Женско списание » Грижа за ръцете » Омбре гел-лак за нокти: майсторски клас

Омбре гел-лак за нокти: майсторски клас

Техника "омбре" вече доста дълго време остава на мода, и тъй като в отложен адепти на тренда само пристига. Това е много оригинален метод за дизайн, популярен в създаването на дрехи, боядисване на коса, маникюре и дори декориране на интериора. Омбре гел-лак предимно правят момичета активни и които следят за модата, а избраните за маникюр цвят може да каже много за човека, неговите вкусове и вкусове. Как да омбре стъпките? Мога ли да направя такъв маникюр у дома? Опитайте се да разберете.Омбре гел-лак за нокти: майсторски клас

Какво е омбре?

Терминът идва от френския език. В превод тя означава "помрачи" или "който има сянка". През този сезон омбре на ноктите с гел-лак е най-популярна тенденция. Външно този метод е комбинация от един ногте няколко близки нюанси в една палитра. Комбинация трябва да бъде хармоничен, а преминаването цветове - плавно. Иначе омбре гел-лак може да се името на наклон и да го направите както хоризонтални, така и вертикални. За постигане на такъв ефект не е толкова просто, колкото може да изглежда. Съществува специална техника за нанасяне на покритие.И тази техника трябва да се проучи всеки модерен момиче, тъй като омбре изглежда прекрасно на всяка дължина на ноктите.

Има три разновидности на маникюр, за техниката омбре. В първия случай се осъществява преход от тъмно на цвят до по-светло в тон. Второто преминаване на нокътната плоча върви към по-контрастному оттенку. И накрая, третата разновидност предполага преминаването на нокти цялата страна. При това всеки нокът се боядиса в цвят на една палитра, но с наклон, по-радикален оттенък.Омбре гел-лак за нокти: майсторски клас

Цветови вариации и възможности за съчетаване на

За разлика комбинация от нюанси при правилно извършване дава оригинален и впечатляващ дизайн. За пример мога да си спомня ефектен дует червено и синьо или лилаво и жълто. В един вариант на маникюр, контрастиращи цветове могат да се комбинират за създаване на размытого или постепенното преминаване.

Омбре гел-лак в рамките на една и съща цветова палитра изглежда доста елегантно и може да допълни образа на бизнес успешна жена. Тази комбинация е близо до класическия маникюру омбре, който представлява преход от светло синьо до тъмно синьо оттенку. По принцип, допуска се използването на максимум пет различни нюанси в маникюре, но най-популярен е градиент в три цвята.

Майстор в салони често препоръчват да се съчетават омбре гел-лак с други популярни техники, например с френчем. По желание може да украсите маникюр с цветни или цветни кристали. За дълго запазване на яркостта и свежестта на маникюр, като път и добър гел-лак.Омбре гел-лак за нокти: майсторски клас

Жар гелевых покрития

Омбре гел-лак - това е не само красив резултат, но и непрекъсната работа. Но постигнатия ефект си струва усилията, и без видими промени маникюр ще продължи три седмици и по-дълго. Нанасяне на вливат в гел покритие предполага дълъг маникюр, и затова непосредствено преди процедурата е добре да се опитате да реализират желаните резултати чрез обикновен лак. Но няма нищо невъзможно, и тази техника маникюр доста овладее в домашни условия. Преди работа трябва да се подготвят всички необходими инструменти за маникюр.По-специално, трябва лакове в различни нюанси, прозрачна база под маникюр, закрепитель, пореста гъба или пискюл. За корекция на огрехов трябва лакочистител, мазен крем за кожичките и памучни дискове.Омбре гел-лак за нокти: майсторски клас

От прости

Започнете омбре маникюр с гел-лак трябва с класика, за да работят гладко тонален преход вътре в една цветова гама. И на максимално добър резултат е невъзможен без подходяща подготовка на нокътната плочка.

  1. Така че, смазване на епидермиса защитен с удебелен крем, за ограничаване на риска от попадане на лака. Ако крема се получава на нокътната плоча, това е лак легне нестабилна и общ резултат ще бъде далеч от идеала.
  2. Нанасяйте основна основата на ноктите. Ако няма идеална гладкост, тогава по-добре да вземе выравнивающую основа. При липсата на проблеми ще свърши работа и обикновен безцветен лак. Но последната трябва да се прилага в два слоя и да се изсъхне.
  3. Дойде време за нанасяне на основния цвят. Се прилага в два слоя лак и оставете да изсъхне.
  4. С помощта на пореста гъба на ръба на нокътя нанесете тъмен лак. Натиск не е необходимо, или лак се абсорбира в гъба.
  5. Сега е ред на fortifier, който изравнява повърхността на ноктите и прави приличен резултат. За най-добър ефект нанесете няколко слоя.
  6. Същевременно се любувате на наклон на своите нокти!

