Женско списание » Грижа за ръцете » Маникюр с помощта на гъби в домашни условия, със снимки и видео

Маникюр с помощта на гъби в домашни условия, със снимки и видео

Всяко момиче мечтае да има идеален вид и състояние на ноктите играе в него далеч не е последната роля. За да изглежда стилно и привлекателно, много е важно да помисля дизайн нокти. Един от най-стилните и оригинални варианти се счита за маникюр с помощта на гъба. Благодарение на прилагането на нехитрого тела може да се получи много интересен ефект, който със сигурност ще изненада всички около вас.

Характеристики на красивия маникюр

Обикновено гъба използват за извършване на интересни неща маникюр, омбре, който съчетава няколко тонове на един цвят, на всеки ногте. Той може да бъде изпълнена в различни посоки — вертикална, хоризонтална и дори диагонал. Изборът на конкретен вариант зависи от дължината на ноктите и фантазия.Маникюр с помощта на гъби в домашни условия, със снимки и видео

За да се получи чист и красив резултат, трябва да изберете правилния инструмент за изпълнение на нийл арт. Гъба може да има различна плътност и дебелина. Най-добре е да използвате тънка спонжи с плътна структура, а дебели и твърде порести тела едва ли ще са удобни.

Много професионалисти и изобщо, вместо гъба при извършване на този дизайн нокти използват апликатори за сенки за очи. Това е изненадващо удобен инструмент ви позволява да направите всички необходими процедури е максимално чист.

Списък на необходимите устройства

За да се направи хубав и чист маникюр с гъба, освен основния тела ще се нуждаят от следното:

 • фолио;
 • цветни лакове;
 • основната основата;
 • финишно покритие;
 • лакочистител;
 • почистване на ухото.

Техника на нанасяне на

Отделят два основни начина за да се създаде ефектен маникюр с помощта на гъба. Те са различни техники за нанасяне на лак и итоговыми резултати. Първият начин ще се осигури плавен преход между нюанси, а вторият ще получи достатъчно ясни граници.

В първия случай трябва да изпълните тази последователност от действия:

 1. Нанесете върху ноктите основно покритие и го оставете да изсъхне напълно.
 2. Нанесете лак бял или бежов цвят и отново оставете до пълно изсъхване. Слой трябва да бъде доста дебел и плътен. Ако той се окаже прозрачен, се препоръчва повторете процедурата два-три пъти.
 3. Върху фолио, за да нанесе две-три ленти лакове в различни цветове по такъв начин, че да се допираше един към друг. Границата нюанси се съчетават с помощта на клечки за зъби.
 4. Внимателно спуснете гъба в получената палитра и леко се притискат към ногтю. Ако искате да получите максимално наситен цвят, процедурата се препоръчва да се повтори няколко пъти.
 5. След приключване на процеса веднага да засилва средство. В никакъв случай не трябва да се допуска изсъхване на наклон. С помощта на довършителни слой успеят да изгладят всички нередности, които са се появили след употреба на спонжа.
 6. В заключение трябва да отстранете излишния лак с пръсти. Това може да стане с помощта на памучни щеки и специални течности.

Видео урок за маникюр гъба

Вторият метод е значително по-лесно, отколкото на първия, а защото могат да го използват дори и тези момичета, които не разполагат с необходимите умения. За това трябва да направим тези действия:

 1. Нанесете основното покритие и да му изсъхне напълно.
 2. Накрасить ноктите най-светъл нюанс на наклон и отново оставете до пълно изсъхване.
 3. Върху палитрата, за да нанесе втори цвят, да приложи подходящи, след което леко притискат го към върха на нокътя. Даде на този слой да изсъхне.
 4. Ако имате намерение да се прилага три цвята, а вторият оттенък красьте средата на нокътната плочка, а трети — най-на върха.
 5. В края да финишно покритие, след което премахнете излишната лак с кожата.

Интересни идеи за маникюр

Има достатъчно много варианти на оформяне на ноктите. Много стилно и нежно изглежда френски маникюр, който лесно можете да направите с помощта на гъба. Отлично решение ще се превърне в традиционно съчетание на бял и розов оттенък. По-смели представители на нежния пол си струва да експериментирате и да изберете оригинални цветови решения.

Ако извършване на такава маникюр гъба първият начин, ще се окаже, неясна граница. В този случай дизайн нокти едва ли ще приличат на класически френски. За да получите ясно разделение на тонове, по-добре да се възползват от втори начин.

