свирене на китара или просто работа с документи води до появата на грубата кожната покривка около пръстите, към сухота.

Носенето на тесни обувки води до същия процес на краката си. При продължително обращение повече в неудобни обувки, които кожа около ноктите на краката си и се превръща в груба и по-късно може да изсъхне и пляскане.

При появата на кожни утолщений около нокътната плочка повечето хора се залавят за маникюр ножнички, и ги произвеждат срезание. Но при това не се взема предвид и физиология на човека.

Кожна покривка, след принудително изключване започва да расте по-интензивно, запълване на тези изгубени клетки.

Подобен процес се случва и в случай на груба и дебела кутикула. Колкото по-често я срезаешь, толкова по-бързо тя се увеличава.

Най-честата причина за произведено груба кожа има неправилна обработка при изпълнение както за маникюр, така и педикюр. Пълна липса на процеса за грижа за ногтевыми плочи и присаждане на обвивката около тях води до подобен резултат.

Груба, суха кожа около ноктите на ръцете, може да се появи и по други причини:

  • реакция на организма към въздействието на химични вещества и препарати, или лошо качество на парфюми;
  • алергични прояви проявяващи се под формата на изсушаване;
  • липсата на витамини и минерали;
  • нервен стрес;
  • наследствен фактор;
  • на въздействието на ниските температури или пересушенного на въздуха;
  • чест контакт с хлорирана вода.

Лечение на суха и груба кожа

За лечение на епидермиса и странични опори дневно се нанася подхранващ крем, в състава на което влиза хиалуронова киселина, участвующая в процеса на регенерация на тъканите. За овлажняване на тези места се прилагат средства с наличието на глицерин.

Един път в седмицата за около нокътната покривка се препоръчва нанасяне на скраб за помощ, за да се отървем от сухи мъртви груби тъкани. След процедурата вещество се измива, а на обработени област се нанася подхранващ гел или крем, може би използването на специално масло за кожичките.

Също така, ако кожата около ноктите, изсъхва, а след това, за да се смекчи, трябва да използвате хранителни ваната вечер.

Ваната

Суха или груба кожа около ноктите: защо изсъхва, като смекчи

Ваната за омекотяване на кожата на снимката.

Един от най-добрите средства за тави при шелушении на кожата на пръстите на краката е нишесте. Супена лъжица средства отгледан в литър гореща вода. Да изпълнява в продължение на 15 минути.

Може би използването на растолченной картофи. За ваната трябва да се смесва с две чаши топла вода и чаша мляко. Пръстите продължи до 20 минути. В края на процедурата подсушете и разтривайте с подхранващ крем. След изпълнението на тези тави красотата пальчиков и здравето на кожата да се възстанови бързо.

Също така ви препоръчваме да прочетете: вани за укрепване и растеж на ноктите: доказани рецепти .

Правилната грижа

Се препоръчва да се извършва на европейския маникюр, при който ципа не се изтрива, а проталкивается към основата, както е показано на снимката:

Суха или груба кожа около ноктите: защо изсъхва, като смекчи

Това е същото действие трябва да се направи, извършващи педикюр. Разбира се, да направят това при груба кожа невъзможно. Я все пак искате да премахнете.

За да се постигне такава грижа правилно, трябва да се прилагат керамични пилочки, които произвеждат тънка шлифовку загрубевших на тъканите около нокътната плочка, а не да ги грубо отнемане. Преди извършване на тази процедура е необходимо омекотява кожата около ноктите на ръцете с помощта на лечебни тави.

Измиване на ръцете с вода и сапун трябва да членуват хидратиращ крем, както и процедурата да започне с топла вода и изплакнете със студена. Това спомага за подобряване на кръвообращението и тренира кръвоносните съдове.

Да изпълнява работа, свързана със средствата за домакинството или с соприкосновением със земята, трябва да е с ръкавици.

Лекарства: мазила, хапчета

Ако кожата около нокътя, пилинг, е необходимо приложение, особено през нощта, омекотители, изправяне и овлажняващи кремове. При това те се прилагат в зоната на страничните валяци и кожичките, като масажирате тези области. Това предизвиква стимулиране работата на мастните жлези.

При липса на резултат, ако белене не минава и кожа под ноктите облазит, трябва да се обърнат към лекар за отдаване на анализи и извършване на диагностика на причините.

В този случай лечението се извършва с използването на мазила и хапчета.

Ако по краищата на пръстите не само се бели кожата, но също така се появяват пукнатини, се прилага за усилване на защитните функции на кожната покривка мехлем Радевит. В състава му влизат витамин A, мастни киселини, слънчогледово и минерално масло, глицерин. За заздравяване на рани може да се прилага Актовегин като инжекция.

Също така съществуват специални козметични средства за кожата върху ноктите, като в това видео:

Хранене, витамини

В случай на недостиг на витамин в организма прием на храна трябва да се промени, може да бъде драстично. Изисква да включат в менюто си разнообразни храни от растителен произход:

  • моркови, домати, магданоз, грах, а също и тиква и кайсии – в тях достатъчно количество витамин A;
  • моркови, яйца, сирене, царевица и картофи съдържат и витамин E.

Въпреки това, понякога едно единствено хранене не е достатъчно за възстановяване на витамин равновесие и в този случай може да започне да отлепите кожата под ноктите. В този случай се изисква обръщане към лекар. На тях ще бъде изписано на необходимите лекарства, включително и витаминни комплекси.

Ако имате свои средства за грижа за груба и суха кожа около ноктите, пишете за тях в коментарите!