Женско списание » Грижа за ръцете » Френски маникюр за къси нокти

Френски маникюр за къси нокти

Обладательницам дълги и красиви нокти е много щастлив. Те са подходящи за почти всякакви възможности за маникюр. Но да расте такива ноктите е много лесно. Какво да правят онези, които природата не е възложена такова богатство? Оказва се, направи красив маникюр е възможно дори и на къси нокти. Една от класическите това е френски маникюр. С такова украшение на всяка дължина на ноктите ще изглеждат елегантно. Освен това, френч – това е класика, която е под всяко облекло и за всички случаи на живота.

Френски маникюр за къси нокти

Френски маникюр за къси нокти: възможностите за създаване в домашни условия

Необходими инструменти

За извършване на френски маникюр се нуждаете от следните инструменти:

 • основно и максимална покритие;
 • бял лак;
 • млечен лак;
 • пискюл за маникюр или специални етикети.
Френски маникюр за къси нокти

Комплект от лак за френски маникюр

Подготовка на ноктите

Преди всичко, трябва да се подготви внимателно ноктите за нанасяне на лак. За тази цел те трябва да подпилить, да им даде една и съща форма. Важно е да се отървете от излишната кожа на кутикуле. Направете го по всякакъв удобен за вас начин. Ако предпочитате европейски не обрезной маникюр, подпилить ноктите могат да бъдат и след отстраняване на кожичките. Ако още ти принадлежа на класически обрезного маникюр, който включва размачивание на кожата във вода, след подпиливание трябва да се извършва преди обработката.

Френски маникюр за къси нокти

Видове форма на нокти за френски маникюр

Цялата работа е в това, че ногтевая плоча, много ранени, ако подпиливать мокри ноктите. Също така тя може да навреди на прекалено груба желязна пилка, така че най-добрият вариант ще бъде стъклена. Това ще ви помогне да запазите минимално необходимата дължина на ноктите. Най-добрата форма ще овална или квадратна.

Френски маникюр с помощта на стикери

Този вариант е подходящ дори за начинаещи в маникюрном на истината. С помощта на стикери, за да установят идеално гладка линия усмивка, без много усилия.

Френски маникюр за къси нокти

Стъпка по стъпка изпълнението на френски маникюр с помощта на стикери

 1. След обработка на ноктите и да се придаде необходимата им форма трябва да обезмаслени нокти. Можете да направите това дебондером.
 2. Нанесете върху ноктите основен слой. Правете го внимателно. Освен това, не забравяйте, че качеството на основата на които са способни не само да предпазите ноктите си от вредните въздействия на лакове, но и продляет живота на вашия маникюр.
 3. След като база просохла може да се пристъпи към създаването на така наречената линия на усмивката. За това е необходимо да се вземат специални стикери за френски маникюр и да ги залепите с отстъп от ръба на нокътя. Колкото по-голям е отстъпа – толкова по-широк ще бъде линията на усмивката. Струва си да се забравя, че е твърде широка линия изглежда грозно на къси нокти. Еталон за вас трябва да бъде бяла, на върха на нокътя. Ако носителка на кратко нокътната плочка, след това в този случай не си заслужава да се ориентирате за отросший нокти. Прикрепете стикер на няколко мм под ръба на нокътя.По този начин вие визуално удлините нокътната плоча.Ленти трябва да се определи много здраво, иначе край може да се окаже неравна.
 4. След определяне на всички ивици трябва да прокрасить върха на нокътя бял лак. Ако слой се оказа твърде прозрачен или неравномерно, можете да повторите процедурата след като изсъхне първия слой.
 5. Когато бял лак е напълно изсъхнал, трябва внимателно премахване на ивици. След това ноктите покриват бежово или мляко лак, а след това след неговото изсъхване се нанася максимална покритие. Възможен и вариант без използването на мляко на лака само с прозрачно покритие. Но трябва да се помни, че в този случай всички недостатъци в усмивка линии ще са по-забележими.

Видео — 5 варианти за създаване на френски маникюр

Създаване на френски маникюр с помощта на четка

Този вариант е по-подходящ за тези, които имат опит в рисувах.

 1. След предварителна обработка на ноктите трябва да ги обработва дебондером. Това се прави, за да обезмаслени ноктите и да му осигури максимално сцепление с лак.
 2. Ноктите покриват базовия слой. Уверете се, че върху него не е имало мехурчета или нередности, в противен случай, те ще бъдат проглядывать през всички слоеве лак.
 3. След изсъхване на основния слой боя усмивка линии. Е това е подходящ окосена плоска четка. За да е по-удобно да наддават в нея лак, можете да го излее върху фолио или хартия с тиксо. Опитайте се да не правя ивица е твърде широка, това визуално ще намали къси нокти. Ако един слой не е достатъчно, може да нанесе втората.
 4. След тяхното изсъхване на ноктите се покриват бежово или прозрачен лак. Първият вариант е за предпочитане, тъй като изглежда по-естествено и прикрива малките недостатъци в усмивка линии.
Френски маникюр за къси нокти

Цветен френски маникюр с помощта на четка

Създаване на френски маникюр с помощта на гел-лакове

Гел-лак – това е долгоиграющее покритие, което ще ви позволи да се насладите на маникюр и най-малко две седмици. Направи го с помощта на френски маникюр за къси нокти изобщо не е трудно.

Френски маникюр за къси нокти

Създаване на френски маникюр с гел-лак

 1. След предварителна обработка на ноктите и кожичките трябва да ходи на нокътната плоча пила за нокти-бафом. Това ще създаде необходимата повърхност за съединител на гел-лак с нокът.
 2. След обработка на ноктите трябва да обезмаслени.Можете да направите това с помощта на дебондера.
 3. След като ноктите са сухи, трябва да нанесете основен слой гел-лак. Тя се изсушава на лампа, а след това извадете лепкав слой.
 4. След това може да се премине към изготвяне на линия усмивка. Това може да стане по два варианта: с помощта на ленти и с помощта на четка. Създаване на френски маникюр с помощта на ленти много по-лесно, точно този вариант се препоръчва за начинаещи. Трябва да се залепят ленти, отдръпването на няколко мм от ръба на нокътя. След това край покриват бял гел-лак и се изсушава на лампа. При необходимост процесът се повтаря.
 5. Ако сте добър в това да прави, тогава можете да направите и без ивици. Просто начертайте бял гел-лак ивици дебели от няколко мм. Изсъхне на лампата, ако цветът е прозрачен или неравномерно, а след това повторете процедурата.
 6. След като линия усмивки правоотношение, е необходимо да се покрие основния цвят на ноктите. Тук също са възможни два варианта: млечни нюанси и прозрачен цвят. Първият скроет нередности маникюр и ще изглежда по-естествено.
 7. Ако сте избрали прозрачен цвят, а след това нанесете основен слой на ноктите и подсушете ги лампа, след това махнете отметката на лепкав слой.
 8. Ако сте спрели на млечни нюанси, а след тях трябва да изсъхне и нанесете основен слой, изсушава ноктите на лампа и премахване на лепкав слой.
Френски маникюр за къси нокти

Идеи за френски маникюр за къси нокти

Френски маникюр – той е универсален вариант за декорация на нокти, както за работа, така и за тържествен повод. Той изглежда страхотно на всяка дължина на ноктите и форми.