Женско списание » Грижа за ръцете » Как да възстановите ноктите си, след като гел-лак (Шеллак)

Как да възстановите ноктите си, след като гел-лак (Шеллак)

Гел-лак – уникален продукт, който позволява не толкова често да посещават салон за масаж. Средно, ако се придържате правилно прилагане, тя държи на нокти до три седмици, не губи цвета и не чакъла. Но с течение на времето момичето се изисква да разберете как да възстановите ноктите си, след като гел-лак.

Как да възстановите ноктите си, след като гел-лак (Шеллак)

Какво е гел-лак и как той се отразява на ноктите

Как да възстановите ноктите си, след като гел-лак (Шеллак) Като се появи преди няколко години, това лекарство носи името на led zeppelin. С лека ръка си производители – компанията CND впоследствие така започва да се нарича гел-лакове на други фирми, въпреки че състава на средства все още са леко различни.

Обединява ги еднакъв процеса на нанасяне, който се провежда на етапи, както следва:

 1. Обрезной или необрезной маникюр трябва да се направи предварително.
 2. След това ноктите са подложени на внимателна шлифовке, и привеждане в съответствие и обезжировка плочи трябва да бъде по-бережными, отколкото е необходимо за изграждане.
 3. Ноктите се покриват прозрачна основа, което се обезводнява с UV лампа.
 4. След това идва ред на нанасяне на два-три оттеночных слоеве, при това всеки трябва да даде, за да изсъхне на лампа. С помощта на гел-лакове, можете да създавате чертежи, добави стикери, кристали и прочие декор.
 5. В заключение ноктите трябва да покрие прозрачен лак за фиксация и отново да изсъхне.

Тъй като шеллак остава на ногтевых плочи около три седмици, след изтичането на този срок тя трябва да премахнете от появата на възможни чипс и пукнатини, както и външния вид на отросших нокти неэстетичен. Освен това, гел-лак, може да предизвика алергични и гъбични прояви, както ногтевая плоча – да стават по-тънки.

Колко често може да се прилага гел-лак

Средно шеллак може да бъде за нокти 15 дни. След изтичането на това време средство трябва да се отстрани от повърхността на нокътя, в противен случай ще трябва да се справи с проблема, как да се възстанови на нокти, след шеллак, за които са необходими време и търпение. В края на краищата, както всички лъки, шеллак използват, като се има предвид индивидуалните особености на организма на човека. И така, у когото ноктите растат по-бързо, трябва често да се актуализира оттенък. Въпреки това, процедурата за отстраняване на възникнали преди слой трябва да се повери на специалист в салон за: самостоятелна опит може да доведе до увреждане на ногтевых плочи.

Трябва да знаете, че гел-лак, както и всяко нанесенное на плоча средство, може да повлияе негативно върху ноктите. Това се проявява, например, жълтеникав цвят на ноктите след отстраняване на шеллак. Така че, забележи някакви промени им, трябва да правят тяхното възстановяване.

Как да се грижим за ноктите след премахване на гел-лак

Лечение на ноктите след шеллак може да се наложи ноктите, които не са получили почивка от покриване на достатъчно време. В салона се предлагат следните трикове:

 • Запечатване. Е да се нанася върху ногтевые плоча средства от мед и восък. Получената невидим филм ще защитава плаките от повреди.
 • Парафинови ванички. Те са ефективни в случай, че ноктите кора. В резултат на процедурата, които накиснати микроелементи, а кожата на ръцете подмладени.
 • Използването на биогеля. Превръща ногтевые табела, здрави и ги предпазва от расслаиванию.

Можете също така да се възползват от обикновените домашни рецепти:

 • За укреплена водна баня нужда от морска сол, настойка от лайка и капка зехтин. Трябва да държат ръцете си в топла вода за 15 минути. Повтарям манипулация до 3 пъти седмично.
 • Витамин E е много ефективен, но лесен за употреба: съдържанието на 1 прободен капсули се втрива в ноктите и околната кожа. Резултат под формата на отговор на въпроса как укрепване на нокти, след шеллак, ще се появи, ако подхранване на ноктите всеки ден вечерта. Може да се замени витамин е в зехтина.
 • Лимонов сок се използва още по-лесно: трябва да се изтръгне по 1 капка на всеки ноготок и да се кисне.
  Ще помогне също и професионални инструменти:
 • Придобити спецмасла омекотяват и овлажняват кожичките и ноктите. Едно от средствата трябва постоянно да съхранява при себе си (в чантата), че в рамките на деня да го използвате до три пъти. Лак за нокти не е пречка.
 • Течен впитывающийся състав е по-добре да се използват тези, които в момента нямат нищо против да се откаже от покритие с лак. Го използват по няколко пъти на ден.
 • Цветен или прозрачен възстановяващ лак укрепва ноктите, и те се втвърдяват. Това лечебно средство защитава плаките от вредното въздействие на води и от химични вещества.

В идеалния случай трябва да се използват едновременно всички тези методи или редуващи се. Не трябва да се пренебрегва укрепляющими составами за ноктите и кожичките и в това време, когато на гел-лака е на нокти. Те са в състояние да проникнат под невен чрез кожата около тях.

Други полезни статии: