Женско списание » Грижа за ръцете » Маникюр ноктите с помощта на гел лак

Маникюр ноктите с помощта на гел лак

Всички сигурно сте чували за такова покритие за ноктите като Nightwish. Така че, ето, той е най-първият призовани и популярен представител на новата линия от полимер и трайни покрития за нокти, гел — лакове.
Маникюр ноктите с помощта на гел лак

Сравни плюсовете и минусите на този маникюр

Гел-лак изглежда на ноктите си като обикновен лак и се нанася по същия начин, но изсъхва само под лъчите на ултравиолетовата лампа, а след изсъхване става много по-здрав и износостойким.

За сметка на това, гелът държи в ноктите си по-дълго обикновен — от една седмица до три, при това повърхността му не се драска, не истирается, а цвета не накърняват или.

Още един плюс е това, че той създава здрава рамка за нокти, поради което те са по-малко разбити, а, следователно, и по-бързо да се възстанови. Той почти е без мирис.

Маникюр ноктите с помощта на гел лак Чрез "против" прилагането на този маникюр у дома, може да се дължи на сравнително по-висока цена на базов комплект оборудване и средства. Средно от 3 до 6 хиляди , половината, която е цена на ултравиолетова лампа, а също така не са евтини по цени на цветни покрития, цената им варира от 10 до 34 USD.

Неудобно, лакове и това, че ноктите не може бързо подкрасить, ако изведнъж някъде се формира вдлъбнатина, поради спецификата на процедурата, което означава, сколовшийся лак трябва веднага да изтрие напълно.

Материали и инструменти

Маникюр ноктите с помощта на гел лак За извършване на маникюр в домашни условия ще ви трябва:

Стъпка по стъпка от нашия експерт

 1. За начало правим маникюр, давайки пилкой форма на ноктите, както и премахване на с плочи от кожичките на ноктите. За това, че ще лак е най-добре заплетени с нокът можете също така да ходи пилкой по повърхността на нокътя, която ще го направи шершавым.
 2. Сега обезжириваем плоча на нокти , по-добре е да се направи със специални безворсовыми кърпички, че било за нокти не е останало нищо излишно.
 3. След това се парцел бонд и грунд. Всички тези етапи са задължителни в случай с гел-лаково маникюр и служат за това, че той щеше да продължи по-дълго и не отслоился преди време.
 4. След приключване на подготовката за нокти парцел с прозрачна основа, тя може да се комбинират и максимална покритие, което е много удобно и икономично.
 5. Гел-лак изглежда и се нанася като обикновен с помощта на четката.Маникюр ноктите с помощта на гел лак

  Опитайте се да не излизат извън нокътната плочка и да не пада върху епидермиса. В противен случай, на първо място, ще бъде неприятно, когато лак втвърдява имате на кожата си, и второ той по-бързо отстанет.

 6. След нанасяне на ноктите по-добре да не се докоснат, а веднага да ги сложите в ултравиолетова лампа секунди на 30. Между другото, в повечето случаи, лампи има таймер за 2 минути , това е стандартното време за сушене на лак покритие, но за база се препоръчва да използват по-малко време.
 7. След полимеризация на база парцел с два слоя цветен покритие, парцел с достатъчно тънък слой, иначе е прекалено гъст покритие бързо отстанет от гъбички.Маникюр ноктите с помощта на гел лак Но и не твърде възползват от лак, в противен случай тя ще "полосить" и нанесется не е равномерно.Ако случайно заденете ноктите и подпортите само че нанесенное покритие, го веднага може да се приведе в съответствие, тъй като гелът остава течен, докато не го постави на ултравиолетова лампа.
 8. И така, нанесоха първия слой, закрепено на лампа 2 минути. Нанесен на следващия и отново се заключва. След полимеризация на ноктите не си струва да го докосне, тъй като на повърхността им по-лепкава, и можете да нанесете върху нея не са необходими частици или въси, или да остави своя отпечатък на пръста си.
 9. Вашия маникюр, да украсите аппликацией във формата на пеперуда "fimo". Fimo – пръчка от полимерна глина, парче която образува фигура на модел.
 10. Може да се реже fimo себе си, а могат да се купят вече готови апликации. Те се продават в магазини с оборудване и материали за фризьорски салони и салони за красота, както и в интернет магазини.Маникюр ноктите с помощта на гел лак
 11. Какво ще апликация прикрепилась, нанесете капка прозрачна база на ноктите си безименен пръст, а след това слагаш вътре в него пеперуда и полимеризуете на лампа. Сега апликация здраво седи на ногте.
 12. Най-накрая парцел на върха на цветен гел-лак максимална покритие и задължително при този запечатываем задника, тоест покриваме с лак не само плоча на ноктите, но и на парче. Отново полимеризуем, след което отстранете лепкава повърхност безворсовыми кърпички, напоен в обезжиривателе.
 13. Ами и накрая увлажняете и питаете кожичките на ноктите със специални бои, тази процедура не е задължителна, но е много хубава. Маникюр е готов.Маникюр ноктите с помощта на гел лак
Ако някой моменти са останали неразбираеми, предлагаме разгледай подробно видео, майсторски клас от професионален майстор на:

Как става изтриването и сваляне на гел лак

Се отстранява такъв маникюр с помощта на ваток напоени в дирекцията. разтвор, които се налагат на ноктите, след което обматываются фолио и оставляются на няколко минути. Лак под въздействието на средства, омекотява и беля.

Не се опитвайте да одерат с нокти не е омекотена предварително гел-лак.

Може, махнете го и лесно, тъй като той се отдалечава напълно под формата на филм, но за нокти могат да останат неприятни зацепки и нередности, които ще развалят външния вид на ноктите.

Вижте подробно видео за този процес:

Маникюр ноктите с помощта на гел лак За разлика от обикновения лак, след приключване на маникюр, може веднага да се справят с всички въпроси, не се страхуват, че покриване на поцарапается или сдерется. Затова за тези, които имат такъв проблем – гел-лак, са отлично решение.

Маникюр ноктите с помощта на гел лак
Препоръчва се такъв набор от заети жени. Тези, които са до късно на работа или седи с детето си, а защото не разполага с възможности да влязат в салон за красота до учителя и често актуализиране на вашия маникюр.

А ето и тези, които напротив обича да се промени и да маникюр с цвета на облеклото или настроението – този вариант едва ли е доволен.

Че да не се уморяват от същите нюанси, се редуват гел-лаковый маникюр с обикновен.