Женско списание » Грижа за ноктите » Как да направите красив маникюр в домашни условия + снимки

Как да направите красив маникюр в домашни условия + снимки

Красивите и добре поддържани невен – гордостта на всяко момиче. Но не всички успяват да посещават редовно салон за красота, за да повери грижата за вашите нокти със специалист. Голяма част от момичета правят маникюр себе си; тя често се свежда до элементарному нанасяне на лак.

Но случва се, че след тази процедура външен вид невен все още оставя много да се желае. Как правилно да направите красив маникюр в домашни условия?

Как да направите красив маникюр в домашни условия + снимки

Видове маникюр по метода на обработка на кутикулата

Преди да се пристъпи към творческия процес, вие трябва да решите кой вид маникюр ви даде повече на вкус.

Маникюр, на първо място, отличават по метод на преработка на епидермиса:

 • Обрезной (класически) маникюр
  Такава възможност съществува по-дълго от всички други и не се отдава на своите позиции. Го считат за най-универсален и практичен. Техника за обработка на кутикулата: ръцете трябва да се накисва в топла сапунена вода, след което се режат с ножици или щипчиками се подрязват леко кожата около ноктите вила (кутикула).
 • Не обрезной (европейски) маникюр
  В основата на всеки вариант е някаква технология за премахване на кожичките. В този случай тази процедура се извършва без помощта на щипчиков или ножица. В чисти, сухи и подпиленные ноктите в областта на кожичките са специална течност, в състава на които се съдържат плодови и млечни киселини. Тази течност внимателно омекотява кожата около ноктите вила, която за няколко минути може да безболезнено се отстранява с помощта на чемшир и пръчици от портокалово дърво.
  Този вид маникюр се отнася до сухия по причина на това, че за отстраняване на кутикула не се изисква вода.


Как да направите красив маникюр в домашни условия + снимки

 • Специална и лесна прическа за дълга коса — специфика на белите дробове прически и че те дават на косата.
 • Когато имате мазна коса, какво да правя и какви са причините толкова често срещани проблеми? Можете да научите от статията за проблем с мазна коса, статия може да намерите тук .

Видове маникюр по вид за нанасяне на лак

Също така има различни видове маникюр, според вида на нанасяне на лак. Най-основните са американски маникюр, френски и испански.

 • Американски маникюр
  Такъв маникюр – истинска находка за съвременни бизнес дама.
  Факт е, че е разработен специално покритие-гел, той трае до три седмици. Особеност на американския маникюр — използването на ярки, наситени, сочни нюанси на лака. Формата на ноктите при американския маникюре придават овална.

  Разновидност на американския маникюр е маникюр, наречена "Бевърли Хилс". Му е характерно използването на нежните, пастелни нюанси на същите овални нокти. В идеалния случай тон маникюр трябва да отговарят на тона на червило представителки на прекрасния пол.

  Но съвременните дами предпочитат да не се съобразят с тези правила, — модни тенденции на двадесет и първи век понякога са в противоречие с сложившимися устоями.

 • Френски маникюр
  Семпъл, но определено е изискан и красив,

  Френски маникюр вече дълго време се счита за еталон на красиви нокти.

  Преди да покриете ноктите с лак, омекотява кожата на ръцете с помощта на традиционната ваната, след това се отстранява кожичките. Върху чиста и суха нокътната плоча се нанася лак-основа, за да се предотврати появата на страхливост. Нататък – нанасяне на маркови "усмивки". Го правят с помощта на специални шаблони за френски маникюр или тънки пискюл – почти златар работа, или отделят който излиза част на нокътя специален бял молив от вътрешната страна. И в заключение, покрити с лак за светли, деликатни, пастелни тонове, или съвсем прозрачни.

 • Испански маникюр
  Такъв вид маникюр е идеален за тънки нокти, тъй като визуално утолщает им.

  Испански маникюр предполага наситен цвят лак. Обикновено дълбок цвят се постига така: цветно покритие се нанася не на бесцветную основа, а на матирана бяла или млечна.

  Той може да бъде двухцветным и шарени. В първия случай лак на един цвят, покрит от първата половина на нокътя, а друг цвят – втора, като един слой от лак малко наслагва върху втората, в резултат на което в средата се образува сгъстена ивица, която визуално удължава му.

  Така че в два цвята маникюр силно съветват да надлъжна, защото напречни ивици оптически се подрязват ноктите. Шарени вариант се изпълнява с една и съща цел – визуално извади го. На однотонную основа тънка четка се нанася на ивици ярки цветове.

Правим красив маникюр с ръцете си: откъде да започнем?

