Женско списание » Грижа за ръцете » Геометрия на ноктите с гел-лак

Геометрия на ноктите с гел-лак

Геометрия на ноктите с гел-лак

Ръката на жената е нейното второ лице, затова е много важно внимателно да се следи за състоянието на вашия маникюр. Сега има много и най-разнообразни средства за грижа за ръце. Един от най-модерните видове - това е геометричен дизайн нокти.

Геометричен нийл-арт

Геометричен нийл-арт, или както го наричат, геометрия на ноктите - това е техника за нанасяне на ноктите, геометрични форми. Да рисувам ноктите фигури могат да бъдат по прищявка, въоръжени само на своята фантазия, а може да се използва за тази цел специални инструменти.

Е оригинална декорация за нокти няма да остане незабелязано от околните.

Начини за рисуване

Рисува фигури на ноктите може да бъде ръчно, с помощта на четка за рисуване. Снимка на прости модели се създава фина четка. Също така, вместо на четката може да се използва клечка за зъби. Този метод за нанасяне на геометрична фигура изисква от изпълнителя на някои умения.

Ако сте решили, че ще направи геометричен маникюр себе си след това ще трябва да си купя добра UV-лампа и тънка четка с дълга дрямка.

Важно е да има "твърда ръка" и увереност, а тя се придобива с практика. Така че опитайте и подобряване на уменията си. От времето пъти веднъж ще работят все по-добре и по-добре.

За да се създаде такъв модел, са необходими и лакове в различни цветове и безцветен закрепитель. Първо ноктите се покриват един тон. След това, върху него са нанесени различни фигури. Можете да се ограничи разплодни само контура, а може да ги нарисува.

Когато фигура е напълно нанесен, ноктите трябва да покрие закрепителем.

Как да се направи геометричен нийл-ъп: вижте в този видео.

Ленти

Това е най-простата форма на нанасяне на рисунка върху нокти. Той се изпълнява по следния начин. Ноктите се покриват в светъл лак. Да се чака пълното му изсушаване на ноктите са залепени ленти. Нататък парцел с лак друг цвят. След бели ивици. Ако искате да се нанесе върху ноктите още други фигури, тогава ще трябва да направи тази манипулация отново.

Когато фигура направено, ноктите са покрити закрепителем.

Самозалепваща се лента

Това е по-лесен и бърз начин за създаване на геометрични рисунки. За това трябва да се реже някакви геометрични форми, покриване с лак за нокти, суха, след като залепите хартиени фигури на върха и да нанесете лак с друг цвят. След като лак изсъхне на лампа, трябва да ги премахнете. В крайна сметка ние имаме непрокрашенные парцели за нокти под формата на различни фигури.

Дотс

Дотс - това е коса, която е направена от метал с върха във формата на топка. Я използват за рисуване на ноктите кръгове и точки. Начин на приложение тази четка е много проста: окунаем я в буркан с лак, след това натиснете върха на ногтю.

Тази техника сега се радва на голяма популярност.

Декоративни елементи

Обикновено това са ивици, които се предлагат в сребърен и златен цвят и са с лепкава основа. За създаване на ноктите геометрични изображения трябва да се нанесе от гел-лак, подсушете го под лампата, залепени ленти (например, по диагонал), нанесете лак с друг цвят на образувани сегменти. Нататък ивици може да оттегли или да напуснат, нарязани на краищата. Последният етап - да се нанесе върху нокътната плоча закрепитель.

Шаблони или печата

Тук основен инструмент - това е шаблон, който вече разглежда различни геометрични фигури. Той трябва да се покрие с лак и притисната до нокътната плоча с помощта на своеобразен удар. По този начин ви позволява да създадете сложен дизайн на ноктите за няколко минути.

Стъпка по стъпка алгоритъм

Етап 1:

Базов маникюр - хигиенична обработка на ръце, полиране и обезмасляващ ногтевых плочи.

Етап 2:

Покриваме ноктите със специален инструмент - основа под гел-лак. След полимеризируем под специална лампа за около минута.

Етап 3:

Покриваме нокътната плоча цветен гел-лак и се запечатываем открит краешек на нокътя. След нанасяне на следващия слой трябва да се процедура полимеризация на не по-малко от 2 минути.

Ако искате да цвят на лака става по-наситен, а след това е необходимо да се повтаря всичко манипулация отново.

