Женско списание » Грижа за ръцете » Гел-лак в домашни условия

Гел-лак в домашни условия

Още в древни времена жените са се стремили към това, че техните дръжки бяха нежни и поддържани. Първи маникюр, който могат да си позволят само богати жени, е от чисто от злато. Доказателство за това са станали разкопки в древния Вавилон. А ето царица Клеопатра е изобретила свой, по-достъпен за всички метод на оцветяване на ногтевых плочи с помощта на къна.

Тогава още не е имало такъв огромен избор на инструменти за маникюр, и, макар и да изглежда абсурдността в сегашно време, но в древността маникюр правили себе си като мъже, така и жени. Смятало се е чест да отидат в битка с цветни нокти – така, напълно въоръжени римски воини защити честта на своя народ.

И сега, през години и столетия, добре поддържани и красиви нокти не са нещо необичайно, а по-скоро необходимост. За щастие, сега, за да се направи красива , има огромен избор на инструменти и материали. Алтернатива на традиционното изграждане на нокти се превърна в укрепване и декорация на нокти с помощта на гел-лак.

Какво представлява гел-лак

На съдебното заседание от много представители на нежния пол звучи името на гел-лак на една известна фирма . В цената на този гел лак е значително по-висока, отколкото други подобни средства на други фирми. Гел-лак – това е по същество един и същ лак, който се състои от гел и други компоненти. Той не само е украшение ногтевых плочи, но и ги защитава. Гел лак, различен от обикновения лак факта, че той най-дълго се задържа на ноктите си и ако технологията за нанасяне на точно наблюдавана, не скалывается. Носен такъв маникюр повече от три седмици.

Предимства и недостатъци на гел-лак

Шеллак или гел-лак отговарят на тези жени, на които трудно . Така също, ако имате къса ноктите, често се чупят лесно или , МирСоветов препоръчва за укрепване на нокътната плоча, покривайки ги с гел-лак. Под такава защита на ноктите не ще се влоши, отпадат и по-бързо растат.

И така, предимствата на гел-лак:

 1. Трае два пъти по-дълго, отколкото обикновен лак за нокти.
 2. При контакт с битова химия лак няма да се влоши.
 3. Придава плоча блясък. Това е единственото покритие, което с времето ще тускнеть.
 4. Голямо разнообразие на цветова палитра.

Сред недостатъците, може би, струва си да се отбележи само един: гел-лак е невъзможно да се оттегли обикновени ацетоновыми средства лакочистител. Също така, за да се направи покритието на гел - лак в домашни условия, е необходимо да закупите специална лампа.

Какво трябва

За да направите сами маникюр, трябва да закупите стартов пакет, в който, като правило, се състои от няколко средства:

 • обезмаслител;
 • основно покритие;
 • гел-лак;
 • финишно покритие;
 • средство за премахване на лепкав слой;
 • средство за премахване на гел-лак.

Много се говори за това, че купуват този стартов комплект за домашна употреба ще бъде нерентабилно. Но ако пресметнете колко ви струва на кабинковия маникюр с гел-лак, отделеното време, плащане на услуги и тарифа, може да се обзаложите.

Разбира се, няма такова е необходимо да се закупи цветова палитра от десет флакончиков – достатъчно, за да отседнете в две-три основни лакове за маникюр. МирСоветов препоръчва на своите читательницам закупите два флакона с гел-лак – пастельного тон и един яркото: червено, пурпурно или черешово.

Освен стартов комплект за маникюр с гел-лак, има нужда от специална лампа. Не си струва да придобива за лична употреба на скъпи маркови лампи. Ако си купите евтин лампа и го ползват един път в месеца, след това тя ще продължи няколко години. Между другото, лампа може да вземете от приятелка.

При избора на лампи за гелиевого лак трябва да знаете следното:

 1. За да изсъхне лака под лампа, подходящ uv лампа с мощност 9, 12 или 36 вата. От силата зависи цената на уреда и време на сушене. Така че, ако в 9-ваттной лампа лак трябва да се сушат в продължение на 5-7 минути, след това в 36 ваттной – само за две минути. В продажба са представени лампи с таймери и без. Недостатък – обемисти, необходимостта от смяна на нагревателни елементи и в случай на излизане от строя.
 2. Новости ноктите на услугата стомана мини лампи, създадени специално за сушене гелевых лакове. Посочени като такива уреди – ЛЕД-светлини. Те също са с различна мощност. Много са удобни за домашна употреба, тъй като са с малък размер (могат да се поберат в дамкой чантата си). Сушене на лак отнема само 30 секунди. Недостатък – висока цена.

