Женско списание » Грижа за ръцете » Колко трае гел-лак за нокти

Колко трае гел-лак за нокти

Колко трае гел-лак за нокти

Добре поддържан външен вид – "визитната картичка" на съвременната делова жена. Част от този имидж са идеални нокти, но за ежедневна грижа за тях няма достатъчно време. Натоварен работен график не оставя време за внимателен дизайн на ноктите; от друга страна, една жена на нашето време – това е универсален специалист, който е нужен и на работа, и у дома. Любов към чистотата води до факта, че един обикновен лак губи своята привлекателност след 2-3 дни. Трябва да се направи нов маникюр, но на изсъхване на всеки слой отново отива ценно време и средства за облекчаване на лак при често прилагане се изсушава нокътната плоча.

Преврат в сферата на декоративната козметика е появата на гел-лак, уникален състава на което да гарантира лекота на използване, устойчивост и прекрасна гледка. Това е средство обединява в себе си всички предимства на обикновения лак (гланц, широка цветова палитра, удобство за прилагане) и гел, който гарантира устойчивостта на лак и липсата на острата миризма.

Революционна формула на гел-лак включва в себе си на пистата полимери, която присъства в състава на моделирующего гел. Именно те осигуряват надеждно сцепление лак слой на повърхността на нокътната плочка. Веднъж причиняването на гел-лак на ноктите, вие постоянно получавате перфектно покритие, което не губи блясък, не образува чипс и има нюанси на всеки, дори и най-взискателния вкус. Това, колко често ще трябва да се актуализира маникюр, ще зависи до голяма степен от вас самите.

Колко време трябва да стоят

При спазване на всички правила за производителите на активите му гарантират перфектния вид в рамките на 14 дни след нанасяне. Някои компании, например, CND, OPI и Gelish твърдят, разработени от тях храни не губят привлекателност в продължение на 3 седмици. Любительницы красив маникюр, като се опита да го направи от опитен майстор в салона с удоволствие ще потвърди, че това покритие може да остане безупречен още по-дълго. Съществуват фактори, които определят степента на устойчивост на гел-лак.Някои от тях са свързани с професионализъм майстор, прави маникюр, както и с използването на специално оборудване, което позволява лаку изсъхне по-бързо.

Отзиви на жени, пользовавшихся качеството на гел-лак, за да свидетелстват за това, че е особено трайно покритие може да се задържи, без деформации по-дълго от 2 седмици, но тогава възниква проблемът: нокти на краката през това време да се възстанови и става видима ивица на нокътната плочка без лак, който създава впечатление неряшливости. Може да исхитриться и да се удължи живота на ноктите дизайн, закрасив бял полумесец на лак в тон. Но може да се даде на ноктите почивка от 1-2 седмици, след което се моля, новия, още не приевшимся оттенък.

Жените често се чудя има ли разлика в издръжливостта за маникюр на ръцете и на краката. В действителност, гел-лак на краката си трае по-дълго от 2-3 седмици, защото е по-малко изложена на агресивни вещества (например, почистващи препарати и разтворители), по-малко ранени по механичен начин. Все пак следва да се запитаме, наистина ли трябва да лак за нокти цял месец.

Не само това, че когато нещо приятен цвят може да роди; продължително присъствие лак на ноктите си, което затруднява протичането през тях на естествените метаболитни процеси и води до изтощение и чупливост на ногтевых плочи, до загуба на тях своя естествен здрав вид.

Защо не се пази

На устойчивостта На маникюр се отразява много причини, една трета от които е свързан с индивидуалните особености на ноктите, трета – с качеството на извършената процедура и последната една трета – с това как да се справите със собствените си ръце.

Здравето на ноктите

Без значение колко е добро професионално подбрана, гел-лак, трябва да се разбере, че в състава на много химични съединения, враждебен към нокътната плоча. На недохранените, повредени или болни нокти такъв маникюр стоят не ще. Така че да не се тревожим за това, а да се вземат всички мерки за укрепване на ноктите.

В аптеките може да се намери ефективен витамин / минерални комплекси, в състава на които има силиций и биотин, които подобряват структурата и външния вид на ногтевых плочи.