Как да направите красив маникюр в домашни условия + снимки
На първо място трябва да си закупите качествен маникюр, определени. Ще бъде по-добре, ако сте събрали неговите съставки поотделно, защото често в комплекта има елементи, които може да не се наложи.

Така че, стандартът на ноктите комплект трябва да включва:

 • пилочку за естествени нокти;
 • дезинфектор;
 • пушер;
 • ножнички/клещи;
 • масло за кожичките.

Преди да започнете процедури, трябва да бъдат санирани всички инструменти, дори ако ги ползвате само вие.

Премахване на лак

Първата стъпка – премахване на външни покрития с нокти: лак или пайети. Това може да се направи лесно с помощта на течност за премахване на лака и на памучен диск. Уверете се, че течността не съдържа ацетон и на неговите производни – той носи вреда на нокътната плоча и я прави чуплива и мека.

 • Класически начин за премахване на кожичките
  Преди да премахнете кожичките, трябва да го омекоти. За това трябва да се направи ванночку: в купа с топла вода добавете морска сол и няколко капки лимонов сок. Ръцете държат в този разтвор за около пет минути, след което изсушете с кърпа. Нататък е необходимо избутване на кожичките портокалова пръчка или лопата и внимателно отрежете омертвевшую част от кожата.
 • Европейският начин за премахване на кожичките
  Този вид премахване на кожичките по-подходящ за домашна преработка, тъй като той не изисква специални умения. Ще ви трябва само едно специално средство – обикновено тя е гелеобразную консистенция, а на малка бутилка е снабден със специална четка. Най-добре е да се избере средства на основата на плодови киселини. Достатъчно е само да нанесете гела върху кожичките, изчакайте пет минути и се отстранява ороговевшие ивици кожа с нокътната плочка.

Правилното срезание нокти в домашни условия

За да не навреди на своите ноготкам, при прекъсване на което трябва да следвате няколко правила:

 • 1. Отрежете им под корен не се препоръчва. По-добре да оставите малко стърчащи панела, за да защити основната част на нокътя от механични увреждания и инфекции.
 • 2. Не си струва да се оставят по ръбовете остри краища избягване на врастване на нокътната плочка в кожата
 • 3. За подстригания трябва да се използват качествени маникюр ножнички или клещи

Подпиливание нокти

Как да направите красив маникюр в домашни условия + снимки
Първо, трябва да изберете пилочку, подходящ на вашия тип нокти. На второ място, подпиливать им трябва да бъде само в една посока: движение пили от страна в страна разрушават структурата. На трето място, преди да се пристъпи към подпиливанию, трябва да изсушава нокътната плоча; ако тя е влажна е по-уязвима на външни влияния.

Масаж на пръстите

Масаж на пръстите на ръцете, не само сваля напрежението и умората, но и подобрява циркулацията на кръвта, а също има благоприятен ефект върху дейността на всички органи.

Има много възможности за масаж на ръце, но основните стъпки са следните:

 • 1. Общо износени четки на ръцете в продължение на една минута.
 • 2. Масаж на всеки пръст от основата до върха от всички страни. Всеки пръст трябва да масажирате не по-малко от три пъти.
 • 3. Масаж на дланта от външната й част към основата с кръгови движения.

Редовен масаж на дланите допринася за доброто настроение, бодрост и веселому разположението на духа. Освен това, в предварително загрята масаж на кожата на ръцете крем се абсорбира много по-добре и приумножает своя благотворен ефект.

Нанасяне на лак на ноктите

Нанесете лак трябва да е в два слоя – само така можете да постигнете дълбок и наситен цвят. Започнете да рисувате трябва да се с кутрето, движейки се до голяма степен на изменение. Първата цитонамазка трябва да се прави по средата, за да се разпределят равномерно лак по цялата нокътната плоча.

Ако те покрие ноктите лак мат, трябва да се правят само на един слой, иначе на цвят ще бъде неравномерно.

Домашен маникюр: полезни съвети

 • 1. Преди да нанесете цветен лак (особено тъмни тонове), за предпочитане покриване на основата, за да се избегне пожълтяване на нокътната плочка.
 • 2. Ако ноктите често се чупят лесно, слоятся, те трябва да подлечить. За известно време се откажете от цветни покрития и зарадвайте своите специални безцветни лакове с калций или витамин В.
 • 3. За да невен са били здрави и силни, трябва да се поддържа тялото отвътре – правилно хранене, разходки на открито, витамини.
 • 4. Не е съвсем приятна в естетически план ще изглежда шик маникюр на фона на лющеща се кожа на ръцете. Ето защо, не забравяйте за ежедневната грижа на ръцете, както и почистването се опитват да направят защитни ръкавици.


Как да направите красив маникюр в домашни условия + снимки

Видео за това как да се направи красив маникюр