Женско списание » Грижа за ръцете » Лунен маникюр с гел-лак

Лунен маникюр с гел-лак

Лунен маникюр с гел-лак

Красиви женски ръце – това е нещо, което винаги е хубаво да се види на всеки човек. Един от елементите, грижа за ръце е редовен маникюр и покриване на ноктите с лак. Идеи за дизайн много – от класически френча до gradient маникюр, с помощта на магнитни лакове и различни стикери-рисунки. Една от актуалните идеи на този сезон е лунен маникюр, изпълнени шеллаком.

Какво е това

Лунен маникюр – вид на маникюр, при който част на нокътя в основата (лунула) е покрита с лак, различен от основния цвят , като се образува формата на полумесец. За първи път той се появява през 30-те години на XX век и е наречен тогава "обратната френч". Втората вълна на популярност започна през 2010 г. след прожекцията на модна къща Christian Dior и все още продължава.

Последните няколко години набира популярност маникюр, изпълнени с помощта на шеллак. В този средство, съчетавайки в себе си гел за изграждане на нокти и обикновен лак воплотились мечтите на момичетата за идеален маникюре. Ето някои от многото предимства на този вид покритие:

 1. Може да се задържи на ноктите средно 2-3 седмици и да остане привлекателен;
 2. Устойчиви на външни влияния на околната среда (не изчезва, не скалывается, не се драска);
 3. Богата палитра, която включва както основни основни цветове, така и най-новите модни новости, че дава простор за изява и експерименти;
 4. Също така едно от свойствата му е ефект на укрепване, което може да позволи на подлечить слаби и чупливи нокти;
 5. В състава на шеллак не е включена формалдехид, различни катран и други опасни вещества - той е нетоксичен.

Лунен маникюр, изпълнени с помощта на шеллак ще продължи до 3 седмици, ще зарадва много цветови решения и ще помогне за възстановяване на нокътната плоча.

Нестандартен дизайн

Когато такъв вид дизайн, само се появи, след това лунулу оставяха незакрашенной, а на останалата повърхност на нокътя се полага розов лак. След това се превърне в модерен обратната лунен маникюр, когато е дупката выгибалась, за разлика от приетия днес варианта на изпълнение, в обратна посока. В този момент варианти на изпълнение и като цветова гама, така и на възможности за допълнителна декорация много и са ограничени те, по принцип, е само въображение на съветника по маникюру или определена момичета (при дома на изпълнение).

Тъй като лунен маникюр е по-добре изглежда на ноктите със средна дължина или дълги , това за къси нокти има решение - полулунный маникюр . За неговото прилагане е необходимо да се повтаря контура на основата на нокътя – ще вогнутый полумесец.

Особено стилно ще изглеждате с такъв дизайн с прилагането на метални нюанси – те сега са много популярни.

Ако традиционните дупки изглеждат скучни, то можете да се реша на изображението с помощта на триъгълна възможности за маникюр – нарисува в основата на нокътя не полумесец, а триъгълник. С такъв дизайн и визуално удлинит нокътната плоча, а използването на контрастни цветове ще привлекат вниманието и ще ви принуди да говори за себе си.

За вечерното приемане или сбогом дори триъгълна форма не е достатъчно – тогава помогне дизайн с помощта на страз. При извършване на маникюр в сдържан нюанса кристали придават необходимата тържественост и пищност, но няма да изглеждат излишни.

За по-елегантен начин дизайнерите съветват да използвате кристали не на всички нокти, а, например, по една на безименния пръст или на безименния и средния пръсти – толкова лек акцент изглежда много женствена.

Кристали не винаги изглежда уместно в ежедневния живот, но има момичета, които обичат да са ярки и забележими дори при походи в магазин и заплащане на покупки. За тях начин да останат такива – маникюр с пайети. Той има няколко варианта на изпълнение – например, обхваща само лунулу пайети, само основна част на нокътя или да използват блестящо покритие топ при завършване на маникюр. И както в случая с кристали, може да се покрие с пайети не всички нокти, а по един или два за всяка ръка – за умерен акцент.

Много нежен вариант на дизайна с помощта на светлия нюанс на основния цвят (например, бежово, розово, бяло, синьо) и златни или сребърни елементи – това не закрашивание лунулы напълно, а само символ на границата между нея и останалата част от повърхността на нокътя. Той съчетава в себе си последния тренд на сезона – блясък, а сдержнная база позволява дълго време да се носят като маникюр и да го комбинирате с всички елементи от гардероба – от тениски и дънки до официални рокли.

За да не променям лунен маникюр, изпълнени с помощта на шеллак, доста често (тъй като процесът на нанасяне и премахване, макар и не много сложна, но все пак отнема време), ако, да речем, цвят или фигура вече не е доволен, може да се излезе от положение с помощта на обикновен лак за нокти. Фина четка с него могат да се допълнят вече готов маникюр допълнителни елементи на дизайна – например, пипер, линии на различни посоки, да рисувате цветя или за украса на границата на маникюр.

Като добавка ще изчезва обикновен лакочистител, това не отнема много време, и по този начин може да се гарантира актуализирането на поне всеки ден.

Тенденция на съчетаване на стилове, несъвместими на пръв поглед се поддържа не само в облеклото, но и при дизайна на нокти. Лунен маникюр с френчем с помощта на преводи на снимки на някои от ноктите, смесица от стандартни и обратно на лунния маникюр, едновременното прилагане на традиционни и триъгълна оформяне на лунулы – всичко това дава възможност да се нарече лунен маникюр една от най-разнообразни видове ноктите дизайн.

Цвят

Варианти за цветовото изпълнение на лунния маникюр, са почти неограничени – важното нещо, за цвят все едно съчетание между себе си. Общата препоръка, преди да се отправят към администратора на нийл-арту – анализира цветовата палитра на гардероба си. Тъй като маникюр, изпълнени шеллаком, трае до три седмици, ще трябва да го носите за дълго време, затова е важно тя да гармонировал с дрехи.

Не си струва да избират твърде ярки неонови цветове, ако няма голяма нужда, след известно време те могат да започнат да се дразнят.

Най-естествен вариант на изпълнение – прозрачна дупка и покритие на основния нокти розов или бял цвят. Розово – близък по оттенку до цвета на ноктите, и следователно такъв маникюр ще бъде подходящо и за тези, които работят в офиса със строг дрес-код, и за повишаването на среща, и за всеки ден. Ръцете ви ще изглеждат леко, приятно и женствени, при това без да привлече вниманието към себе си излишно внимание.

Ако имате желание да опитате нещо по-наситено с в рамките на офиса, могат да се използват червени, сини на цвят за регистрация на кладенците на нокътя.

Златно и черно на цвят - едно от най-успешните комбинации за официалното събитие. Той е подходящ почти за всеки, заедно и ще даде образа на лукс.

За да се създаде образ в стил 20-30-те години, най - подходящи ще бъдат лъки бордо, череша, червено и алого цветове. Важно е, да не е същия цвят е червило – това е едно от условията на модерния нийл арт тази година.

През този сезон в тенденция ярки топли цветове – жълто, червено, оранжево и техните нюанси. Те ще бъдат свежи и по-стари изглеждат страхотно в съчетание с бяло – независимо от това, коя част на нокътя се по цвета на покрива. Интересно изглежда и използването на един цвят с различни нюанси - например синьо и синьо.

Добро допълнение – блестящи лакове, златни и сребърни – хит на това лято.

Как да се направи в домашни условия

Един от плюсовете на лунния маникюр е относителната простота на работа в домашни условия. Всяко момиче, независимо от материалното положение при желание може да опитате в себе си най-новите тенденции и отговарят на мода.

Направи лунен маникюр шеллаком в домашни условия е възможно по три начина: с помощта на шаблон, с помощта на фолио или четката.

Разгледа стъпка по стъпка как да направите маникюр на всеки един от предложените начини, можете да изберете най-оптималния за себе си.

За домашен маникюр трябва:

 1. За предварителна обработка на нокти инструмент за премахване на кожичките или специални клещи, пилочки различна твърдост за обработка на ръбове и повърхността на нокътя, обезмаслител;
 2. Основно покритие;
 3. Два гел-лак контрастни цвята;
 4. Максимална покритие;
 5. Средство за премахване на лепкав слой (костюм, например, изопропилов алкохол);
 6. Безворсовые кърпички;
 7. Масло за кожичките;
 8. Шаблони, преводна фолио и лепило за него или четка за маникюр в зависимост от избрания от вас начин;
 9. Ултравиолетова лампа.