Етап 4:

Преминаваме към рисуване на геометрични форми. В тези зони на нокътната плочка, където рисунките са свързани, прочерчиваем линия с помощта на черен лак. Получаваме модерен образ.

Етап 5:

Изпълнен фигура покриваме закрепителем и полимеризируем под лампа за 3 минути.

Маникюр в геометричния стил е.

Модни съвети

Последната година на европейските подиуми сред готически тъмни, червени, метални и нюдовых маникюров изписана геометричен нийл-арт.

Най-популярните течения в това изкуство - това е френч и производните му, "лунна светлина" и "marble" нийл-арт, а също и стил "negative space". Но лидер сред тях през последните две години - геометричен нийл-арт.

Ясни геометрични форми твместо лиричен флорални мотиви използват дизайнери за техните модни хитове.

Въпреки факта, че повечето маркови дизайнери предпочитат модерен лента, можете без страх представят на своите ноктите си различни геометрични форми: точка, права и ломаные линия, ромбове, кръгове, триъгълници и други.

През миналата година специалистите в областта на нийл арт са разработили няколко интересни решения чрез комбиниране на геометрията с други популярни стилистиками маникюр, такива като "лунна" техника "negative space," матово и пясъка терен. Сега на мода координират не "нафталиновые" шаблони и обособени изображения, и фантазийность и дръзки идеи.

Модни празни приказки дизайнери, включени в модните подиуми, не винаги са подходящи за изпълнение в ежедневния живот. За щастие, геометрични нийл-арт - изключение от това правило. Важното в случая - не претоварвайте маникюр всички известни ви геометрични форми, в противен случай дизайн ще изглежда вкус и старомодни. Така че при избора на фигурата обърнете се към принципа "една фигура", т.е. не се безпокойте, кръгове с триъгълници и квадрати.

Популярна тенденция през тази година - маникюр в стил на доминото. Може да изпълни в салон за красота или за себе си. За тази цел е необходимо:

  • покриване на нокътната плоча лак бял цвят , за предпочитане матово;
  • рисувате на черен лак няколко точки , за да е подобно на домино;
  • да закрепитель.

Невероятна фигура е готов.

Дизайн "Снежинка" - още един оригинален вид геометрична фигура. Тук е важно да се снежинки са едни и същи на всяка ногте.

Се радва на голяма популярност техника "Абстракция". Тя се счита за най-трудна в изпълнение. За това, за да представят схема, трябва да ярък лак нанесете върху повърхността на нокътната плочка основа под фигура. На върха нарисувате точки с различен размер и да ги свържете помежду си. В проекта на покриване на ноктите закрепителем.

Техника "Геометричен бъркотия". Тук основният прием е рисуване на геометрични форми върху помежду си. Можете да комбинирате различни фигури-или еднакви, но с различни размери. В крайна сметка, дайте воля на фантазията.

Техника "Етнически рисунки". Използвайте всички фигури, наподобяващи шарката на народни носии.

Техника "Мозайка" . За извършване на маникюр в този стил трябва покриване на нокътната плоча однотонным лак, за да начертаете върху него произволни "зона" и colorize ги в контрастен цвят.

Техника "Шах". Ефектен и опростен дизайн ефективност нийл арт. Сначало ноктите е покрита с бял цвят. След това с черен лак са съставени вертикални и хоризонтални ивици, закрашиваются крадратики в "шахматна дъска модел". За тази техника можете да използвате и други цветови комбинации.

За рисуване на геометрични форми използвайте лакове с висока плътност, за да не е необходимо нанесете няколко слоя и по този наруши цялостния вид маникюр. По-добре е да използвате контрастни нюанси на гел-лакове, защото "подобни" цветове, няма да даде желания ефект.

Ако вашата коса за рисуване на фигури твърде широка, то може да се режат до желания от вас размер.

Ако за вашия нийл арт сте избрали твърде сложен дизайн, състоящ се от множество различни форми, препоръчваме на покрива шарките не всички нокти на ръката си. Твърде artsy фигура може визуално "утяжелить" маникюр.

Ако сте за първи път реши самостоятелно да се прилага геометрични рисунки, то е полезно първо да тренират на хартия. Важното е, да бъдат внимателни и да даде воля на своята фантазия.