Женско списание » Грижа за ръцете » Маникюр шеллак: всичко за покритие

Маникюр шеллак: всичко за покритие

Маникюр шеллак: всичко за покритие

Какво е шеллак

Nightwish (Шеллак) – това е гел лак, това е разновидност на съвременното покритие за маникюр, която да съедини в себе си всичко най-добро качество на традиционните лакове и моделирующего гел. Първи на пазара подобно покритие под марката sean paul представи компанията СND. Сега такъв продукт пуска много производители, но името остана за цялата гама от тези на хибридните лакове.

Каква е тайната на популярността на това покритие?

От класически професионален лак шеллаки получили богати на ярки цветове, натурален познатия блясък и лекота на наслагване, която ви позволява да направите този маникюр бързо и качествено. От друга страна, шеллак няма мирис, дълго носен, не скалывается и не изчезва, също като най-гел-лакове за изграждане на нокти.

 • Изисква минимална подготовка на ноктите. Може да се прилага и без праймера.
 • Отличен като с повърхността на нокътя, но не утяжеляет и не го боли.
 • Се прилага също така просто и бързо, като класически лак.
 • Държи на нокти 2 – 3 седмици, твърдо понася механични и други въздействия.
 • Отстранява без много спиливаний с използване на течност за премахване на шеллак.
 • Не изисква прекъсване: можете да пренебрегнете ноктите отново точно след снемането на старото покритие.

Противопоказания маникюр, шеллак

Оригинален Shellac производство СND не съдържа формальдегидов, толуол, дибутилфталата и други вредни вещества. Така че може да се използва и аллергикам и бременни. Но съобщавани случаи на индивидуална непоносимост към този вид лакове под формата на пакети и изтъняване на ноктите.

Как да направим маникюр шеллаком

Процедури в козметичния твърде скъпи, но и технология за изпълнение на маникюр, шеллак достатъчно сложно за самостоятелно нанасяне. Нужен набор от професионални инструменти, ултравиолетова лампа за маникюр, няколко вида покрития и др.

Минимален набор от инструменти и материали за маникюр, шеллак:

 • Бафик за естествени нокти. Той трябва да бъде абразивностью 220 – 240 песъчинки.
 • Обезжиривающее средство. Тя осигурява добра адхезия лак и е необходим за дезинфекция от гъбички.
 • Обезжиривающие безворсовые кърпички. Временно те могат да бъдат заменени памук дискове.
 • UV лампа с мощност повече от 36 Вата И е подходящ hybrid CCFL лампа+LED.
 • Основно покритие под шеллак.
 • Цветно покритие или няколко цвята, в зависимост от вида на маникюр.
 • Максимална покритие за шеллак, или закрепитель.
 • Изопропилов алкохол 99%. Той се изисква за премахване на лепкав слой покритие. По-добре да използвате клинсер – специално средство за премахване на лепкав слой.

Също така ще се нуждае от обикновените маникюр инструменти и средства за грижа: нокторезачки или на axe, пила, портокалова пръчка, бондекс и масло за кожичките.

Всичко това ние препоръчваме да се купуват на едро, за да се спестят. Например тук:

Поетапно нанасяне на маникюр, шеллак

Маникюр шеллак: всичко за покритие

 1. Преди процедурата се извършва хигиенни маникюр обичайния начин: отстранява ципа, оформяме ноктите. Ако формата на ноктите ви е удобно, нуждаете се от малко подпилить ги интересува. В салона или опитен майстор, преди да нанесете шеллак се извършва сух маникюр с двухразовой обработка на антибактериално средство.
 2. Полиране на ноктите бафом. Полировку трябва да направите един – два пъти в месеца по време на следващия застъпване на ноктите. Бафик трябва да се държат по нокътната плочка и полиране на леки напречни движения. След процедурата трябва да се махне една частица прах четка.
 3. Обезмасляване повърхността на ноктите. Такава обработка е задължителна. Ако няма специални средства (например Scrub Fresh), а след това използват алкохол или лакочистител. Това е по-добре, отколкото нищо, но след такава обработка са възможни бичен и обелване.
 4. Нанасяне на праймера (бондекса). За шеллак това е незадължителна, но е много желателно операция. Грунд осигурява сцеплението на нокътната повърхност с лежи над слоя лак. Изберете грунд без толуен и формалдехид: в края на краищата, това е слой, директно соприкасающийся с тялото. След прилагане на това средство за обработка под UV лампа не се изисква. Но ако ноктите изглеждат лъскави или влажен, а след това да се премахне излишната течност. Те могат да предизвикат ексфолиране.
 5. Нанасяне на база. При наслагване на основния слой (Base Coat) трябва да държат четката почти успоредно на ногтю. Това дава възможност да нанесете възможно най-тънък слой. Трябва да се покрие цялата нокътната повърхност, от корена на кожичките до върховете на ноктите. А след това "запечатване" на върха, това е боя по същия тънък слой от задника му. База изисква определяне на под UV лампа с мощност 36 W в продължение на 1 минута. Доказали себе си основни покриване на каучуковой основа. Те правят нокътната плоча абсолютно гладка и готова за корицата цветен лак.След основния слой самозалепваща се пере разпространението в никакъв случай не трябва.
 6. Нанасяне на цветен шеллак. Техника на нанасяне на цветен лак – същата, като за база. Наслагва фин слой от оцветен шеллак тънка четка успоредно на повърхността на нокътя. След това оцветена задника, и ноктите се изпраща под UV-лампа за 10 секунди. Когато покритие на всички пръсти на ръката е свършила, дръжте четката под лампа още 1 минута за пълно изсушаване. По този начин нанесете на два слоя върху всички пръсти и полимеризуйте полученото покритие под UV-светлина.
 7. Нанасяне на защитен слой. Закрепляющий слой (Тор Coat) предпазва маникюр от надраскване, чипс, scuffs. При него се прилага бъдете особено внимателни: ако отидете на закрепителем на епидермиса и кожата, това може да "вдигне" вече е готов цветен слой. Извършва единния покритие на двете ръце, внимателно "запечатываются" върховете на ноктите и дланите се изпращат последователно за обработка под лампа за 2 минути. Важно е да премахнете с нокти лепкав слой обезжиривающим средство. Това се прави, след като максимална покритие окончателно полимеризуется.
 8. Завършване на маникюр. Последен щрих — обработка на кожичките със специален ухаживающим масло. Това може да бъде CND Solar, Milv или друго средство с витамини, масла и др.