С помощта на шаблон.

Шаблони – това е добро решение за тези, които тепърва започват да разбират основите на маникюрного дела. Те помагат на новодошлите да се постигне прецизно маникюр и плоски линии. Този начин е най-лесен и затова е широко популярна. Той се състои от следните етапи:

 1. При необходимост трябва да направите маникюр: премахване на излишната епидермиса всеки удобен начин, подпилить ноктите, с което им желаната форма, обезмаслени нокътната плоча – това ще осигури по-добро сцепление на лака с повърхността на нокътя и той ще продължи по-дълго;
 2. Нанесете основното покритие и се суши в UV лампа. Всеки слой гел-лак изисква изсъхне в продължение на 2-3 минути;
 3. Покриваме с лак за цвета, който е предназначен за закрашивания дупки цялата повърхност на нокътя и да изсъхне. При необходимост за по-наситен цвят може да се нанесе от гел-лак на 2 слоя, след това се суши на всеки поотделно;
 4. Прикрываем трафаретом място на дупки и парцел с гел-лак основен цвят в 1-2 слоя, изсушени;
 5. За определяне на почти готовия маникюр с помощта на topa, за последен път се поставя под лампата и модерен маникюр е готов!

С помощта на фолиото

Фолио – това също е вариант за тези, които искат прецизно маникюр, но не съм сигурен в силите си. Разнообразие от ярки, блестящи нюанси, лекота на изпълнение са направили тази техника привлекателна. Дизайн фолио се извършва по следния начин:

 1. Повтаря 1-2 точки, като при работа с трафаретами (маникюр-база данни);
 2. Покриваме ноктите основния цвят на лака в 1-2 слоя, изсушени;
 3. Място на дупката се погрижим специално лепило, с помощта на отпечатается фолио);
 4. Когато лепилото изсъхне още малко, правим на това място малка част от преводна фолио мат надолу, задръжте за няколко минути;
 5. Рязко движение, отстранете фолиото. Ако е дупката стана неравен, а след това се повтаря 3-4 точки за пореден път. Ако фигура се оказа, парцел горния слой и да изсъхне.

Подробно ръководство за изпълнение на този маникюр вижте в следващото видео.

Пискюл

Пискюл – инструмент за по-опитни момичета. Той изисква точност и твърди ръце и интересен факта, че за разлика от фолио и шаблони, предлага по-добри възможности – например, направи обратен лунен маникюр. За да направите маникюр на кичури, е необходимо:

 1. Обработва ноктите и причиняват база;
 2. Нанесете лак основен цвят в 1-2 слоя, за да изсъхне;
 3. С помощта на четката да нарисува дупка в основата на нокътя желания цвят и отново се изсушават под лампа;
 4. Да закрепитель и подсушете последен път.

Има няколко техники за нанасяне на лак при извършване на маникюр, четки, размишлявайки върху които може да изберете най-подходящия и удобен за ползване:

 • 1 вариант – да се четка за контур дупки, боя в два пласта, просушив всеки в рамките на 2 минути, а след това в останалата част на нокътя нанесете основното покритие и изсушена.

 • 2 вариант – да използват основното покритие в 1-2 слоя, суха, след това нарисува очертанията на дупката и се боя от нея. Този начин се среща по-често и по-отзива момичета най-лесен за изпълнение.

 • 3 вариант – да нанесете основното покритие, оставяйки непокътнати на мястото на бъдещата дупки и подсушете, а след това да нарисува я и сухи слоеве.

Техника на изпълнение и уроци по него лунния маникюр в много отношения приличат, но в същото време те са различни по ниво на сложност, че ще се научи да изпълнява маникюр шеллаком в домашни условия и постепенно да се премине към по-продължителни иновации.

