Женско списание » Грижа за ръцете » Как да матиран маникюр с гел-лак в домашни условия

Как да матиран маникюр с гел-лак в домашни условия

Как да матирано покритие с гел-лак?
За да направите матиран маникюр шеллаком не е задължително записани в салон – с тази процедура може лесно да се справят и сами. За това е необходимо:

 1. Основно покритие
 2. Гел-лак избрания от вас цвят
 3. Обезмаслител
 4. Средство за премахване на лепкав слой
 5. UV или LED лампа
 6. Матиран топ за гел лак .

Именно с помощта на специален topa ви позволява да направите матови нокти шеллаком. Добре е да знаете, че има средства, с сатиновым ефект, които осигуряват лесна матовость – покритие запазва лек блясък, а също и с вельветовым ефект, който още се нарича луксозен. Вторият вариант прави повърхността леко груби на допир и осигурява перфектно матово покритие.

Как да матиран маникюр с гел-лак в домашни условия

Как да матиран топ за гел-лак?

Как да се направи мат на ноктите с гел-лак? Всичко е доста просто, се използва стандартна технология, състояща се от няколко основни етапа:

 1. Обработва нокътната плоча. Трябва да се даде ноктите в желаната форма и ако трябва да се махне дължина. Нежно отстранява кожичките, да извърши почистване, полиране на повърхността бафом.
 2. Ноктите обезмаслени и да нанесе на тях база, разпространяване средство по цялата повърхност, движейки се от средата. Суши в UV лампа за 2 минути, 30-60 секунди в LED лампа.
 3. Последователно нанесете 2 слоя цветен гел-лак, премахване на излишните портокалова пръчка и просушивая всеки от тях.
 4. Използвайте матирано покритие за гел лак, който се нанася и се суши, както и стандартен топ (1 минута в LED и 2 в UV лампа). Премахване на лепкав слой специален начин.
 5. Нанесете върху кожата масло за кожичките – това е последният етап от изпълнението на маникюр.

В сплъстената покритието е много интересно изглежда лъскава рисунки – за създаването им се използва гел-лак подходящ цвят и класически отгоре за блясък. Подобен модел се прилага веднага след изсушаване матирующего слой, се обезводнява с, е покрит с топ и отново се поставя в лампата. По-удобно е да работят специална тънка четка за дизайн.

Как да матиран маникюр с гел-лак в домашни условия

 

Като покрие матиран гел-лак: видео

Процеса за създаване на полиран маникюр с помощта на съответния topa не води до усложнения, но често начинаещите майстори допускат грешки. Предлагаме да видите видео за сплъстената маникюре гел-лак, който ще помогне да се разберат основните нюанси и тънкости на това е процес, и да направи безупречно покритие, с луксозен ефект.

Други начини за създаване на мат, маникюр

Направи матиран шеллак в домашни условия е възможно и при липса на специален topa. За това има няколко различни начина:

 1. След нанасяне на гланц topa използвате шлайфане детайли баба (най – добрият вариант- абразивность 400*400).
 2. Изпълни маникюр с гел-лак, по класическа технология, завършване на процедура за прилагането на топового покритие. На непросушенный слой да се нанесе акриловую захар и суха повърхност на лампа (докато увеличи два пъти), четка за да премахнете остатъците от прах около нокътя.
 3. Извършва стандартен маникюр по схемата база-цвят-топ, всички слоеве, включително и последната, внимателно просушиваются. Лепкав слой се отстранява – в нея се втрива мат прах, а излишното се отстраняват с четка.

Съвет! Тъмните нюанси за мат, маникюр, за предпочитане, не само защото те изглеждат выигрышнее. Шершавая повърхност лесно пачкается, така че светлите нюанси бързо губят своята красота – е необходимо непрекъснато почистване на покритие, в противен случай, тя ще изглежда помия.

Как да матиран маникюр с гел-лак в домашни условия

Как да матиран маникюр?

Важно е да се знае не само за това, как да матиран топ за гел-лак, но и как по-нататък да премахнете. Технология на традиционни:

 • Да течност за премахване на гел-лак върху памучни салфетки, за да придават на нокътната плоча и се заключва с помощта на фолио. 8-12 минути, за премахване на остатъците пушером и полиране на ноктите.
 • Обработва повърхността пила за нокти или фрезером.

За да се ускори процедурата може леко да се намали максимална покритие, след което нанесете на памучни тампони. За устойчивост и издръжливост матиран топ с глянцевому вариант, а защото с отстраняването на не възникнат усложнения.

  Как да матиран маникюр с гел-лак в домашни условия

Надяваме се, че нашите съвети за това, как да използвате матирано топ за гел-лак ще са ви от полза. Това е много просто, защото технология остава непроменена. Важното е да се изберат качествени инструменти, които ще осигурят устойчив и дълготраен ефект.

Се върнете към списъка от публикации