Женско списание » Грижа за ръцете » Как правилно се прилага шеллак, да научим всички правила на тази процедура

Как правилно се прилага шеллак, да научим всички правила на тази процедура

Гел лак отдавна е извършил революция в индустрията за красота. Този уникален материал съчетава най-добрите качества на лак и гел. Технологията лесен за нанасяне на лаковой пискюл е съчетан със здравина и издръжливост полимер, а основно покритие ще гарантира правилността и добро сцепление. Но не много хора знаят, как правилно се прилага шеллак, така че първо трябва да се запознаете с всички правила на тази процедура.

Всеки учител салон ще направи страхотен маникюр с помощта на шеллак без затруднения. Но какво да правя, ако средствата за постоянно посещение на салон не е достатъчно, а красиви ноготочки искат винаги? Продукцията е маникюре гел лак дома.

На пръв поглед изглежда, че салонная процедура е много по-евтино, отколкото закуп необходимите материали и инструменти, но това не е така. Покритието трае средно две седмици, разход на флакона се получава много малък, така че, маникюр у дома ще се отплати след два-три приложения.

Има, разбира се, и други възможности да се направи ноктите си красиви, например, четири часа да натрупване на вредни за нокти или боядисване на обикновен лак, переделывая го всеки ден. С гел лак всичко много по-лесно и по-бързо.

Какво е необходимо, за маникюр шеллаком дома

Как правилно се прилага шеллак, да научим всички правила на тази процедура

Избор на покритие шеллак, модата за един час получава две седмици маникюр, който не губи блясък, не скалывается и не се напуква. Но такъв резултат е възможен, само ако знаете тънкостите на нанасяне. В противен случай финала чорапи ще дойде след няколко дни.

За да направите красиви дръжки трябва да се въоръжите с време, търпение и необходими материали:

 • Пилка абразивностью 230 песъчинки
 • Пила за естествени нокти
 • Полиращ баба
 • Обезмаслител
 • Безворсовые кърпички
 • Средство за премахване на кожичките
 • Пушер или портокалова пръчка
 • Грунд
 • Бондер
 • Основно покритие
 • Пигментированный гел лак
 • Финишно покритие
 • Средство за облекчаване на дисперсия
 • Олио за кожичките
 • UV или LED лампа

За да маникюр дом не е разочарован, трябва да се обърне внимание на основния и максимална покритие. Най-добре да изберете доказани известни фирми, тъй като, погнавшись за изгодно може да попаднете на лошото качество на материала. Влиянието на тези спестявания могат да бъдат не само в недолговечном маникюре, но и в опасностите от ноготкам шеллаком. Завърши и база трябва да бъде хомогенна консистенция, без бучки и на чужди вещества. При покупка трябва да се провери срокът на годност на материала.

Опитни специалисти препоръчват да не се носят шеллак по-дълго от две седмици и да си починете след втория повторно нанасяне на седмица, а по-добре две.

Това е необходимо, за да ногтевая плоча отдохнула и отскочи. В този период най-добре в домашни условия да се въздейства върху него различни укрепляющими средства.

За да свалите маникюр у дома се наложи средство за премахване на гел лак и спонжи на фолио. За да спестите вкъщи, може да вземете обикновени памучни дискове и найлоново фолио. Топ за нокти преди да извадите трябва да се намали, тъй покритие тръгват по-бързо.

Тайните на нанасяне шеллак в домашни условия

Как правилно се прилага шеллак, да научим всички правила на тази процедураКак правилно се прилага шеллак, да научим всички правила на тази процедураКак правилно се прилага шеллак, да научим всички правила на тази процедура

Екскурзия в салон радва всяка особу от женски пол. Всяка хубаво отпуснете се в ръцете на капитана, и доверится му опит. Често тази веселост се струва сравнително скъпо, като се има предвид, че тази процедура е необходимо да се направи два пъти в месеца. За съжаление не всички могат да си го позволят, че някой липсва на финансите, някой от време. Най-доброто решение може да стане маникюр в домашни условия, най-важното е да знаете как да мине през тези етапи правилно.

След готвене инструменти идва много важен момент е подготовката на ръцете и ноктите. От този етап зависи, колко дълго покритие не ще даде отслоек:

 • Първото нещо, което трябва да направите, е да почистите ноктите от стария покритие, дори и ако той е прозрачен лак.

Най-добре е да се направи пречистващ маникюр с замачиванием за няколко дни до нанасяне на шеллак.

 • Още преди да премахнете кожичките в домашни условия метода на обрязването. Това ще спести на дома на специално средство, което омекотява кожичките
 • Ако това средство вече е на разположение, трябва да го поставя върху зоната на кожичките, изравняване на портокалова пръчка, и се оставя за няколко минути, за да омекнат.

