Женско списание » Грижа за ръцете » Маникюр за мокрому лаку: идеи за вдъхновение

Маникюр за мокрому лаку: идеи за вдъхновение

За да проучи как се прави маникюр за мокрому лаку, не е нужно много време. Трябва само доверие, търпение и фантазия! Както и от инструменти – тънка коса, игла или дотс. И няколко лакове (или гел лакове) на любимите си нюанси.

 

Маникюр за мокрому лаку: идеи за вдъхновение

 

 

Характеристики на технологиите за маникюр в мокра основа

 

Същността на метода се състои в това, че моделите на плоча се изпълняват по мокрому, невысохшему лаку. С четка, с игла или дотсом произвеждат движение, в резултат на които цветове частично се смесват, образувайки красиви рисунки.

 

Дизайн можете да извършите обикновен лак. Но след като пробвах чудодейни свойства гел лак, много жени се радват само тези за технологични средства. В конкретния случай, рисуване по мокрому гел лаку има и допълнителни ползи!

 

Маникюр за мокрому лаку: идеи за вдъхновение

 

 • Има допълнително време за извършване на проектиране. Тъй като гел лак изсъхне само под въздействието на лампа, няма нужда много да бързаме с рисуването.

 

 • Оптималната структура средства помага да се гарантира, че линии красиво расплываются, чрез създаване на привлекателни модели. Твърде течни средства за изготвяне на мокра основа не са подходящи!

 

 • Приятен за окото, наситени благородни нюанси на гел лакове.

 

Стъпка по стъпка инструкции за изпълнение на дизайна

 

Дизайн на маникюр, по мокрому лаку се извършва само на четири етапа.

 • Необходимо е да се нанесе основа – цветен лак, който ще служи като фон за снимки. Тя трябва да е напълно суха. Ако правите дизайн прости лак – изчакайте необходимото време. При работа с гел лак – възползвайте се от специална лампа.

 

 • Капак на плочата, на втория слой лак от един и същи цвят. Но да изсъхне му не трябва!

 

 • Нанесете върху мокра основа на ивици или точки с различен цвят. Уверени създавайте красиви рисунки с игла, дотсом или четка, чрез смесването на нюанси директно върху плоча. След създаване на изображения, трябва всички да са изсъхнали.

 

 • Покрийте чинията прозрачен закрепителем.

 

Маникюр за мокрому лаку: идеи за вдъхновение

 

 

Маникюр за мокрому гел лаку: най-добрите идеи

 

Предлагаме ви да овладеят най-популярните и прости схеми, с помощта на които се образуват красиви шарки.

 • Петънца. На невысохший слой гел лак дотсом прилага петна с различен цвят. Правим това в произволен ред. Може да попълните пятнышками цялата плоча или да се подредят редица отстрани. Цветни точки красиво расплывутся, създаване на постепенен преход нюанси.

 

 • Кожата на влечугите. Извършва се по същата технология. Само точка е необходимо да се сложи в строго шахматна дъска модел на малко разстояние един от друг.

 

 • Къдрите. На базата поставят няколко точки в редица. След това от тях "съдържащите старомоден завитушки. Може да отидем с игла на точки, рисуване осмици или петельки.

 

 

 • Цвете. Поставете четири или пет точки в кръг. А след това издърпайте от тях линии към центъра (или обратното, до външните ръбове), като венчелистчета на цвете.

 

 • Клонче. Поставете точката на белия цвят в ред. В средата на всяка точка капните малко количество зелен лак. След това с игла разходете се по точки, да ги дърпа, за да се получи красиво клонче. Друг вариант дизайн предполага да нанесе точки в два реда. Освен това трябва да се редуват цветовете във всяка линия. От всяка точка трябва да се дърпа "листо" на серединке, образувайки клонче.

 

 • Извор. Нанесете точка в редица, редуващи се в два цвята. Разходете се по тях дотсом, като спиралевидные движение.

 

 • Черупки. Поставете точка в кръг. Вътре в него начертайте друг кръг от точки, но по-малко. Разходете се по тях с игла, като спиралевидные движение.

 

 • Розочка. Почитателите на цветя маникюр често се използва тази техника. Трябва да се прилага прости дъга, приличащи на венчелистчета, постепенно разширяване на кръгове. Линията леко расплываются, създаване на кралския цвете с невероятна красота.

 

 • Мрамор. В основата му лежи смесване на два цвята, най-често черен и бял. На бял фон затемняются на някои части. След това с игла се провеждат тънки виещи се вени на плоча. В някои места на линията на леко растушевываются. Готов дизайн напомня на мраморно покритие.

 

 

 • Пеперуда. Прекарайте 3-4 тоненьких цветни линии рамо до рамо помежду си. В средата на разделете линия на две части, след това с четка от двете страни "съберете" върховете в една точка, като крилца на пеперуда.

 

 • Перо на паун. Сложи в средата на чинията точка, след това кръгът на неговите лакове друг цвят, постепенно издърпване на ръба от двете страни. Препоръчително е да използвате за тази лакове с глиттером.

 

 • Абстрактни модели. Външно дизайнът напомня на моделите на водния маникюр. Различни цветове нанесете няколко линии, близо един до друг. А след това плъзнете по тях няколко паралелни преки движения дотсом, но в друга посока.

 

 • Расплывчатая сеточка. Пискюл от флакона нанесете няколко вертикални ивици на еднакво разстояние. След това на тънка четка или игла прекарайте хоризонтална линия, "перечеркивая" по-рано нанесени ивици.

 

 • Френч. Можете да създадете френски маникюр с неясно чужбина. На мокра основа нанесете линия усмивки в друг цвят. След това направете няколко движения с игла, "изглаждане" на границата.

 

Маникюр за мокрому лаку: идеи за вдъхновение


 

Няколко съвета за начинаещи

 

 • Изберете контрастиращи лъки! Да дизайна е изразителен и ефектен, пък предпочитате по-най-най-различни от онези, които ще намерите в косметичке! Използвайте лакове с глиттером. Това ще добави оригиналност маникюру.

 

 • Ако трябва да се промени формата на фигурата, но не се смесва с този цвят, а след това след всеки удар вытирайте четката. Ако това не се направи, след нюанси ще перетекать един в друг, при всяка мазке. А това също е много красива! Така че воплощайте идеята си в съответствие с задумкой.

 

 • Изпълнявайте движението бързо и уверено! Това е гаранция за успешен дизайн.

 

На базата На тези схеми майстори създават нови и интересни модели. Нашият списък с идеи – това е само старт за начинаещи! Всеки път, овладяването на техниката на мокрому, ви дава точно това не искат да се повтаря вече испробованный вариант. Възникне желание да се създаде нещо ново, много специално! Бъдете креативни, търсят нови форми!

 

Маникюр за мокрому лаку: идеи за вдъхновение

 

Маникюр за мокрому лаку: идеи за вдъхновение

 

Маникюр за мокрому лаку: идеи за вдъхновение

 

Маникюр за мокрому лаку: идеи за вдъхновение

 

$IMAG9$

 

Маникюр за мокрому лаку: идеи за вдъхновение

 

Маникюр за мокрому лаку: идеи за вдъхновение