Женско списание » Грижа за ръцете » Френч на къси нокти

Френч на къси нокти

Френски маникюр вече дълги години не излиза от мода. С такъв маникюр може да отиде навсякъде, а да го направи сам е много просто! С появата на френча са настъпили много промени във външния му вид.

Днес на ноктите на момичетата може да видите на маса вариации на тема "френски маникюр". Това е и класическо изпълнение, и по-модерно. Нека да разгледаме какви видове френча съществуват в този момент.

Видове френски маникюр:

 1. класически
 2. обърнат
 3. цветен
 4. милениум
 5. new form
 6. екстри

1. Класическият френч

Този вид френски маникюр, с който всички. На върха на ноктите боядисани в бял цвят, а останалата ноктите е покрита с прозрачен, бежово или розов лак. Често към този вариант момичета добавят кристали на линия "усмивки", малки модели или глиттеры различни нюанси.

2. Обърнат френч

Обърнат френски по друг начин се нарича лунен маникюр. Той включва разпределението на гнездата на нокътя. Повече за лунната маникюре можете да прочетете тук.

3. Цветен френч

Това е по-модерен вариант на френски маникюр. В основата му — две цветни лакове, свързани багри, като например синьо и синьо, жълто и кафяво и тъй нататък. Както и в класическия вариант на върха на нокътя се покрива с един оттенък, останалата част на ноктите — други. Също така и линията на усмивката може да бъде украсена с пайети, но не на всички нокти, а на 1-2 на всяка ръка. Изолиране на пръстите на ръцете може да се според учението фън шуй, за него писахме в тази статия.

4. Милениум френч

Този вид френски маникюр е подходящ за празнична излизане или сватба. Изпълнено е по-трудно: върхът на нокътя е изложена пайети, блестящи слюдой, прах, пайети, а останалата част на нокътя се покрива подходящ оттенък. Декоративни елементи за здравина са обхванати от прозрачен лак.

5. Френч New Form

Този френч извършва всички по-горе начини, разликата е само в това, че тук се променя самата линия "усмивки". Тя не е естествена, а извозването на всяка страна или зигзагообразная.

6. Екстра френч

В основата на този маникюр е наета линия между два цвята лак. Нюанси на лак идват понякога напълно противоположни, например, на върха на ноктите — бяло, а останалата част — черна и между тях златна ивица. Ленти като са изготвени с лак и са залепени готови.

Френски маникюр за къси нокти

Днес френч е особено популярен на къси нокти — така че той не изглежда вулгарно. Такъв маникюр изглежда безупречно, ако ноктите са гладки и добре поддържан, така че отделете специално внимание на подготовката за нанасяне на френски маникюр — премахване на епидермиса, отполируйте нокътната плоча, придайте си ноктите форма. За къси нокти най-добрата форма на овална и квадратна.
Френч на къси нокти

Как да направим френски в домашни условия

Френски маникюр се прави у дома е много лесно. Нека да разгледаме изпълнение на класически вариант, а останалите видове френча се правят на практика също.
Френч на къси ноктиЩе ви трябва:

 • прозрачен лак
 • бял лак
 • лак-светли на цвят — бежов, розов, бял, прозрачен
 • листа (може и без тях)

Покрийте ноктите прозрачен лак-основа. Dove малко, за да изсъхне, нанесете избраният от по-светъл нюанс на всички нокти. Изчакайте, докато лака изсъхне. С помощта на шаблон или без тях нарисувайте бели върховете на всички нокти. Закрепете маникюр прозрачен лак.

Френч на къси нокти Необичайни идеи за маникюр в домашни условия — снимки и инструкции стъпка по стъпка

Болните от растителност в областта на бикини? Научете как да се направи депиляцию от нашата статия

Как да се прилага гел-лак в домашни условия, прочетете на адрес:

Съвети:

 • минимална дължина на отросшей част на нокътя трябва да бъде не по-малко от 3 мм, в противен случай френч ще изглежда нелепо
 • бяла ивица на върха, с къси нокти трябва да бъдат не много широка
 • визуално извади ноктите ще помогне на фигура под формата на вертикални ивици
 • на къси нокти интересно изглеждат комбинация от матирана лак и лъскава. При този гланцов лак е най-добре да поставите на върха, това е визуално удлинит ноктите

Френч на къси нокти