Женско списание » Грижа за ръцете » Как да нарисуваме френч гел лак в домашни условия

Как да нарисуваме френч гел лак в домашни условия

Френски маникюр с гел лак традиционно остава класически вариант за всеки повод. Той изглежда леко и нежно, идеално ще се впишат в образа, като бизнес дами, така и млади момичета бяха застреляни.

За да се научите да рисувате френч гел, трябва малко да тренират, но като цяло фигура "усмивка" достатъчно прост и семпъл, така че да се справят с него може дори начинаещ майстор. Освен класически, можете да правите и обратните френч, както и да се използва вместо традиционните цветове, ярки цветове.

Как да нарисуваме френч гел лак в домашни условия

Draw френч гел стъпка по стъпка

Френч днес правят, като с обикновени лакове, така и за гел лакове. Последните отдавна и успешно се доказват сред модата, тъй като имат не само богата цветова палитра, но и запазват целостта на покритието в рамките на 2-3 седмици. Нанася се точно така, както и обикновения лак, само изисква полимеризация под ултравиолетова лампа, както и за използване на базата и topa.

За перфектния френча гел са необходими:

 • инструменти за маникюр (пила, детайли баба, щипки, салфетки, без кърпичка),
 • край,
 • гел лакове бежов или розов тонове за основите, за цвят, можете да използвате всякакви ярки цветове,
 • пискюл или етикети за тези, които не може да начертаете линия усмивки пискюл от опаковки,
 • клинсер,
 • грунд,
 • база,
 • UV-лампа или LED.

Как да нарисуваме френч гел лак в домашни условия

Ред на работа:

 1. Маникюр. Френч ще изглежда добре само върху поддържани ноготках, така че трябва да премахнете кожичките придадат на ноктите в желаната форма, бафом изпълни полировку плоча. В края на кърпа без кърпичка ноктите обезжиривают специален начин.
 2. За да гел лак добре заплетени с нокътната плоча, нанесе грунд. Тя също така ще помогне предотвратяване на чипс, ако ноктите са повредени и отслабени. Не се изисква изсъхне на лампата.
 3. Нанасяне на база. Средство за равномерно с четка разпределя по повърхността на нокътната плочка, лекувани с чела. Базата се изсушава под лампа за около 30 секунди.
 4. Директно рисуване френча. Първо на ноктите се нанася основния цвят, сушени го под лампата в продължение на две минути. За цвят се оказа по-силен гел се нанася в два слоя. След това може да се премине към изготвяне на линия усмивка. Тя може да е както класически, така и на необичайни, например, във формата на сърце, лейси, извозването. В помощ дойде пискюл-косъм, етикети или четка от самото гел лак. За облекчаване на рисуване усмивка ще помогне на тънък пискюл. Първо нарисувайте линия, която разделя зоната на право от основна плоча, след това закрасьте пространство "усмивки".Премахване на дефекти може леко хигиенни пръчка. Ако под ноктите хит лак, премахване на портокаловата пръчка.. Изготвяне и просушивается под лампа.
 5. След това направи покриване на финала, сушени три минути и се отстранява лепкавост кърпа с клинсером.

При добро умение може да нарисува усмивка полу-сухи четка от флакона. За това поставете четката перпендикулярно ноготку и плавно се движат от край до край.

ВИДЕО ИНСТРУКЦИЯ

Как да направим френски гел лак за къси нокти

Къси нокти не по-малко популярна, отколкото дълъг маникюр, и на тях е напълно възможно да се направи хубав чист френски. Ако прорисовать линия усмивка на тънките и подредено, френч ще изглежда точно и стилно.

Процесът на формиране на "усмивка" на коротеньких ноготках не се различава от стандартното. Има само нюанси. Така, линията не трябва да е широка.

Как да нарисуваме френч гел лак в домашни условия

Как да нарисуваме френч гел лак в домашни условия

За разнообразяване на френски маникюр гел на къси нокти ще пайети и други елементи на декора. Този вариант е подходящ за празник или парти в нощен клуб. Важното е, че всички рисунки и модели не са били твърде големи, иначе те ще се слеят, за къси нокти.

Оригинален външен вид и наклон, или ефект омбре, когато един нюанс плавно преминава в друго — при това един цвят имитира линия усмивка.

В модата е все още и графични рисунки, които могат да бъдат допълнени с френч, като акцент на един пръст, например, на безименния.