Към комплекса

С овладяването на основния начин, усъвършенстваме омбре гел-лак. Майсторски клас започва с маникюр и да се придаде на ноктите форма. За да се защити от лак епидермиса, за да нанесете крем. Днес често се срещат уреди за маникюр с помощта на специално фолио, което може да се закупи в магазините за козметика или отдели за маникюр. Такъв вид декорация набира популярност и затова много производители произвеждат специални лакове. Ноктите такова покритие реагира на топлина и променя цвета си.

Отново това покритие може и с обикновен, и с гелевым основание. Омбре с обикновен лак ние вече разгледахме, и сега идва ред на маникюрного майсторски клас по гелевому корицата. За това трябва да се подготви маникюр, определени, детайли баба, ултравиолетова лампа, парче фолио, пореста гъба или тънка четка за рисуване от найлон. За обезмасляване на ноктите се нуждаят от дегидратор, а директно за маникюр необходима основа, окончателно покритие, няколко цветни гел-лакове и разтворители. Допълнителни аксесоари може да се наложи почистване на ухото, на салфетки за избърсване на четката, клечка за зъби и мазен крем.Омбре гел-лак за нокти: майсторски клас

Трикове процес

Ако направите омбре на ноктите с гел-лак, а основата на нокътя по-рационално да оставят безцветен. В този случай, маникюр ще продължи по-дълго, тъй като отрастающая част от плоча няма да бъде силно се открояват. С чистота трябва да се използва разтворител, тъй като при премахването на лака може да навреди на фигура. Но при този излишък трябва да се премахне напълно, в противен случай при сушене той дръпнете за себе си целия лак.

Преди да нанесете лак използвайте детайли баба, да подобрявам повърхност. След лечение на ноктите дегидратором. Основа под гел-лак нанесете няколко слоя и се оставя да изсъхне под ултравиолетовата лампа.

Омбре с фолио по-подходящ за начинаещи, тъй като специални умения не се изискват. Ноктите прокрасьте светъл тон и добре подсушете. Върху парче фолио се прилага два гел-лак и клечка за зъби обозначьте техните граници. Гъба нанесете лак и нанесете го върху ноктите. За размиването на цветовете гъба двигайте по ногтю. С кожата, премахнете излишния лак покрива с памучна свещ стик. Нанасяйте завърши и просушивайте невен.

Омбре с фина четка предполага нанасяне на лак в средата на нокътя с растушевкой долната граница. За каране на прехода четката трябва често да се почистват с кърпа.

Противопоказания при нанасяне на гел-лак

За голяма радост на всички верни фен на дългосрочно маникюр с гел-лак могат да се насладят на всички, които желаят, тъй като той е безвреден и не съдържа токсини. Освен това, гел-лак, изпълнява защитна функция и защитава невен от чупливост и връзки. Но маскира гъбички чрез гел не си струва, тъй като ефектът ще бъде плачвным. Така че, преди да направите омбре гел-лак, озаботьтесь, за да си невен са били здрави, са имали прилична дължина и не ломались от най-малкото натоварване.За това трябва не само се грижи за външния състоянието на ноктите, но пропивать курс на витамини и следи за количеството на калций в храната.Омбре гел-лак за нокти: майсторски клас

Идеи за нанасяне на вливат в гел покритие

За първи път е добър бял градиентный маникюр, който, между другото, се наричат близък роднина на френския. Много елегантен резултат се обяснява с нежни преходи бяло, кремаво и розово. Освен това белият засилва тен. Черно градиентный маникюр е много драматичен и непременно ще привлече вниманието към ръцете си любовница. Същият ефект се наблюдава, когато червената омбре гел-лак. Стъпка по стъпка със снимки на такъв маникюр изглежда лесно и дори ежедневните, но червен омбре ще избере жена в самоуверена в себе си и по-смелият. Тя не позволи на себе си неряшливости и на малки дефекти.Нейният образ като цяло и нейния маникюр в частност, са обект на подражание. Дължина на ноктите не е решаващ фактор, и на къси нокти омбре изглежда толкова впечатляващо.