Съвети

За да маникюр, изглеждаше достойно и професионално, трябва да бъде внимателен по време на неговото изпълнение и да запомните някои правила и нюанси, които ще помогнат да се избегнат грешки. Правилно изпълнена маникюр ще продължи дълго, ако се следват някои съвети:

 • При извършване на маникюр с помощта на шаблон, преди да постави ръката си под UV лампа трябва да бъде внимателно отстранете всички листове. Ако ги застреля, след като изсъхне, когато лак ще стане твърда, край са получени окъсани, неаккуратными.

За да рисунка, направена с четка за маникюр е равен и чист, и има шаблони с деколте желаната от вас форма (сърце, звезда, капки). Може да ги правиш сам, дерогиране от обикновена хартия.

 • Оптималната мощност ультрафилетовой лампи за сушене на лак – 36 Вата. Тя позволява за кратко време (около 2 минути) высушивать лак върху повърхността на ноктите по цялата ръка.
 • Понякога се случва, че ръката под лампата е на не съвсем точно, и след това на гел-лак малко се влива в една посока. Ако това се случи или имаше други неравности по повърхността на нокътя в процеса на маникюр – не бързайте да стреля и да направи всичко наново. Достатъчно подпилить на нередности, както грозна гледка се коригира с прилагането на най-високо покритие.
 • Още една причина неровного покритие – това е нанасяне на слоеве на твърде дебел слой. По-добре е да нанесете два тънки слоя, отколкото един плътен – цвят за маникюр от това няма да пострада, както изглежда той ще е в пъти по-добре.
 • След като изсъхне последният, закрепляющий слой лак, трябва да избършете ноктите кърпа без помощта на памучен тампон, потопен в течността за премахване на лепкав слой – това ще даде маникюру блясък. Не си струва да запишете и да използвате памучен тампон – въси диск може да остане на повърхността на нокътя.
 • Важно е да знаете и как правилно лак изтривате. Първо ноктите леко се обработват пила за нокти с абразивностью 180 единици. След това всеки нокът е нужно да приключи с памучен диск, потопен в специална течност за премахване на гел-лак, а отгоре завийте го с фолио и се държи около 10-12 минути. През това време лак трябва да се премине себе си почти напълно, а му останки лесно да се премахне пръчица от портокалово дърво.

Не си струва да замени течност за премахване на шеллак на тампона средства, течност за премахване на обикновения лак със съдържание на ацетон, оцет и други разтворители – те могат да изсъхнат на кожата на пръстите и дори оставя след себе си изгаряния.

 • Тъй като uv изсъхва повърхността на кожата на ръцете и кожата, близо до ноктите, да не забравяме за грижите след извършване на маникюр. Да ръцете си остава добре поддържан,, е подходящо да се използва овлажняващ крем и масло за кожичките. Ще бъде полезна и лек масаж на кожата, близо до повърхността на нокътя – на притока на кръв ще осигури допълнително хранене, възстановяване и укрепване.
 • Препоръчва от време на време да дава ноктите си почине от всякакви настилки. Какви ще восстанавливающими и укрепляющими свойства не е било гел-лак, на нокътната плоча трябва да получи кислород за хранене. Обикновено за възстановяване на водно-мастния баланс на ноктите се изисква не по-малко от седмица. Най-добрия режим за нокти – два цикъла маникюр, след това 20-25 дни за възстановяване.
 • Ако лак беля преди време, не винаги си струва да се обвинявам в това, на съветника по маникюру или себе си, ако маникюр направен в домашни условия. Ексфолиране може да се дължи и на индивидуалните особености на организма, бери-бери, прилагането на някои видове лекарства, нарушения в хормоналната система.
 • Също така и върху устойчивото развитие, се отразява на честотата на извършване на домакинската работа – почистване, пране, миене на съдове. Смяна на температурите води до периодични разширяване и стесняване на нокътната плочка, в следствие на което под покритие могат да се образуват пукнатини, водещи до последващо ексфолиране.

Спомняйки си за тези прости правила може да не се съмнява в това, че покритието ще зарадва своите обладательницу и няма да отслаби и няма да навреди на нокътната плоча. Данни съвети за технология за нанасяне на гел-лак и грижа за ноктите са подходящи за извършване на всякакъв вид маникюр – лунния, обратно, с кристали, с фолио и много други.