Женско списание » Грижа за ръцете » Как нежно накрасить ноктите с гел лак: стъпка по стъпка ръководство от професионалисти

Как нежно накрасить ноктите с гел лак: стъпка по стъпка ръководство от професионалисти

Направите маникюр у дома си сам не винаги е лесно и удобно, но на посещение на съветника на моменти не е достатъчно нито време, нито пари. Така че дори такива процедури като гел лак или шеллак стават все по-често домашни, още повече, че да придобият необходимите инструменти и материали е лесно. Много повече усилия се изискват за създаване на оригинални и прецизно маникюр, който дълго време ще може да зарадва свой обладательницу поддържан вид.

За да се разбере, колко е красива накрасить ноктите, и се научат да го направи в домашни условия, трябва да разбират характеристиките и разликите между обикновения маникюр от гел лак. Освен това, трябва да се учат на правилата за нанасяне на гел лак и трикове, за да се е случило внимателно. Защото много момичета се сблъскват с това, че след завършване на маникюр, представлява почистване на кожата и кожичките от излишния лак.

Прочети повече! Гел лак има множество предимства в сравнение с конвенционалните покритие на ноктите, така че става все по-популярен сред момичета на различна възраст. Той е много по-дълго се задържа на ноктите си и дори след няколко седмици изглежда ярко и привлекателно.

Как нежно накрасить ноктите с гел лак: стъпка по стъпка ръководство от професионалисти Сред другите плюсове на този маникюр може да се нарече:

 • подходящ за момичета с тънки и чупливи нокти, които не могат да расте своите;
 • бързо се нанася и изсушава под лампа;
 • не накърняват или и не губи блясъка в продължение на няколко седмици;
 • гел лак сигурно и гипоаллергенен, така че е подходящ за всички;
 • не се разваля от домашна работа, излагане на вода и дори и зеленчукови творби.

Това е броят на плюсовете правят гел лак толкова популярен, както и наличността на материали и инструменти ви позволява да го направят в домашни условия.

Характеристики за нанасяне на гел лак

Как нежно накрасить ноктите с гел лак: стъпка по стъпка ръководство от професионалисти Майстора маникюр, нанесете гел лак в салон се получава лесно и бързо, а той се държи в продължение на 2-3 седмици. Себе си това не е толкова лесно, колкото бих искал, но няма нищо невъзможно за човек, който иска да получи желания резултат. Да в домашни условия е правилно и внимателно да се нанесе от гел лак, трябва да разбират характеристиките на това покритие. Технологията включва няколко основни нюанси и трикове:

 1. Важно е да се подготви нокътната пластина към нанасяне на гел лак. Ноктите трябва да е напълно гладка и отполированным, тогава ще се окаже, да осигури възможно най-правилното сцепление на повърхността му с лак.
 2. Премахване на горния лъскав слой на нокътя, като се използва пилочку с висока абразивностью. Почистване на прах със специална малка четка ръце към ноктите докосване не може да бъде, в противен случай гел, лак, ще лежи не плътно.
 3. За укрепване на нокътната плочка и по-плътен съединител за нокти и гел лак е необходимо нанасяне на основното покритие – бескислотного праймера. Процедурата такъв undercoating нокти ще удължи срока на годност на направения маникюр.
 4. Вторият слой се нанася базов гел. Той е свързващото звено между основното покритие и естествени съставки на нокътя. Гел се нанася на тънък слой и е включено под UV лампа за правилното сушене.
 5. След това можете да нанесете цветен лак, а отгоре още един слой от гел. След това отново полимеризация на лампа. Важен нюанс нанасяне на завершающего слой гел лак е прокрашивание челото на нокти, как да запечатване.

Процедура на нанасяне на гел лак задължително трябва да включва такива стъпки, за да се държат дълго време, не облущивался и не трескался. Правилно нанесени лак в продължение на дълго време изглежда привлекателно.

Как да защитим епидермиса и кожата по време на маникюр?

Освен спазването на специална технология за маникюр с помощта на гел лак, трябва да се вземат предвид характеристиките на нанасяне, за да внимателно прокрасить цялата повърхност на нокътя, но не пълзя в кожата и кожичките.

Моля, обърнете внимание! Много от момичетата знаят, че това умение е възможно само с опит, в края на краищата, да направи маникюр на себе си неудобно. Въпреки това, има няколко тайни, които позволяват да се подобри качеството на нанасяне на лак и на общия резултат.

Как нежно накрасить ноктите с гел лак: стъпка по стъпка ръководство от професионалисти В процеса на работа трябва да се помни за такива нюанси:

 1. Преди да започнете процедури за грижа за ноктите трябва да се режат ороговевший слой на епидермиса. За това кожата трябва да се омекоти в топла вода и портокалова пръчица за избутване на кожичките колкото се може по-далеч.
 2. Преди истинското нанасянето на лак на един нокът, трябва да се опитаме свободен пръст избутване на кожичките, за да лак легна колкото се може по-близо до кожата. Тогава маникюр по-дълго ще изглежда свеж.
 3. По ръба на нокътя в кожата и кожичките може да нанесе специално защитно средство или някой мазен крем, който ще лаку попие. Да си избърше след това ще бъде много по-лесно.
 4. Боядисване на ноктите трябва да се започне и от двете страни, а след това прекара четката в центъра. Това ще осигури най-гладко покритие. При това по-добре да започнем с мизинцев, както и най-новите прокрашивать палеца.

Определено, основната тайна на красивия маникюр е подреден в процеса на работа. Всички момичета знаят, че набързо при прилагането и сушене на лак е задължително да доведе до накрашенной кожата, надраскване и неровностям на повърхността му. Така че изберете време за маникюр трябва така че за никъде не бързаме. Тогава дори чертежи и сложен дизайн може да се направи красиво и привлекателно.

Инструменти за перфектен маникюр в домашни условия

Важен фактор в домашния маникюре е не само въпрос, като внимателно накрасить ноктите с гел лак, но също така – да го направи. Набор от инструменти за професионално съветника ви позволява да извършвате каквато и да е операция и да се постигне желания ефект с помощта на различни уреди. В домашни условия е закупуване на качествен и скъп, комплект, не винаги се получава, но поне основни инструменти, без които не можем да направим нито една маникюр, трябва да имате.

Как нежно накрасить ноктите с гел лак: стъпка по стъпка ръководство от професионалисти Към основните приспособлениям, материали и инструменти за домашни грижи за ноктите са:

 1. маникюр ножнички за изрязване на кожичките;
 2. плевене растеж на ноктите често се нарязват щипчиками или кусачками, за да не тупить ножици;
 3. дървени пръчици;
 4. пилочки средна и висока твърдост;
 5. полиращ детайли баба;
 6. дезинфицирующая течност;
 7. памук или памучни дискове.

За вливат в гел маникюр, са необходими и специални лакове, основи и покрития за нокти, всеки от които има своето предназначение и функции за нанасяне. След закупуване, е важно внимателно да се запознаете с правилата за използването им, за да се получи максимален резултат. Не трябва да се пренебрегва основния лихвен в основата и на финалната покритие, от които зависи не само крепост и продължителността на носенето на маникюр, но и външния вид на ноктите.

По този начин, красив маникюр в домашни условия, зависи от множество фактори. И ако се положат усилия, това да го направи подредено, красиво и качествено.

Снимка покриване на ноктите с гел-лак

Още повече снимки на линк: Гел-лак снимка .

Видео, майсторски клас