Нанасяне на лак себе си

За покриване на ноктите в домашни условия е необходимо:

 • пилка-опесъчаване;
 • обезмаслител;
 • ултравиолетова лампа, за предпочитане на 36 W, тъй като в друг лак може да не изсъхне или ЛЕД-лампа;
 • основа под лака;
 • цветен лак;
 • закрепитель – горния слой (това е гланцово и матово покритие);
 • средство за премахване на лепкав слой или обикновен фармацевтичен алкохол;
 • безворсовые кърпички (подходящи хартиени кърпи).

Преди да се пристъпи към нанасяне гелиевого лак, трябва да се направи маникюр. Това може да бъде както обрезной, така и необрезной маникюр (с помощта на фрезера или специално средство). След като маникюр е готов, трябва в продължение на половин час няма да намокрите ръцете си с вода, за да ногтевая плоча не размягчалась.

Гел-лак в домашни условия

Етапи на маникюр с гел-лак:

За да се отстрани след прилагане не отслаивалось, с помощта на wheelhead пилички внимателно зашлифовать повърхността на нокътя. Само съвсем малко, за да свали блясък. Малка четка (костюм стара четка за зъби) отстранете праха.

Гел-лак в домашни условия
Гел-лак в домашни условия

С помощта на обезжиривателя ходи пискюл на нокътната плоча, се опитайте да не попаднат средство върху кожата. С цел икономия на това лекарство може да се замени с обикновен лакочистител без добавки, оцветители и аромати. От него трябва внимателно да се справят повърхност на табелата с помощта на кърпа без кърпички.

Гел-лак в домашни условия

Нанесете тънък слой от база – основа под лака. Трябва да се помни, че слой трябва да бъде тънък. За предотвратяване на лющене лак и олющена на нокътната плочка, трябва да прокрасить и задника на нокътя. Първо се нанася база на ноктите на лявата си ръка (за левичарите – обратно), като палеца.

Да изсъхне на базата на лампа 36 Вата – две минути, в ЛЕД лампа – 30 секунди.

След като времето изтече, нанесете база върху палеца си и го изпрати да изсъхне под лампата.

След това в два слоя, за покриване на ноктите с цветен лак. Суха 120 секунди.

Гел-лак в домашни условия

Използваме лак леко прасковен лъскава прозрачна.

Да закрепитель.

Сушат под лампа.

Гел-лак в домашни условия

Крайната фаза ще бъде премахването на лош вкус (разсейването) на слоя. С помощта на кърпа без салфетки и специални средства за облекчаване на лепкав слой – хидратира ноктите.

Всичко, маникюр е готов!

Гел-лак в домашни условия
Гел-лак в домашни условия

След като ще се проведе на три седмици и ще възникне необходимостта от актуализиране на покритие, трябва с помощта на специални средства за облекчаване на лак. Как да го направите, прочетете в статията от МирСоветов "Как да се вдигне на гел-лак в домашни условия".

Важно

За да се запишете, не може да придобие специални безворсовые кърпички. Тяхното успешно заместват конвенционалните хартиени кърпи бял цвят. Те трябва да бъдат нарязани на малки правоъгълници.

При извършването на лепкав слой и с помощта, като специално средство, така и алкохол, на всеки нокът трябва да се използва нова салфетка. Ако една и съща салфетка да се разхождате по целия ноктите, голям риск в това, че е красив блясък ще изчезне.

Малка тайна: ако след допълнителни изпълнение на всички точки за нанасяне на гелиевого лак, ноктите изглеждат не така, както след салонной процедури са станали скучни и без блясък, това означава, че е бил нанесен на дебел слой на база, лак или fortifier, които не са, като трябва да изсъхне. В такъв случай трябва да се покрие ногтевые плоча с тънък слой средства или изсушена лампи в повече от две минути.

Разбира се, за първи път ще трябва да похарчите за красив маникюр повече време, отколкото е необходимо от капитана на пътническия салон. С течение на времето всичко ще се окаже. Късмет!