Женско списание » Грижа за ръцете » Как да мраморен маникюр с гел лак: техника на изпълнение от професионалисти

Как да мраморен маникюр с гел лак: техника на изпълнение от професионалисти

Истински хит на нокти-арта като на професионални майстори, така и amatures, създаване на красиви невен къщата е мраморен маникюр. Такава популярност е разбираемо, защото този дизайн ще бъде подходящо абсолютно навсякъде: на работа, в офиса и у дома, и навън с приятели, както и за тържествени случаи и да каже не си струва.

Подбираме цвят

Как да мраморен маникюр с гел лак: техника на изпълнение от професионалисти За изпълнение на мраморно маникюр, можете да използвате всеки цвят. Ако е необходимо екстравагантност, а дори може да експериментирате с цветове, които между себе си съвсем не се съчетават. Едни и същи момичета, выбирающие този вид дизайн на нокти, предпочитат класическата палитра:

 • бял и розов. Използването им, можете да постигнете ефекта на мрамор на ноктите;
 • синьо и синьо. Те ще ви помогнат да създадете за нокти, имитация на камък, наречен "тюркоаз";
 • нюанси на зелено. При смесване на такава палитра може да се превърне ноктите в много ценна порода камъни — малахит. Той ще даде особен шик на вашия начин;
 • бежови тонове. Комбинация от няколко цвята от бежовата гама ще позволи създаване на ноктите си интересен ден за ден маникюр.

По-горе комбинации не казват за това, какво им трябва стриктно да се придържат. Проява на фантазия ще направи маникюр с мраморен ефект по-оригинално, още повече, че в природата мрамор има множество нюанси и комбинации на цветове. Човек трябва само да изберете тези цветове, които харесват, и да се създаде интересен дизайн.

Как да мрамор на ноктите с гел-лак, изучаваме начините за нанасяне на

За да създадете ефект на мрамор на ноготках можете да използвате няколко опции за нанасяне. Освен това трябва да се има предвид, че тези начини не се ползват само в домашни условия, но и майстор на нокти-обслужване в салони за красота. Затова е възможно да не се страхуват и да се пристъпи към дизайн в стил "Мрамор", защото всеки от начините вече проверен от не повече от сто пъти.

Как да мраморен маникюр с гел лак: техника на изпълнение от професионалисти Методи на нанасяне:

 • водна техника (както е ясно от заглавието, при нейното изпълнение е необходимо да се използва вода);
 • с помощта на четка;
 • с помощта на целлофанового пакет или храна филм;
 • прилагат специални гел-лакове.

Сега можете да преминете към изучаване на всяка техника поотделно.

Водна техника или аква-дизайн

Този метод е доста разпространен и популярен, защото с негова помощ се създават не само мраморен маникюр. Водата в такава техниката действа в ролята на покритие, в който се извършва смесване на цветовете и по-нататъшното нанасяне върху ноктите.

Материали:

 1. пластмасова чаша (той е идеален за смесване, и основната му плюс е, че след процедурата може да не се мият, а веднага изхвърля);
 2. вода със стайна температура;
 3. цветните гел-лакове;
 4. основно покритие;
 5. финишно покритие;
 6. бескислотный грунд;
 7. UV-лампа;
 8. клечки за зъби;
 9. почистване на ухото;
 10. средство за премахване на лак;
 11. масло за кожичките.

Моля, обърнете внимание! Преди процедурата за нанасяне на дизайна е важно да се направи обрезной маникюр. С помощта на портокалови пръчици отодвигаем епидермиса. Нататък далеч от нея и суха кожа на страничните валиках, използване на нокти и стригане.

Пила за нокти придават на ноктите форма и спиливаем горния блестящо покритие, четка за нокти премахне всички замърсявания и опил. Памучен диск, потопен в течност за премахване на лака, обезжириваем повърхността на ноктите.