ВИДЕО ОПИСАНИЕ

Полезни съвети за тези, които ще се правят френч собствените си ръце:

 • използва висококачествени консумативи на реномирани производители
 • на просушивание лакове е важно да се обърне точно толкова, колкото е посочено от производителя в епруветка със средство,
 • не трябва да забравяме за обработка на челото на нокътя, в противен случай бързо ще се появят чипс,
 • всички слоеве е важно да се прилага на тънък слой, ако е необходимо, в три слоя,
 • по-удобно боядисване на два нокътя и изсушена им под лампа.

Като най-успешните цветови решения специалистите препоръчват следните:

 • ярко синьо и оранжево за партита,
 • пастелни цветове – ментови бонбони, ванильные за ежедневието,
 • метални нюанси – златисто, сребристо,
 • корал и малахитово,
 • златисто и червено,
 • вино и млечни продукти.

Обратната френч гел лак – инструкция

Как да нарисуваме френч гел лак в домашни условия

В последно време все повече момичета избират обратната френч, когато линията на усмивката рисуват не по горния ръб на нокътя, а около ноктите вила. Това е своеобразно огледално отражение на класическия френски маникюр. Оцвети дупка, за да може по различни начини. Най-популярни – в формата на триъгълник, полумесец и ромбика. Опростяване на вырисовывание дупка ще помогнат специални шаблони, които можете да си купите в магазина.

Трябва да решите какъв размер е дупката имате нужда, а също така да изберете цветови комбинации.

Разновидности на обратната френча:

 • класика: е дупката и основата са с различен цвят или е дупката не се оцвети съвсем,
 • многослойность: гел се нанасят няколко слоя.

Алгоритъм за извършване антифренча същото, както и в случай с обикновен маникюр. Единствената разлика в местоположението на зона "усмивки".

Как да нарисуваме френч гел лак в домашни условия

Как да нарисуваме френч гел лак в домашни условия

За работа ще са нужни всички основни инструменти за маникюр и гел-лак (за пълен списък на по-горе).

Ред за работа при изчертава класически обратно френча

 1. Маникюр, премахване на кожичките придадат на ноктите в желаната форма, да се разхождате бафом.
 2. Обезмаслени нокътната плоча.
 3. Направите основно покритие и подсушете минута.
 4. Ако обратната френч ще бъде прозрачна — да се пискюл линия (прилага специален стикер и да го оттеглят преди просушиванием) и прокрасить, по-голямата част от плаката.
 5. Ако е цветен — да нанесете първия цвят гел лак по цялата повърхност на нокътя, за да изсъхне на лампа няколко минути. Повторете покритие за плътност.
 6. Вземете тънка четка и като се започва от центъра чертане на линия по протежение на кожичките, отиваш на заужение в областта на страничните ролките. Повтаря в обратна посока. Подсушете лампа. Ако има недостатъци, или недостатъчна плътност извършваме корекция киточкой и отново ги оставете да изсъхнат.
 7. Приключват покритие топ, го просушиванием и да извадите лепкавост.

ВИДЕО

Ред право антифренча с помощта на златисто фолио

Този оригинален вариант на обратната френча включва интериор на дупки златисто фолио.

 1. Изпълняваме целия маникюр и покриване на ноктите основния цвят, извадете клинсером лепкавост.
 2. Покриване на място под дупката лепило за фолио, чакам, когато той стане прозрачен.
 3. Залепи върху лепило отрывную фолио, гладки портокалова пръчка.
 4. Рязко дернуть я отодрав с нокти — фолио остане на ногте.
 5. Да завърши и изпращане на невен в сушене и премахване на лепкав слой.

Как да нарисуваме френч гел лак в домашни условия

Класиране — добър гел за френча

Гел лакове за френча произвеждат от много производители. Кое да избера, всеки майстор с течение на времето решава сам чрез практически експерименти. Най-популярни са:

1.Shellac на CND – един от най-добрите гел лакове с прекрасна гъста консистенция, добре отговорност на нокътната плоча, дава красив равномерен цвят. Запазва покритие без чипс и пукнатини в продължение на две-три седмици.

2.Just GelPolish от IBD – отличава се с богата цветова палитра, когато това покритие дори и след две седмици не пожълтяват, а една туба стига за около 30-40 обичаи.

3.Джесика Geleration – го ценят за устойчивост на покритието, в продължение на най-малко три седмици можете да не се притеснявате за красотата на маникюр. В палитрата от цветове – над 90 нюанси.

Сред по-достъпните по цена на средства може да се разпредели на продукти Bluesky, Color Couture Субект One, Harmony Gelish, In'Garden.

Ясно да се отговори на въпроса кой е най-добрият гел лак за френча , не може да бъде – след като сте испробуете продуктите на няколко фирми, можете да изберете, какъв гел лак за френча е точно за вас.

Google+