Важно е да изтриете цялата омертвевшую плат с ноготка, в противен случай началото на отслоек не може да избегне.

 • Не трябва да се прилага на различни масла, маски и други средства, преди да нанесете гел лак, на повърхността на ноготка трябва да бъде абсолютно чиста и суха
 • След това трябва да се намали блестящ слой от естествена нокътната плочка абразивни пилкой, и зашлифовать баффом.

За нищо не навреди на ноготкам, трябва да прочетете инструкцията за употреба на шеллаку, тъй като някои марки не се изисква рана и шлифоване.

 • Изтриете възниква праха с мека четка, обезжиривателем или памучен тампон, потопен в вода. Задължително изчакайте, докато изсъхне
 • Ако ноктите от природата мокри, на или преди прилагането на ръцете се намират под влиянието на вода, по-добре да се възползват от дегидрантом. Той дълбоко се обезводни повърхност. Но ако с нокътната плоча всичко е наред, може да мине и без него.

По-нататък в домашни условия много хора правят грешка, като прескочите нанасяне на праймера и бондера, или взаимозаменяя им. Разбира се, в домашни условия е трудно да се спазват всички правилно, но, въпреки това, трябва да се опитаме да го направя. Първо се нанася грунд. Той защитава живота нокътната пластина от вредното въздействие и пигментните петна, елиминира влагата и обезмаслява. Изсъхва за няколко минути на въздуха. Използването на грунд, не може да се използва обезмаслител.

След праймера, непосредствено преди това, като рисува основно покритие за нокти, трябва да се покрие повърхността на бондером. Той служи за по-добра благополучно покрития. Разбира се, у дома не винаги има възможност да го използва, така че може да се задоволява само с база, но срокът на чорапи от този маникюр ще бъде не по дълъг. След внимателна подготовка може да се пристъпи към нанасяне на гелевых покрития. Тази Техника е проста:

 • Много тънък слой се нанася основно покритие. Тя изравнява нокътната плоча и допринася за адхезия.

Ако боядисване твърде плътен слой, а след това той може просто да не изсъхне под лампа.

Още проблеми при изтриване на маникюр, тъй като разрушаването на слоя ще отнеме повече време, следователно, ще има повече вреда от средства за облекчаване на

 • Цветен шеллак също да се боя едва доловимо, в противен случай покритие не само нито суха, но и ще скукоживаться и изплува. Обикновено за яркост и добро прокрашивания му просто се нанася на няколко слоя, полимеризуя всеки. Лепкав слой при този изтриване няма нужда, той служи повече сцепкой
 • Финала може да рисува по-плътен слой, отколкото първите два. Финишно покритие ще служи като щит през цялата чорапи покритие. Той предпазва от петна, драскотини и малки повреди. Въпреки, че това е най-здрав слой, не си струва още веднъж проверка на финала на сила, ковыряя нещо или използване на ноктите, тъй като за отваряне на бутилката

Изсушена всеки слой трябва да е на няколко минути в uv-лампа, и 30-40 секунди в LED. След завършване на сушене на финишния слой се формира дисперсия, която се отстранява средство за лакочистител, специална течност или обезжиривателем. След премахване на лепкав слой завърши засияет гланц, а означава маникюр е готов.

Полезни съвети

Как правилно се прилага шеллак, да научим всички правила на тази процедура

Преди да се пристъпи към маникюру, трябва да нюансите на работа. Дори от начинаещи самоучкам си струва да се знаят някои тънкости, които ще ви помогнат правилно да се направи маникюр. Защото ние всички знаем, че майсторството се крие в детайлите.

 • Задължително трябва да се нанесе овлажняващ крем маслото върху кожата около ноктите и кожичките. В домашни условия могат да се възползват от обикновен растително масло
 • Ако у дома в процеса на нанасяне на някакъв слой вещество е попаднало в кожата, трябва внимателно да го премахнете. За да се избегнат подобни проблеми, да се боя ноктите, изхождайки от кожата на един милиметър
 • При смазывании може да се завъртете палеца, изравняване на гел. В краен случай, може да премахне незастывшее покритие кърпа без кърпа и обезжиривателем
 • След подготвителен етап не се докосват ноктите на пръстите на краката, иначе кожен мазнините отново ще кацне на повърхността
 • При нанасянето на всеки слой трябва да се извършва с четка по ръба на ноготка, и малко отдолу, особено ако това е финала.

Да се запознаят с основите на нанасяне шеллак спокойно може да се премине към практика. След правилно прилагане маникюр може да стане не само визуално допълнение на изображението, но и въпрос на гордост. Това покритие непременно ще са по душата на всеки моднице, и ще почне достойни за място на тоалетката масичката.