Градиентные ленти могат да се поставят хоризонтално или вертикално. Като декорации са подходящи кристали, стикери, пайети и други декоративни елементи. Много впечатляващо и атрактивно изглежда създаване на необичайни рисунки с цветни лакове и четки.

Обладательницы къси нокти също могат да си позволят нормален градиентный маникюр. Омбре превъзходен изглежда на ногтевых плочи на всяка дължина. Въпреки това, в този случай възниква ограничение за броя на нюанси на лака, които можете да използвате. За много къси нокти може да се избере максимум от два тона. В противен случай има риск да ги направите визуално още по-кратък.

Дъгата маникюр

Момичета, които искат да се открояват на фона на околните, трябва да изберете модел маникюр. Той не изисква голям брой устройства или специални умения, а ето и резултатите непременно ще зарадва.

За да изпълните оригинален маникюр, трябва да се вземе бял лак, който се прилага за основите. Също ще се нуждаят лъки основните цветове на дъгата — можете да изберете жълто, зелено, синьо, червено.

Освен това, няма да успее без спонжа, течност за премахване на лака, памучни пръчки. Също така в списъка на желаните средства е да се допълни прозрачен лак, който може да съдържа пайети или да бъде без тях.

Как да се постигне такава екстравагантен маникюр гъба? За това се препоръчва да се направи следното:

 1. Нанесете върху ноктите бял цвят и се оставя да изсъхне. Гъба трябва да се раздели на малки парчета, като всеки един от тях трябва да бъде малко повече на нокти по размер.
 2. На всеки фрагмент да се нанесе в два нюанса, като последната тон в предишния брой трябва да бъде първото на следващата. Ограничения на цвят и важност не – това зависи от вашето желание и фантазия.
 3. Нанесете лак за нокти, на свой ред се поставят на гъба. Всички излишъци се препоръчва да се премахнат с помощта на покрива с памучна свещ пръчки, предварително навлажнете я в специална течност.
 4. След пълно изсъхване на ноктите се препоръчва да се нанесе прозрачен лак, че ще направи маникюр по-дълготраен.

Дъгата маникюр на видео

Бляскав маникюр

Маникюр с помощта на гъби в домашни условия, със снимки и видео

Момичета, които предпочитат бляскав стил, идеален за нокти изкуство в розови тонове. За да направите това, да вземе лъки розови нюанси и направим такава следното:

 1. Ролята на основите трябва да играе най-светъл лак. За да получите по-наситен цвят, може да се направи на два пласта.
 2. Върху фолио да ивици лак — светъл нюанс трябва да се движат по тъмно.
 3. Потопете там за подходящи и да го приложи към ноктите. Това може да стане във всяка посока. Ако сте решили да изберете вертикална планировка, ленти трябва да бъдат по-тесни.
 4. Нанесете върху ноктите засилва средство и ги подсушете.

Полезни съвети

Маникюр с помощта на гъби в домашни условия, със снимки и видео

За да получите ефектен и чист резултат, при прилагането на този маникюр е необходимо да се спазват някои правила:

 1. Цвят на основното покритие, пряко влияе на наситеност на маникюр. Ако изберете бледи тонове, тях се препоръчва да се прилага в няколко слоя.
 2. Гъба трябва да се изпълни на чист похлопывающие движение. Благодарение на това успее да постигне по-ясен ефект на наклон.
 3. За да получите наситен маникюр с ярки цветове, лак си струва да се прилага няколко пъти.
 4. Увековечи средство се препоръчва да обработите ноктите, докато маникюр не изсъхне, след прилагане на гъби могат да се появят малки грапавини. Благодарение на закрепителю да успеете да получите идеално равна и гладка повърхност.
 5. Цветовата палитра се препоръчва да се актуализира всеки път, преди извършване на маникюр, на всеки нокът.
 6. За кожата на пръстите не пачкалась лак, можете да го запечата с тиксо.
 7. Ако не използвате професионални приспособления за изсушаване на ноктите, за ускоряване на процеса на стойност потопи ръцете си в хладка вода.

Видео съвети за маникюру гъба

Прилагането на гъба за създаване на маникюр ви дава възможност да получите много интересни и оригинални резултати. За ноктите изглеждат добре поддържан и чист, много е важно ясно да изпълни цялата поредица от действия. Ако необходимите умения нямате, по-добре се обърнете към професионален майстор, който ще ви предложи най-добрият вариант.