Женско списание » Грижа за ръцете » Прозрачен маникюр с гел лак

Прозрачен маникюр с гел лак

Добре поддържани нокти – неразделна част от начина, стилни жени. В днешния свят може би въплъщение на всякакви цветови решения и чертежи. Но преди да раздаде своето предпочитание ефектен цвят и броскому дизайн ноктите си струва да мисля.

Ще бъде ли този маникюр подходящ за всяко облекло и аксесоари? И тогава идва на помощ универсален вариант – прозрачно покритие. То никога не излиза от мода, актуално във всички образи: бизнес, уличном, вечерна и дори сватба.

Прозрачен гел лак за нокти – това е практичен и универсален начин за грижа за ноктите.

Прозрачен маникюр с гел лак

С помощта на прозрачно покритие може да се засили нокътната плоча. Твърде тънки нокти могат да се счупят и отпадат.

Гел лак предпазва от подобни процеси, с помощта на дебел слой на ноктите. Също така покритие служи като защитен елемент от механични повреди.

За разреждане на консерватизма безцветен лак, може да опитате една от възможности за дизайн.

Прозрачен маникюр с гел лак

В големия колектор на такива, особено се открояват:

Френч и прозрачна е дупката

Френч или френски маникюр – това е популярният вид на ноктите дизайн. Той е лесен за изпълнение. В класическия вариант на горната част на нокътя се покрива бял цвят, а долната-неутрални цветове (прозрачен, цветове по-близо до телесному или пудровому). Сега са популярни версии на "кэжуал" със замяна на бяло ярки цветове, както и прилагането на цялата цветова палитра.

Популярни разновидности на покритие в стил "френски":

  • Комбинация от бяло горна част и прозрачна рамка с добавянето на модели на искри или на стена страз;
  • Класически вариант на френча, с добавянето на цифрата на безименния пръст или на пълен ред цветен лак;
  • Комбинация с прозрачна основа и блестящи (златни, сребърни, пурпурни) на върховете.

За да се направи гладки ленти отгоре, е нужен опит. За начинаещи ще отидат специални листове. Те са пуснати за полукръгли и триъгълна възможности.

Прозрачен маникюр с гел лак

Прозрачен маникюр с гел лак

Отделен подвидом френча е маникюр с прозрачен дупката или луната. Това е преобърнат вариант на френски маникюр: в основата на нокътя се оставя парче безцветен, останалата част на ноктите, боядисани в избран цвят. Е дупката в този случай може да бъде выгнута във всяка посока.

Основен критерий си остава непроменено – ясно прилагане на границите между прозрачни и цветни части. Това може да се постигне и с помощта на шаблон.

Луната нийл-арт с прозрачна част е доста практичен. Отросший нокти няма да изглеждат неухоженным, както и подмяна на маникюр, може да се отложи с още няколко дни.

Актуални примери:

  • Бистра е дупката + монофонични надмощие. Изглежда Красиво контрастиращи цветове: червено, жълто, оранжево, светло синьо. Също така, стилно изглеждат популярни сега цветове: бежово, кафе, светло розово, светло синьо, вино, бордо и каки;
  • Празничен дизайн с пайети по краищата на дупката;

ВИДЕО ОПИСАНИЕ

Завесата

Този тип нийл арт и по-нататък "чорапогащник". Име на напълно отговаря на визуална картина: полупрозрачен тон с вкраплением на фигурата.

Дизайн нанасят отгоре на полупрозрачен тон. За да се постигне такъв ефект може да се смесване на прозрачен и цветен гел лак.

Ако възникнат трудности с прилагането на тази схема може да се възползват от вече готови решения:

  • Степминг или шарени щампи (продават се на рула);
  • Етикети (много лесни за използване);
  • Гел и акрилни бои. Рисуват ги по-лесно, отколкото лакове. Подходящи за творчески личности.

Прозрачен маникюр с гел лак

Цветови решения в техниката на "завесата":

  • Черно: традиционният избор за този дизайн. Като рисунки изглеждат добре кръгове, окото, цветни щампи;
  • Бял цвят: добре и е подходящо за булки. От рисунките трябва да изберете дантела изглежда много нежно.

Също така си заслужава да се опитате да не се изпълни всичко невен с помощта на "воал", а да направи само два. Останалите боядисани в един тон. Тогава фигура ще бъде много се открояват.

ВИДЕО ИНСТРУКЦИЯ

Прозрачен гел лак с пайети

Блестящ дизайн нокти добре ще се впишат в атмосфера на забавление, фестивали, а също и зимата.

Има два варианта на лечение: безцветен гел лак + пайети или безцветен гел лак + лак с пайети. Първият вариант е малко по-трудно, тъй като трябва да се прецени внимателно процедурата на етапа на съставяне на сухи пайети нокти.

Разновидности дизайн зависят от избрания от вас цвят пайети. Обикновено това са: златен, сребърен, червен, зелен, лилав и розов.

Прозрачен маникюр с гел лак

Прозрачен с рисунки, трафаретами

Рисунки – това е област на неограничен полет на фантазията: геометрични фигури, орнаменти, цветя или надписи. Може да почерпим вдъхновение и да привлече всичко, което ми харесва. Продукти за тази цел трябва да избере на водна основа. Тогава ще бъде лесно да се регулира гъстотата и нюанс на боята с помощта на добавяне на вода. Също така в продажба има специални шаблони. Те позволяват да се ускори процеса на нанасяне на рисунки.

Популярен вариант сред нийл арт – тематични рисунки, свързани с промяната на сезоните, на почивка или пътуване. Например: коледна темата или на ваканционния сезон.

Прозрачен маникюр с гел лак

Прозрачен маникюр с гел лак

Възможно е и комбиниране на няколко вида дизайн помежду си. Например: френч и чертежи; френч и пайети; лунен и трафаретный маникюр. Експериментирайте с цветови решения и дизайн, да овладеят нови технологии и просто бъдете креативни

Google+