Колко трае шеллак

Средното време, което маникюр шеллаком ще остане невредим на ноктите – повече от три седмици. Колко сте проносите конкретно, направени от вас или опитен майстор покритие, зависи от:

 • Техника и майсторство на изпълнението маникюр,
 • Качеството на материалите,
 • Редовността грижа за ноктите.

Теглене шеллак

Има поне два начина за отстраняване на нокти шеллак: цивилизована и не много. Запиливать ноктите преди сниманием този вид покритие, не е необходимо. Така че, много от тях се стреми да свали Shellac с помощта на домашна ванички с ацетон и последващо отскабливания с дървена пръчка. Внимателно от подобно лечение със своите нокти. [disclaim]За правилното и щадящего отстраняване шеллак, се изискват специални средства и инструменти, а именно:

 • — Специален разтворител

 

 • — За еднократна употреба спонжи на самозалепваща основа или фолио,

 

 • — Портокал stylus писалка и пила,

 

— Масло за обработка на кутикулата.

[/disclaim]
Реда на теглене на шеллак с ноктите:

 1. Преди отстраняването на лака е необходимо щателно измиване на ръцете.
 2. Спонжи на лепило основата на анти-растворяющим средство, като например Product Отстраняване на производство СND.
 3. За подходящи се навива около пръста си така, за да е наситен повърхност е напълно воала на ноктите, осигурени лепкава повърхност.
 4. Сега трябва да изчакате 10 минути, докато фронтът на разтворителя взаимодейства със слоевете лак.
 5. На следващия етап — теглене на чалми с върховете на пръстите си и отстраняване на остатъците шеллак мека портокалова пръчка, не повреждающей ноктите.
 6. Теглене на най-малките остатъци от шеллак тампон, натопен в растворяющем средство.
 7. Обработка на ноктите ухаживающим масло.

Маркови спонжи на лепило основата може да се замени с пластмасови напальчниками или опаковки от фолио. Директно върху ноктите може да се поставят памучни тампони или памучни дискове, импрегнирани растворяющим средство. Важното е да не се използва при този ацетон и разтворители за обикновените лакове. Те не влияят на ноктите при продължителна връзка, и просто не е достатъчно ефективен. След изтриване на шеллак ацетон трябва дълго отскабливать ноктите по механичен начин, че да не допринася за тяхната привлекателност и здраве.

Правим маникюр шеллак VIP-клас: тънкостите и тайните

Всеки майстор е в активите на не една тайна трайни и успешна маникюр, но има някои правила, известни на всички:

— Всички три вида на покритието трябва да бъде от един производител. Най-добре е, ако това е класически за шеллаков СND, но е възможно използването на лакове други марки в комплект.
— Щателна обработка на кутикулата е важно. Ако шеллак попаднат върху него, след това покритието може бързо отслоиться.
— Базов и цветни слоеве трябва да бъде толкова тънък, колкото е възможно. Това е необходимо за по-добра схватываемости. Основен слой може да бъде по-дебел от останалите.
— Да се слоеве лак здраво "схватились", UV лампа трябва да бъде достатъчна мощност: 36 W.
— Не може да се използва консумативи (кърпички, дискове) с дрямка, в противен случай ще трябва да започне всичко отначало.
— След два нанасяне трябва да се даде на ноктите две седмици почивка преди следващото покритие шеллаком или друг вид маникюр. Това е една чудесна възможност да се поглезите своите писалки хранителни ванночками, парафиновым маникюр или други ухаживающими процедури.