Сторонницы естественото оздравяване на организма в диетата трябва да включва повече полезни продукти, които са източници на калций, витамини A и E, полиненаситени киселини. Това са нашите стари приятели – млечни продукти (особено сирене), ленено семе и зехтин, слънчогледово семе, ядки, овесени ядки, пшенка, нахут, фасул, морски дарове.

Понякога жените, спестяване на пари или време, държат гел-лак за по-дълго препоръчаните 14 дни, след което лак трябва да стреля "на употребата на сила", а това е травмирует нокътната плоча. Колкото по-дълго гел-лак остава на ноктите, толкова по-твърда той, разтопен с тях и стандартни процедури за премахване на лак ще бъдат безсилни. Много от клиентите са недоволни от факта, че учителят буквално сдирает покритие с ногтевых плочи, но не е виновен той, а този, който передержал гел-лак.

Качеството маникюр

Ако гел лак на погрешно нанесен стоят то ще бъде краткотрайно. При извършването на тази козметична процедура, трябва да избягвате някои грешки. Така покритието ще се деформира, когато:

 • бе лошо изчистена ногтевая плоча;
 • беше поставен мокър маникюр;
 • с нокътната плочка не е бил заснет блясък, а самата тя не е обработена дегидратором;
 • в основата е прилага твърде тънко;
 • слоеве на покритието не е достатъчно са под лампа;
 • вместо три тънки слоя капитанът нанесе един дебел;
 • използвани материали (грунд, основа, гел-лак) са несъвместими, тъй като са били освободени от различни производители;
 • е било използвано старо средство, приближающееся до края на срока на годност; в този случай лак се нанася твърде гъсто, и между него и нокът се образува микроскопични кухина, което води до отслаиванию покритие;
 • капитанът забравил обработват чела ногтевых плочи прозрачно покритие, което ще ги направи гладка и завършени, за да спаси от неравностите и чипс.

След маникюр

Професионално направен маникюр трябва да се опита да спаси, така че почистване и миене трябва да се извършва само в силни гумени ръкавици. Не си струва да представят прясно боядисани нокти с разтворители, очистителями и други агресивни течности. Никой не иска да хубавият скъп маникюре се появиха чипове, пукнатини и разводите, че той е загубил блясък и обобщи му обладательницу в бизнес или празнични ситуация.

В първо време по-добре да изчака с козметични процедури, което позволява по-продължителен контакт на ноктите с вода.

В рамките на 24 часа след нанасяне на гел-лак трябва да завърши процеса на полимеризация, която отговаря за силата на сцепление на покритието с повърхността на нокътя. Тъй като ногтевая плоча – той е жива материя, тя е в състояние да поглъщат и задържат в себе си влагата, която променя размера на нокътя. Сухи, гел-лак не са толкова пластични, за да се разтягат или свиват заедно с основата.

Когато всички процеси в гел-лаке приключва, той ще бъде безболезнено за носене външни въздействия, като това е заложено в технологията на производството му.

Тъй като ние вече знаем, че гел-лак може да доведе до изчерпване на нокътната плочка, нека след насочване за красота ще се погрижим за вашите нокти и ръце. Ежедневен масаж на ръцете с подхранващ крем ще бъде полезно за кожата, така и ноктите, ги насърчава захранването и за подобряване на циркулацията на кръвта в ръцете. Много ще се радвате на ноктите крем за кожичките с ланолин, който трябва всеки ден да се втрие в основата на нокътната плочка.

Сега на пазара много материали се държат добре установена както сред специалистите, така и сред клиентите. Качеството на гел-лак, трябва да притежават цял набор от качества, очаквани от професионални средства за ноктите на услугата. Избор на определена марка, зависи както от вкуса и на заявките на потребителите, така и от финансова дейност. Сред най-популярните марки може да се отбележи продукти компании Lacomchir и LAQ.

