Женско списание » Грижа за ръцете » Мраморен маникюр с гел лак

Мраморен маникюр с гел лак

Мраморен маникюр отдавна се превърна в "хит" сред множество възможности за дизайн на ноктите. Той изглежда впечатляващо, но от майстор изисква постоянство и грижи, за да получите правилното резултат.

Външно мраморен маникюр изглежда като разводите в различни нюанси, плавно замести всеки друг. Цветовата гама може да е както класически, така и със странни, ярки, най — важното-да в хармония помежду си нюанси.

 1. Така, търсени са комбинация от сиво и бяло, синьо и бяло, бяло и розово.
 2. Ако се смесват различни нюанси на зелено, може да имитира цвета на скъпоценен камък малахит, както син и син цвят дават цвят тюркоаз.
 3. Златни линия ще сымитировать слоеве слюда.

Често този вид маникюр, гел лак, се нарича воден. Това се дължи на факта, че за един начин за изпълнението му е необходима вода. Въпреки това, някои майстори са практикували и безводную техника — рисуване с четка, и дори използват найлонови торбички или фолио.

Мраморен маникюр с гел лак Постепенният процес на създаване на маникюр, под мрамор

Защо се нуждаят от вода, за да мраморно маникюр с гел лак

Водата е място за смесване на гел-лакове. Хензел във вода лесно обгръща, цвят лесно се нанася и добре изсъхва.

Помислете технология за получаване на такъв оригинален дизайн с използването на вода.

За работата, трябва:

 • съдове за вода (по-добре да е еднократна чашка и да го изхвърлят след приключване на дейността),
 • най-малко два гел лак за нокти различни цветове,
 • грунд, база и топ,
 • клечки за зъби или игла за създаване на разводите,
 • водата е със стайна температура,
 • лампа за сушене.

Мраморен маникюр с гел лак

Ред на работа:

 1. Подготви нокътната плоча — шлифован, забафить, изрязване на кутикула.
 2. Обезмаслени ноктите, нанесете грунд. След минута база и подсушете я.
 3. Kapnut лак в съд с вода. Тя трябва да растечься по цялата водна повърхност. Вторият гел лак пуснати на вода точка. Повторете процедурата няколко пъти с редуване на избраните нюанси. След това клечка за зъби или игла върху повърхността на водата нарисува модели — спирала, зигзаг, ленти или други елементи.
 4. Нокти да задържи успоредно филм от гел лак на вода и плавно, без друсане потопи пръсти във водата. С помощта на чисти клечки за зъби я закрие престой на водата лак, отдаляя от гъбички. Повторете процедурата с останалите нокти.
 5. С помощта на памучен диск за почистване на кожата около нокътя от излишък на покритие (или да кандидатстват за защита на кожата от специално защитно средство).
 6. При необходимост подредактировать фигура дорисовкой елементи.
 7. Суха покритие на лампа.
 8. Нанесете база и три минути се суши в лампата.
 9. Премахване на лепкав слой.

ВИДЕО ИНСТРУКЦИЯ

Ако акваманикюр гел лак не се получи, може би:

 • водата беше твърде гореща или студена (водата трябва да бъде със стайна температура),
 • гел лакове са стари или твърде гъсти,
 • лъки различни фирми-производители на "не-приятели" помежду си.

Ако не искате да използвате течност, могат да бъдат закупени на гел лак с мраморен ефект , който не изисква използване на вода. Достатъчно за покриване им нокътната плоча и подсушете добре.

Мраморен маникюр с гел лак

Мраморен маникюр с гел лак

Инструкция — как да мраморни ноктите с гел лак

Обмислете възможността за създаване на такъв маникюр, без употреба на вода.

Ред на работа:

 1. Подготви нокътната плоча, отшлифовав и подпилив си. Обезмаслени повърхности. Покриване на праймером.
 2. Да и подсушете основно покритие.
 3. Нанесете слой пигментированного гел-лак, се суши в UV лампа.
 4. Нанесете слой от прозрачен гел-лак (не изсушават).
 5. Вземете фолио, поставете в нея капка тъмен гел-лак. Капаем в малък капацитет е малко клинсера — за почистване на четки. Фина четка създаваме чертеж. Нанасяйте малко криви линии, къси и дълги, пресичащи и всички способни сымитировать структура на камъка. След провеждане на всяка линия окунайте четка в клинсер, и отново проходитесь по нея, малко высветляя и разреждане. Удобството на гел-лак в това, че той не повехнали, така че да не бързаме.
 6. Подсушете с готови за рисуване.
 7. Покриване на ноктите топ и изсушава под UV лампа.
 8. Свали лепкав слой.

Мраморен дизайн на ноктите с гел лак — вариант не е за всеки ден, а по-скоро за специален повод, например, за празник или почивка на морето. Варианти на модели и комбинации от цветове са изключително много, така че можете спокойно да експериментирате.

ВИДЕО ПО ТЕМАТА

Мрамор гел лак с помощта на целлофанового пакета

В домашни условия можете да използвате обикновена найлонова торбичка (може да го замените и храни филм). Той ще помогне да се създаде необичайна фигура, която ще изглежда добре, както на дълги, така и на къси нокти.

За работа ще са нужни по цял стандартен набор за гел-лак, плюс целофан.

Мраморен маникюр с гел лак

Извършваме стандартна предобработку нокти, покриваме праймером, база и фоновия цвят (сухо слоеве).

Капаем на невен два три необходими цвят (капчици трябва да бъде много обемна, за ноктите не се удави в гел-лаке). Сега вземете пакетче и натиснете до повърхността, може да е малко поелозить им ногтю, ако снимката е доволен, почистваме излишните гел лак с кожата и ги оставете да изсъхнат. Приключват покритие топ.

Също така може да се прилага пакет не е защитник, а в компресиран в топката вид, опаковка прикладывается штампующим движение.

Има и още един вариант на използване на пакета, когато фигура се нанася директно в самия пакет, а цветовете се разбъркват в него клечка за зъби. След което, промакивающими движения, фигура от пакета се прехвърлят на ноктите.

Няколко полезни съвета

Мраморен маникюр с гел лак

Мраморен маникюр с гел лак

За дизайна се оказа красив, специалистите препоръчват да не вземат повече от четири нюанси, при това две от тях задължително трябва да контрастировать помежду си. Също така могат да се смесват различни текстури, като например седеф, металик, матирани емайл, голографик.

От най-популярните модели заслужава да се отбележи акварели разводите. С овладяването на мраморно рисуване с игла или клечка за зъби, може да се научи да се прилага интересни орнаменти, имитация звериного окраска и други рисунки.

Сред fashionistas са търсени тънки или широки хоризонтални ивици от ярки тонове, както и разводите.

Все още валидни и пастелни тонове, например, бледо-кафяво, пепеляво-сив, бледо розово. Предимствата на този маникюр е възможността да се използват в ежедневието чорап.

Освен основните нюанси може да се прилагат пайети, които са подходящи при създаване на празничен маникюр за специален повод. Допуска се използването на глиттера, пайеток.

В домашни условия красив модел може да се окаже не от първия път, но малко потренировавшись, вие със сигурност ще постигнете резултат.

Google+