Процеса на нанасяне на

Как да мраморен маникюр с гел лак: техника на изпълнение от професионалисти Включете директно към това, как да се направи мраморен маникюр с гел-лак с помощта на вода:

 1. Парцел с грунд, изчакайте, докато изсъхне. Покриваме целия нокът база, запечатываем задника и да изсъхне на лампа 120-180 секунди;
 2. Покриваме основния цвят на ноктите с гел-лак и — в лампата на 60-120 секунди.
 3. В чашка с вода капаем основния цвят лак, изчакайте, докато растечется. Вторият оттенък поставяме отгоре точка. Може по този начин да направи няколко слоя и подреждане на цветни точки на различни места. Клечка за зъби рисуваме различни мотиви: спирала, на зигзаг или на всички линии.
 4. Ноктите, които имаме на разположение паралелно на водната повърхност и гладко се движи във водата. Чиста клечка за зъби се навивам остатъка на гел-лак, за да ногте не е останало допълнително покритие.
 5. Покрива с памучна свещ пръчка почистване на гел-лак около нокътя. Подсушете всички покриване на 120 секунди.
 6. Парцел за финала и — в лампата на 120-180 секунди. Втираем масло за кожичките в кожата около ноктите и може да се насладите на маникюр в стил "Мрамор".

Прочети повече! За да мраморен маникюр, нанесени с помощта на водна техника, се оказа идеален, трябва да следвате няколко прости правила:

 1. Водата не трябва да е прекалено гореща или студена, само на стайна температура!
 2. Гел-лакове трябва да бъде с добро качество, със средна дебелина и да не бъдат прекалено стари!
 3. Използват най-добрите лакове на една фирма, за да те са смесени!

Нанасяне с четка

Сега да разгледаме въпроса: как да се направи мраморни ноктите с гел-лак с помощта на четка.

 1. След подготовка на нокътя следваме стъпки 1 и 2 от примера по-горе.
 2. Върху фолио или стъкло сложете капка тъмен оттенък на гел-лак.
 3. С помощта на тънка четка рисуваме линии на ногте. Когато се прилага една линия е важно да изчистите четката преди да се пристъпи към изготвяне на следващата линия. Те могат да бъдат на всякаква дължина и кривина, както и насищане. Всичко това зависи от вашата фантазия.
 4. Нанесени фигура изсъхне 120 секунди.
 5. Перекрываем всички финишным покритие, полимеризуем 180 секунди. Парцел с масло за кожичките. Всичко е готово!

Използваме пакет или филм

Как да мраморен маникюр с гел лак: техника на изпълнение от професионалисти За начало на нанасяне могат да се обърне и на обикновените материали с кухня — това е найлонова торбичка или хранителна филм. Техника за нанасяне:

 1. Повтаряме обрезной маникюр и стъпки 1 и 2 от първия метод.
 2. Капаем малки капки с различни цветове, точно на ноктите, отгоре се налагат пакет или филм. Леко елозим им на повърхността, след като получим цифра, която са доволни, внимателно почистваме пакет. Почистване на кожата около нокътя от излишък на гел-лак, сухо 120 секунди.
 3. Перекрываем всички финишным покритие и полимеризуем 180 секунди. Парцел с масло за кожичките.

Гел-лак с мраморен ефект

За тези, които искат да се получи мраморен маникюр бързо и без особени усилия, достатъчно е да купите специален мрамор гел-лак. Тя може лесно да се различи сред голям асортимент от лакове на известни фирми. Той има определена консистенция, представена от множество нюанси в една бутилка, а те помежду си не се смесват и, когато се прилага на нокти дават именно дизайн на брега на мраморно стил.

Създаване на маникюр с дизайн на под от мрамор достатъчно просто. Най-важното, стриктно следвате инструкциите показани или да си купите специален гел-лак. Така или иначе ноктите с мраморен дизайн ще изглежда красиво, оригинално и ще украсят всяка начин.

Снимка на покритие на ноктите на мрамор гел-лак

Още повече снимки на линк: Мрамор гел-лак с снимка .

Видео, майсторски клас