Lacomchir произвежда висококачествени, професионални материали, отличава се с наситен цвят, устойчивост до 2-3 седмици, равномерностью нанасяне и лесно се сваля. Продуктите на тази компания набира популярност благодарение на приятна съотношението цена-качество, широка цветова гама (над 160 на ярки цветове), удобство за използване в домашни условия. Предлаганите материали не вредят на нокътната плоча и не предизвикват алергични реакции.

Продукти на британската компания LAQ се позиционира като уникална комбинация от сила на духа, богатството на нюанси, икономическа ефективност и отсъствие в състава на лака вредни компоненти (например толуол). При това компанията осигурява моментално изсъхване на покритие върху естествени нокти, което ги прави продаваеми продукти преди всичко мастерицами маникюр у дома.

Като боядисване

Първият етап на подготовката за процедурата е доста традиционен. Трябва леко избутване на кожичките , премахване на излишната кожа, за почистване на повърхността на нокътната плочка от следи от замърсявания и мазнини. Ако ноктите расслоился, му е необходимо внимателно да отреже пила за нокти. При това трябва да се избягват мокри маникюр, тъй като впитавшаяся влага в бъдеще ще доведе до появата на мехури върху повърхността на лак покритие.

На втория етап се нанася специален грунд , който служи за по-добра сцепление на лака с повърхността на нокътя. Грунд безопасно за нокътната плочка и действа като един вид грунд, укреплена слаби нокти. Той се използва и за обработка на челото на нокътната плочка.

Третият етап изисква много търпение, тъй като сега да нанесете няколко слоя и на всеки се даде време, за да изсъхне . Първо капитанът на тоненько отвръща на базов гел, осигуряващ силна връзка между кератин, от който се състоят ноктите, и синтетичен гел. Той не дава на красящему пигменту да проникне в по-дълбоките слоеве на нокътната плочка. Върху основите на две-три тънки слоя, много внимателно, заобикаляйки странични валяци и кожичките се наслагва гел-лак. Последният нанесени слой – това е специален довършителни работи гел. Когато той е напълно суха, горна дисперсионный слой се отстранява по специален начин, което придава маникюру на кабинковия блясък и овлажнява нокътната плоча.

След нанасяне на всеки слой трябва да изсъхне напълно. За тази процедура се използват uv или led лампа. Под въздействието на светлинните лъчи гел-лак здраво като с предишния слой, благодарение на процеса на полимеризация.

Това, колко материал ще изсъхне, зависи от вида и мощността на лампата.

Професионалистите използват специално оборудване, което трябва да съответства на марката декоративно покритие. Най-често се прилагат:

 • UV-лампи с мощност 36 W, които изсушени покритие за 40 сек., въпреки това, такова оборудване, поради своите размери е по-подходящ за салони за красота;
 • девятиваттовые UV-лампи, които работят по-бавно, 1,5 – 3 минути, но по-малко обемисти и са добри за използване в дома;
 • led лампи - по-ефективно, отколкото ултравиолетовите, но не по-малко ефективни.

Първите 2 слоя гел-лак трябва да се сушат не по-малко от 2-3 минути под девятиваттовыми UV-лампи (40 сек. под led или UV-лампи 36 W), последният, трети слой – минута и половина (под UV лампа 9 W) или 40 сек. под led или мощни UV-лампи.

Професионални лампи значително ускоряват процеса на сушене, и ако са издържани всички срокове, вашият свеж лак палто покритие не ще се страхува за контакт нито с какви предмети.

Правила чорапи

Тайните на грижите за покрити с гел-лак за нокти са в това да уважавате себе си и за извършената господар на работа. За да се запази красу нокти, трябва да следвате няколко много прости правила:

 • свеж маникюр не може да убивам след нанасяне на гел-лак 2-3 часа; през това време продължават да се образуват молекулни връзки между кератин нокти и компоненти вливат в гел покритие;
 • дори и най-трайни ногтевое покритие не могат да издържат на механични повреди и въздействието на разтворители, затова почистване и ремонт се извършват само в гумени ръкавици;
 • ноктите, особено след лечение с гел-лак и изсушаване, се изисква хидратация и хранене , затова всеки ден ние се наслаждавам ги крем с ланолин;
 • не забравяйте за себе си, приемат комплексни витамини с минерали , налегаем на храни, богати на калций, силикон, биотин.

