Женско списание » Грижа за ръцете » Ноктите на краката са бели: причините за патология и първите действия

Ноктите на краката са бели: причините за патология и първите действия

Нашите нокти, разположени на крака или на ръката си, са истински индикатори за състоянието на нашия организъм. За промяна на цвета, структурата, дебелината може да се съди не само за наличието в организма от инфекции, болести, но и за заболявания на вътрешните органи. Затова, ако сте установили, че вашите нокти започнаха да придобиват бял цвят, трябва да се замислим за здравето си.

Причини "беления" нокти

Ноктите на краката или на ръка това побеляват по-различен начин. Но, като цяло, промяна на цвета на бял идва от основаването си. Белесая е дупката, разположена в основата на кожичките, започва да расте в страни и нагоре, постепенно попълване на цялата чиния. В някои случаи плочи на пръстите на краката са покрити с бели пятнышками , а вече след това се разпространяват по целия нокът. Причините за беления могат да бъдат разнообразни:

  1. Липса на витамини. Най-безобидная от причините, обаче, е достатъчно често срещана. - Бери може да бъде причинено от неправилно хранене, или прилагането на нестандартни средства за грижа за ноктите на краката и ръцете.
  2. Гъбично поражение – най-честият виновник. Подобен проблем може да възникне както на пръстите на краката и на ръцете си. При това се появяват съпътстващи признаци – нокти истончается, се появява сърбеж и зачервяване на кожата.
  3. Механични повреди. В този случай причините за образуване на бели петна или промяна на цвета на ноктите на ръцете и краката на бяло се дължи на стачка или продължително компресия. Горните слоеве на плочи умират, поради което и стават безцветни.
  4. Алергия. Както казват пациентите, като в този случай не всички плочи в момент на побелели, а само тези, на които трябваше излагане на алерген – гел, течен лакочистител и други вещества. Също така беше отбелязано, че побелел нокти не веднага, а по-късно време, когато веществото е време натрупват в роговом слой на пръста на краката или ръцете.
  5. Нарушение на работата на вътрешните органи. Най-честата причина за появата на бял цвят на повърхности нокти. Обикновено е сигнал за тяхната невъзможност на бъбреците, сърцето или черния дроб.

Независимо от причините за промяна на цвета на ноктите на краката на бяло, трябва възможно най-скоро да се консултирате с лекар. В клиниката си струва да надникнем в кабинета на дерматолог. Ако не, тогава се обърнете към терапевт. След проучване на повредени нокти на крака или ръката може да бъде издадено посока към микологу – специалист по гъбични инфекции.

За в бъдеще не се чуди, защо ноктите ми изведнъж се превърна в бяло, си струва да се грижи и за вашето психическо състояние.

Чести стресови ситуации, нервни сривове, прехвърлени депресия – всичко това може да стане причина за това, че пигментите на бели повърхности плочи не искат да си отиде от живота си.

Основни методи за борба с бели образувания

Като се обърнах към специалист, можете да определите точно по някаква причина нокът на пръста на крака си, се превърна в белеть и да направи правилния алгоритъм за действие. Ако на виновния е бери, на време ще трябва да се откаже от багрилни средства, се фокусира върху здравето си и да изготви балансирана диета. Да върне здрав розов цвят, вместо бял могат и витаминни комплекси.

Ако бели петна по пръстите на краката са се появили в резултат на гъбички, тогава е необходим пълен набор от възстановителни дейности. Пълен курс на лечение може да направи само лекар след подробен преглед, тъй като за всеки тип инфекция трябва да се избере съответния вид лекарства. Пригответе се, че по пътя си ще бъде силна.

Когато си нюанс на белия цвят на ноктите се промени в резултат на травма (като често се случва на големия пръст на крака), а специалните събития не се изисква – плоча сама ще се възстанови и ще се върне на своя предишен вид. Ако обаче това не се случва дълго време, трябва да се консултирате с лекар.

Проява на алергична реакция под формата на промяна на цвета на вътрешната плоскост на бял оттенък е нетипичен.

Ако няма усложнения не се наблюдават, тогава си струва просто да се откаже от използването на вещество, което доведе до това явление.

Само цялостно проучване може точно да се каже, че бели петна на ноктите на ръцете или краката се появяват в резултат от дисфункция на вътрешните органи. Ако имате подозрения за некомпетентността на сърцето, на бъбреците, на черния дроб, а след това внимателно следете за състоянието си, както и с нокти се държи. В случай на влошаване на ситуацията – веднага се свържете с вашия лекар.

Козметични процедури в борба с проблема "бели нокти"

Трябва да се отбележи, че нижеизложенные рецепти за маски, тави и други козметични процедури бързо помагат да се отстранят бели пигменти за нокти на краката и ръцете само в случай, че те са причинени от незначителни причини – повреда, недостиг на витамини.

Най-проста и ефикасна процедура за премахване на бели петна по ноктите на краката ще бъде ваната с топла вода.

За пущего ефект, и за да по-скоро за нокти се превърна в нормалния цвят, можете да добавите в нея една чаена лъжичка морска сол на 100-150 милилитра течност. Потопете своите пръсти на ръцете или на краката в съд с гореща вода (за да е тялото терпело), и извадете 10-15 минути.

Топла вода, подобрява микроциркулацията на пръста си, което допринася за проникването в ноктите хранителни вещества. В резултат на бели петна им изчезват много по-бързо. За подобряване на действие след процедурата вотрите през върховете на пръстите на краката или на ръцете, рибено масло, оставете да попие.

За приготвяне на маслени вани нужда от скъпи компоненти, но в резултат на това се насытите на витамини не само на ноктите, но и кожата пальчиков на краката или на ръцете. В никакъв случай повърхността на белите им ще изчезнат от това по-бързо.

Начин на приготвяне средства е в подогревании една чаша зехтин или миндалевого масло и добавяте в него 1 супена лъжица лимонов сок. Потопете засегнатия бял ноготок заедно с пръст на крака или ръката в получения разтвор, пигменти и белите им скоро ще изчезнат.

Ноктите на краката са бели: причините за патология и първите действия

Профилактика беления" нокти

Като завършихме с проблема, важно е да предотврати образуването на бели нокти се появи отново. Списък на превантивни процедури зависи от виновника за промяна на цветове. Ако това е гъбички, а след това трябва внимателно да се придържат към правилата за хигиена – използване на специални състави, течен сапун за обработка на своите ръце и крака веднага след посещение на оживени места.

След успешното оздравяване на тялото остава податливи на повторна поява на гъбички.

Придържайте се към начин на живот, правилното е да не се зададе въпроса: "Защо се появиха бели нокти на пръстите на ръцете и на краката?". Обогащайте храната на витамини с естествен произход – плодове, зеленчуци, ядки, риба и месо, желе. Смазване на пръстите си овлажняващи кремове, редовно прилагайте укрепване на ваната за нокти .

Откажете се от честото провеждане на маникюрных операции. Нека ноктите почивка от багрилни средства и "груби" обработка на тяхната форма, а след това бели пигменти в тях не ще се появи. Не използвайте силни средства лакочистител – те увреждат горния роговия слой, който е най-важен.

Спазвайте предоставени съвети и препоръки на специалисти и повече няма да се сблъскате с проблем бели плочи. Здравето на ноктите зависи само от вас самите.