Женско списание » Грижа за ръцете » Меки нокти на ръцете и причините за това нарушение в организма, как се лекува, снимки и видео

Меки нокти на ръцете и причините за това нарушение в организма, как се лекува, снимки и видео

Ръцете издават възрастта на лицето. Неправилна грижа и небалансирано хранене, водят до това, че кожата става отпусната, а ногтевая плоча започва да слоится. Меки нокти на ръцете, причините за появата им и, следователно, възстановителна терапия – въпроси, които ще бъдат разгледани в тази статия.

Меки нокти на ръцете и причините за това нарушение в организма, как се лекува, снимки и видео

Пакет за нокти – първият признак на някои болести. Не трябва да се пренебрегва, а трябва да е рационално поглед към същността на проблема. Най-вероятно, е необходима комплексна терапия, насочена към премахването на причините за заболяването. Недостатъчното внимание и необмислени действия водят до тежка последици и усложнения. По-лесно да разпознават причините в ранен стадий на заболяването, отколкото в упадък формата на провеждане на изнурительную терапия. Да помогне в тази ситуация може само професионалист в своята област – лекар.

Причините за връзки на нокътната плочка

Не само срив в организма се отразява върху състоянието на ноктите, външни фактори и вредно влияние върху тях.

Екзогенни фактори

Най-чести причини за заболяване може да се дължи на:

  1. Редовното използване на съвременни средства за маникюр. Тук се отнасят всички видове лакове, режийни и моделирующие ноктите, средства за облекчаване на лак и изкуствени нокти. Тяхното често прилагане на несъразмерно по време с естествения възстановителен процес. Рискът се увеличава няколко пъти, ако се използва лошото качество на продукта, произведен с нарушение на технологии, пропорционални съотношения на вещества, както и техните вечни нанасяне, не дава време на регенерацията на тъканите.
  2. Механично въздействие върху нокътната плоча. Причината най-често става непрофесионални грижи с прилагането на травмоопасных устройства за маникюр. Тук също може да се дължи на навика на надкусывать нокти, премахване на замърсявания и петна по механичен начин, откупоривать метални капаци, выкручивать самонарезни, мисля си, че ноктите е най - подходящ за това инструмент.
  3. Системно въздействие на химически средства в чиния за нокти, което води до дехидратация и обезжириванию повърхността. Освен това, честото използване на битовата химия, агресивни почистващи средства е не само вредно за ноктите, но и отрицателно въздействие върху кожном покривка на ръце. Следователно, почистване трябва да се извършва в гумени ръкавици, за да от почистващи препарати са страдали само от микробите, а не здравето. И това недугу изложени на лекари, които по силата на своите служебни задължения много често се извършва дезинфекция на ръце.
  4. Влажна среда – враг на пръстите си. Да бъдеш продължително време във вода, ногтевая плоча набъбва и деформирана. Се случи това недоразумение може при постоянно продължителен контакт с течност, което води до необратими последствия – расслоению на нокътя.

Некрасивыми ноктите стават в резултат на вредните външни фактори. Както разбрахме, не винаги причината се крие в здравето, трябва също да се помисли за начин на живот, професионална заетост и социален статус на човека.

Меки нокти на ръцете и причините за това нарушение в организма, как се лекува, снимки и видео

Ендогенни фактори

Около половината от причините смело може да се дължи на ендогенен черта влошаване на състоянието на плоча на нокътя. За съжаление, те не са всички диагностицирана бързо и дават себе си симптоматически. Всичко останало, има комбинираната случаи, състоящи се от външни и от вътрешни причини.

Какво да правя? Свържете се незабавно към вашия лекар трябва да бъде и в случаите, когато всички външни фактори бяха изключени, а ноктите продължават да отпадат. Значи, има причини, поради които се случва да се повреди, и кроятся те са вътре в организма. Да вземем оптимално лечение, първо се провежда диагностика.

Което може да доведе до проблеми с ноктите?

  • Паронихия – поражението на инфекция околоногтевого пространство с възможно образуването на гной. Не е изключено заразяване зони на растеж. Способността на гной са неограничени, той лесно се плъзга под нокътната плоча, разделяйки я от основата, което води до отслаиванию.
  • Хронични заболявания на вътрешните органи води до неправилно баланс на хранителни вещества, интоксикация. Към този проблем, трябва внимателно да се виждат хората, страдащи от заболявания на стомашно-чревния тракт и отделителната система.
  • Хормонален дисбаланс в хроничен стадий и ендокринни заболявания също са причина, което води до отслойке на роговия слой.
  • Гъбична инфекция (онихомикоза). Причинител са различни dermatophyte, плесневые и дрожди-подобен гъби. Любимо място на тяхната дислокация – межслойный роговый ниво, споделят си, те образуват дребни крошкообразное вещество.
  • Недостиг на витамин с-минерален комплекс - основната причина, води до проблеми с ноктите. Възниква полигиповитаминоз при бременни жени и гладуващи хора. Ако всеки ден се консумират плодове, зеленчуци в суров вид, витаминен баланс в организма самостоятелно да се възстанови. Хората, които живеят в градове с малък брой слънчеви дни в годината не получават достатъчно витамин Д3, който се компенсира с помощта на специални лекарства, както и витамин В12.

Меки нокти на ръцете и причините за това нарушение в организма, как се лекува, снимки и видео

Избягвайте по възможност, външни фактори и обърнете внимание на ендогенни. Важно е да запомните, че увредената зона на роговия слой се възстанови напълно ще се провали, ако не се диагностицират навреме проблема.

Видео по темата на статията