Важно е да се разбере не само за това, как правилно да се справят с брилянтен гелевым покритие, но и това, как тя трябва да се свали. Качествени гел-лакове се отличават, наред с другите неща, още и лекота тегления, въпреки това трябва да се знае мярката и да не се прекалява лак. След 3 седмици ще го махнете по-трудно, отколкото седмица по-рано. Правилното разположение на вливат в гел покритие е от значение това е така, защото ноктите развалят лесно, и следващото посещение на салон за отложено за по-добри времена, докато ногтевая плоча не поскъпна.

За премахване на гел-лак са необходими специални средства, за предпочитане от същия производител, че и вашият лак. По-добре, ако в състава им няма да ацетон, който пересушивает нокътната пластина, защото по време на нанасяне на лак на ноктите и без това са били подложени на агресивно на въздействието на химически вещества.

Така че, вземете 5 бучки памук, обилно навлажнена с техните средство за премахване на гел-лак, поставя топката на нокътната плоча, оборачиваем всеки пръст фолио и оставяме всичко в тази позиция за около 15 минути. Тук също е важно да не се прекалява течността по-дълго от препоръчваната време. Отстранете фолиото, почистваме памук, а остатъци от лак, не се прилага допълнителни усилия, счищаем портокалова пръчка. След процедурата ръцете трябва обилно да се измие с топла вода и отмиване на останалите средство.

Последен щрих – това е употребата на хранителния крем, за предпочитане с ланолин. Трябва да внимателно разтривайте в основата на нокътната плочка, а след това се разпространява по кожата на ръцете. Добра идея - да се възползват от специално масло за кожичките, която е еднакво полезна и за ноктите.

За опазване на здравето на ноктите им трябва да се даде почивка след маникюр, особено с помощта на гел-лак, който често се отразяват негативно върху състоянието на нокътната плочка. За известно време може да се откаже от ноктите дизайн или да използвате обикновен лак. По време на тези "ваканция" за ръце полезно да се правят подмладяващи вани с морска сол, като не забравяме за хранителни и овлажняващи кремове и предпазва ноктите от домакински почистващи продукти.

Процесът на премахване на гел-лак описан във видеото по-долу.

Какво да правя, ако лак отслоился на една ръка

Това се случва така, че при всички усилия дизайнерско покритие на ноктите дава застой и се появяват чипс, лак започва да изчезва в една ръка. Нокътната услуги в салона – не са евтини процедура и се прави маникюр отново е наистина обидно. Находчиви дами знаят как да се справят с тази беда. Ако гелевое покритие малко отслоилось, може да се залепи върху върховете на пайети, което ще бъде и пестеливо, и оригинално. Опитвайки се сам да нарисува подходящ тон лак деформирани места не винаги е оправдано, тъй като не се подобрява в крайна сметка нито на вид, нито на състоянието на ноктите.

Коментари

Положителните отзиви са равномерно разпределени между представители на първите десет производители на продукти за ноктите на услугата. Собствениците на палми първенство са компании като CND, OPI, Gelish, Kodi, RuNail, PNB, Bluesky, Canni, Lacomchir, LAQ. Продуктите на тези компании отговаря на всички изисквания, които са поставени на стоки премия за качество:

 • не по-малко от 3 седмици гарантирана устойчивостта на покритието;
 • плътна нерастекающаяся консистенция лак;
 • удобна пискюл;
 • лесно теглене на вливат в гел покритие за 15 минути;
 • популярната цветова гама;
 • плътност на цвета;
 • липса на вредни съставки и неприятната миризма;
 • атрактивна цена;
 • оптималния обем на флакона.

При това, ако европейските и американски марки (тип Gelish, CND, Kodi, PNB, LAQ) даде тон на този сектор от пазара, руски и китайски производители RuNail, Bluesky, Lacomchir, като бюджетните възможности, се ползват едва ли не по-голяма популярност.

Качеството на техните продукти не отстъпва на западните валути, както и наличност, както и най-широк асортимент позволява да ги третират като доста по-приятелски настроен към потребителите на марката.