Женско списание » Грижа за ръцете » Лунен маникюр с гел-лак. Лунен маникюр стъпка по стъпка

Лунен маникюр с гел-лак. Лунен маникюр стъпка по стъпка

На Мода се връща към стила на предишните години. Това се отнася както за дрехи, обувки, така и за маникюр. Ето така и се съживи лунен маникюр. Той е наистина уникален, и неговото име е много подходящ метод за нанасяне. И така, какво е това – лунен маникюр? Го правят само в пълната луна или в някакви определени дни?

История на създаването на покритие

Не, луната тук изобщо няма общо. Всичко е въпрос на база на ноктите - лунуле, доста подобен на луната, която предадени. Лунен маникюр с гел-лак много оригинално изглежда на ноктите: лунула по всякакъв начин да подчертава, капитанът се ползват със специални трафаретами. Ето това е и има лунен маникюр.

Лунен маникюр с гел-лак. Лунен маникюр стъпка по стъпка

Той се появи около 1940-те години. Чужденците го наричат "покритие от Диор", тъй като Кристиан Диор е дал тази идея втори живот през 2007 г., като представи на модно ревю на своите модели, в които ноктите "красовалось" това покритие. От него все още могат да се наричат "холивудски френски маникюр", защото той наистина е харесван от много от "звездите" от женски пол.

Лунен маникюр с гел-лак със собствените си ръце в домашни условия

Защо да правят това у дома, ако може да се ходи и да се направи такъв маникюр в салон? На първо място, трябва да звъннем, да се запишат, да чакаме на опашката, това е въпрос за загуба на време. Второ, ако за покриване на ноктите в салона, а след това цената на тази услуга ще 500-20 USD, а може и повече. Ако искате ноктите нещо эдакое "представят", а след това и въобще да ограбят "банката".

За да домове направи лунен маникюр самата, трябва да се купуват само най-необходимите неща. Първо – това е ултравиолетова лампа. Цената му варира в зависимост от магазина, но е напълно възможно да се намери за 1000-50 USD

Второ – гел-лак. За тази процедура се продават специални комплекти, които струват около 12 USD на Цвета на лака зависи от това, къде маникюр, така да се каже, по - "е". Ако в работата си, значи това ще пастелни цветове, бял или шоколадов. Ако празник, тогава нещо неординарное, например злато на черен фон.

Лунен маникюр с гел-лак. Лунен маникюр стъпка по стъпка

На трето място, елементарна хигиена. Вие знаете ли, как в салона се извършва дезинфекция на всички необходими инструменти? Да питам майстори безполезно. А така ли всичко, стерилна или не - вие така и няма да научат. И така, разработването на нов метод. Ако нямате представа за това, как се прави лунен маникюр с гел-лак стъпка по стъпка, следните съвети и напътствия ще ви помогнат да го овладее.

Необходимите продукти

 • Лампа.
 • Еднофазни гел-лакове.
 • Покритие: основно и финална.
 • Памук или памучни дискове.
 • Течност за теглене на: гел-лак и лепкав слой.
 • Шаблони.
 • Пайети, кристали и други предмети за украса на ноктите.

Избор на лампи

Ако отидете да купуват лампа в специализиран магазин или попитате за нея в салона, тогава най-вероятно ще наговорят "с три кутии", казвайки, че колкото по-мощен толкова по-добре, а мощни и са по-скъпи. За вас една можете да закупите уред с 9 вата.

В гел-лакове има надпис, в която е посочено, че те выдерживаются 2-3 мин. Обаче си заслужава да се помни, че е по-подходящ за шоурум, защото колкото по-бързо процедурата, толкова повече клиенти. А ти само трябва да се увеличи малко време: 4-5 мин. Резултатът ще бъде съвсем същият.

Избор на комбинация от цветове

Монофазни гел е доста подходящ, за да се направи лунен маникюр с гел-лак в дома. На разположение са сравнително евтини лакове. Да им е просто: така, както и обикновените, просто след това малко държат под лампа. Може да вземете един тон лак и да опитате.

Ако са ви харесали "плодовете" на вашите усилия, то тогава вече можете да си купите покритие, които ще превърнат вашият маникюр в салонное творение. Специалистите съветват да се направи дупката по-лек основен фон. Не си струва да се комбинират матиран и гланц лакове. Но ако в основата ще покрашена гланцово, а е дупката – метална, а след това изглежда луксозно.

Изгодно изглеждат такива комбинации (Л - е дупката, За основа):

 • Л - сребро или злато, За - черен или бял.
 • Л – сребро или бяло, синьо, тюркоазено, аквамариновый.
 • Л – бяло, златисто, лилаво, червено.
 • Л - шоколад, бежово

Лунен маникюр стъпка по стъпка

Необходими продукти: на база, 2 цветни лакове, шаблони, закрепляющий лак.
За ноктите се прави вана за къпане, ципа и останалата част на нокътя се отстранява, пилкой придава необходимата форма. Най-добре е да са с овална форма на ноктите. При това трябва да се има предвид, че лунен маникюр визуално "укорачивает" ноготок.

 • Ноктите е покрита с база в един слой, а след това - основният лак.
 • В дупката се прилага шаблон.
 • Ноктите е покрита вторият лак.
 • Шаблони се отстранява.
 • Нанася закрепляющий лак.

А какво става, ако не е шаблон? Можете да използвате самозалепваща се лента, или се направи същото нещо, само че вместо шаблон нужда от тънка четка. Повторете стъпки 2-3, след което с четка с втория лак внимателно помечаем границите на "луната" и закрашиваем си, като не забравяме за закрепитель.

Лунен маникюр с гел-лак. Лунен маникюр стъпка по стъпка

Отрывная фолио

Лунен маникюр с гел-лак се прави още с прилагането на фолио:

 1. Продукти: на база, закреплющий лак, гел-лак, преводна фолио и лепило за него, препарат за обезмасляване, лампа.
 2. Ноктите се обработват, плоча за нокти обезжиривается.
 3. Основно покритие се нанася и се суши с помощта на лампа.
 4. Нанасяне на гел-лак и се суши. След това закрепитель - и отново се суши.
 5. Фолиото се нарязва на малки парченца.
 6. На ноктите се нанася лепило за фолио, което трябва да изсъхне.
 7. Парчета фолио се прилагат към места с лепило матирана страна.
 8. Фолио разглаживается, а после рязко се отдръпва от гъбички.
 9. За определяне на лак.

Лунен маникюр с гел-лак. Лунен маникюр стъпка по стъпка

Възможности за дизайн

За ноктите ви донесе повече радост и привлече вниманието на вашите приятели и познати, трябва да е разнообразно де лунен маникюр гелевым лак, дизайн при това се предполага използване на всички "великолепни ефекти на работната среда".

Всичко е много просто: да добавим и малко искри - и готово, вече съвсем друг вид. Покрива или на целия нокът, или някоя от частите, обикновено е дупката. На нея може да нарисува някакви мотиви: цветя, звездички, паутинку, вентилатор, марка Шанел, пеперуда и т.н., Или се залепи декоративни акриловую божията калинка.

Лунен маникюр с гел-лак. Лунен маникюр стъпка по стъпка

Ако да избера, тъй като самата дупка, така и ръба на нокътя, а след това ще се окаже някаква комбинация от: френч +лунен маникюр "в един флакон". За да се направи подобен дизайн, шаблон, поставят в дупката, ноктите му край.

Лунен маникюр с гел-лак представлява богато поле за много експерименти, като се започне с комбиниране на различни цветове и качване разнообразие от всякакви бижута. Между другото, "на луната" може да се завърти в друга посока, което ще изглежда много интересно.