Ако покритие беля?

Причините за обелване на скъпи за маникюр могат да бъдат най-различни, от нарушаване на технологията до характеристики на сгради ногтевых плочи, недостиг на витамин, хормонални функции, прием на някои лекарства. Ако маникюр се изпълнява непрофессионалом, тогава причината за провал най-често е липсата на опит. Слоеве шеллак, особено колоритен, много лепкава, и да ги внимателно е много трудно.

- Популярните форми на декориране на нокти шеллаком

Ако ще повери нанасяне шеллак высококлассному учителя, то е гарантирано проносите маникюр три или четири седмици. Как да направите така, че той да не е отегчен ви за това време? Използвайте различни техники за декориране! Шеллаком отлично изпълнено и френч, и наклон, и стемпинг, и други видове маникюр.

Маникюр шеллак: всичко за покритие

Класически френски шеллаком

Маникюр шеллак: всичко за покритие

Син френч шеллаком

Извършване на френч шеллак, вместо боя слой наклейте "усмивки" и ги покрийте светъл крем лак. По желание се използва ярък и съраунд Cream Puff или благороден и спокоен Stidio White от СND. Палитра тези лакове ви дава възможност да избирате от десетки опции за френча: млякото и млечните продукти, кремави, розови и други цветове. Използвайте за допълнителна декорация рисувани, бульонки и стразики и др.

Стемпинг

Маникюр шеллак: всичко за покритие

Комбинация от гел-лак с стемпингом

Стемпинг – чудесен лесен начин за резултатно декориране на нокти. Шеллак или обикновен лак – за удар без разлика. Качествено изпълнена маникюр под максимална покритие се нанася добри рисунки със специални лакове и за пробиване. Лак се нанася върху метална плоча с изображение на наднорменото слой се отстранява с помощта на шпатула, а след това на кръгла штампиком фигура се пренася върху ноктите.

Лунен маникюр

Маникюр шеллак: всичко за покритие

Лунна линия усмивки около кожичките

Популярният лунен маникюр е разновидност на френча, само "усмивка" се прехвърлят по-близо до кутикуле, и се извършва този маникюр обикновено цветни лакове. Техниката му на изпълнение шеллаком не се различава от френча.

Омбре

Маникюр шеллак: всичко за покритие

Градиентный омбре

Омбре, той градиентный маникюр се изпълнява с помощта на специална четка. Приети за класически лакове начин за извършване на омбре с помощта на гъба-спонжа за шеллак не е подходящ. Така че, доста популярен през този сезон градиентный маникюр шеллак може да се извършва само от опитен майстор, смесване на цветовете, точно на нокътната плоча. Един от цветя се прилага при кожичките, а другият – на ръба на нокътя. След това на нула пискюл цвят внимателно и равномерно се смесват. Слой подсушивается под лампа и процедурата се повтаря.

Воден маникюр шеллаком

Маникюр шеллак: всичко за покритие

Ярчайший червено модел. Висока техника на изпълнение.

Маникюр шеллак: всичко за покритие

Воден маникюр в близост до

Маникюр шеллак: всичко за покритие

Сини шарки

Този вид декориране перфектно се съчетава с технологията шеллак. След определяне на първите в боя слой шеллак, ноктите може да се извърши рисунки с помощта на така наречените водни лакове. За най-добър ефект се използват лакове от богата палитра от CND. Боя избраните цветове се смесват във вода за получаване на абстрактни модели и разводите. Пръст с машинно крем или запечатан с тиксо кожата е потопен в пъстри разводите успоредно на водата. Фигура остава на ногте. След това се нанася основен слой. Тази техника изисква голяма сръчност и умения, но много эффектна и модна този сезон.

Ние обичаме покритие шеллак

Шеллак – красива и много често срещана техника за извършване на маникюр. Тя почти не ограничава капитана нийл арт никакви рамки. Новаците ще могат също така да се реализира с помощта на съвременни материали и технология на led zeppelin, създавайки ярък и уникален дизайн на нокътната.

Маникюр шеллак лесно да се свали от себе си, той положително влияние върху нокътната пластина, не изисква по-задълбочено подпиливания, е съвместима с почти всяка техника за декориране и е безвреден за здравето.

Шеллак обичаме и защото спестява много време, като при посещение, така и до следващо нанасяне. Но това е при условие, че сте поручите изпълнение маникюр добър майстор: техника на използване не е лесна и има много подводни камъни и нюанси.

Популярно маникюрное покритие Shellac може да се изпълни в салон или самостоятелно. Но цените в салони за красота ненужно пътя, а да се научат да правят покритие шеллак в домашни условия се изисква голямо търпение, маса скъпи средства и материали. Така че, опитен майстор маникюр, работещи директно с клиенти — това е компромисен вариант и най-добрият вариант.