Женско списание » Грижа за ръцете » Ние подскажем: Идеи за маникюр за къси нокти

Ние подскажем: Идеи за маникюр за къси нокти

Ние подскажем: Идеи за маникюр за къси нокти

Красивите и добре поддържани ръце винаги са признак на истинска жена. Чист и спретнат маникюр доказва от факта, че си на носителка следи с външния си вид и да се грижи за себе си. За създаване на красив и модерен маникюр не е задължително да имат дълги нокти. Стилни нокти може да направите и на къса дължина. Днес маникюр за къси нокти на краката се смята за модна тенденция ноктите на услугата.

Основните тенденции на този маникюр:

 • Натуральность.
 • Естествеността.
 • Миндалевидная или овална форма.

Характеристики и предимства за маникюр за къси нокти

Много представителки на прекрасния пол дават предпочитания чист кратък ноктите. Елементарни знания за някои общи правила ви позволяват да изберете най-успешен и хармоничен маникюр на ноктите къса дължина.

Предимства на къси нокти:

 • Модерен.
 • Практични.
 • Удобни за почистване.
 • Елегантни.

Трябва да се помни, че за маникюр за къси нокти изглежда женствена и секси само при условие на постоянна грижа за тях. За това могат да се посещават салони за красота, както може, въоръжени необходим инструмент, за провеждане на манипулация у дома. Най-важното правило – това е липсата на мръсотия, кутикул и са подбрани форма на нокътната плочка.

Основни правила на кратък маникюр:

 1. Дължината и формата на всички нокти е един и същ.
 2. Пълна липса на кутикул и мъртвата кожа около ноктите.
 3. Идеална дължина на нокътя в продължение на 1-2 мм по-горе дялове на пръста си.
 4. Използването на обемни и големи рисунки, декоративни елементи, не се препоръчва.
 5. За да увеличите хармоничен дизайн трябва да се избират не повече от 3 нюанси.
 6. Правилно подбран дизайн с оглед на анатомични структури на четката от пръстите на краката и на нокътната плочка.
 7. Табу на лепку от акрил, пиърсинг и съраунд дизайн.

Opredelivshis с особеностите и предимствата на кратък маникюр със смелост отидете в салон за красота и прилагане на справим творение на техните ръце.

Формата на ноктите – основното правило за перфектния маникюр

С правилния подбор на форми на ноктите изглеждат естетически и хармонично. Струва си да изберете в зависимост от антропометрических данни четка на човека и всичките му компоненти.

Ние подскажем: Идеи за маникюр за къси нокти

За трапецовидна форма на ноктите е ще изглежда квадратна или правоъгълна вид, овални ноктите си, за да проверите всяка кантиране на най-високо свободно върха. Квадратна и правоъгълна форма на нокътната плочка добре хармонира с правоъгълна форма, леко округленной форма.

Но при избора на форма на гъбички, не си струва да се основава на критерии нокътната плочка, форма на пръстите също играе важна роля.

При наличието на малки и опухлых пръстите си струва да се изпълни на ноктите под формата на имоти овална. Дълги пръсти, сложни четки с малка по размер на нокътната плоча хармонично изглеждат с къси нокти квадратна форма. При наличието на тънки и дълги пръсти, ногтевая плоча малко заостренная ще пасне идеално.

Ние подскажем: Идеи за маникюр за къси нокти

Струва си да се забравя, че неправилно подбрани форма на ноктите може незабавно да съсипе най-стилен и модерен маникюр.

Условия

 1. Систематична грижа за ноктите: укрепване на ваната, употребата на витаминни комплекси, подхранващи маски с помощта на етерични масла (евкалипт, грейпфрут, иланг-иланг).
 2. Професионален и качествен инструмент. За даване на форма и обпила на ноктите, използвайте само пилочки с пясъка покритие. Такава манипулация струва да се извършват само върху сухи нокти.
 3. Редовното премахване на кутикул с помощта на пръчици от портокалово дърво и специални препарати, като например ремувер.
 4. Преди началото на създаване на дизайн на ноктите, трябва да обезмаслени повърхността на нокътната плочка.
 5. Преди да нанесете декоративно покритие, трябва да се използват безцветна основа, за да се подготви идеално повърхността.
 6. Крайният етап е нанасяне на крем за ръце. В края на краищата, перфектен маникюр без да се спретне кожата на ръцете е невъзможно.

Спазването на всички тези условия за грижа за кожата на ръцете и ноктите, да стане спечелила перфектен маникюр, не ще много труд.

Начини на оформяне

Разнообразие от различни форми на покрития и тяхната техника за нанасяне определя начини за създаване на маникюр. Създаване на еталон за красота от кратки невен ще помогне на следните проекти.

Френски маникюр – вечната, елегантна класика. Първоначално тя е замислена именно за дизайн на къси нокти. Неговата универсалност се състои в това, че той е подходящ при всяка форма на нокътната плочка.

Разнообразие от дизайн на френски маникюр позволява да се очертаят основните форми на този декориране на нокти.

Модерни варианти на френски маникюр:

 • Цветна усмивка.
 • Френч с двойна усмивка.
 • Ъглов френч.
 • Блестящ френч-милениум.
 • Фен-френч.
 • Нестандартен.
 • Френч с цифри.

Лунен маникюр – простота, практичност и елегантност. Към днешна дата този вид дизайн на нокти е два вида:

 • Класически – това е, когато полукръг е съставен по такъв начин, че като че ли създава огледален образ на линия кутикул.
 • Обратно – пълно закрашивание нокти по протежение на основата на нокътната плочка.

По-подробно: Лунен маникюр

Или тук: Лунен маникюр у дома

И още: Лунен маникюр снимка

За този дизайн е допустимо използването на ярки контрастни цветове или нюанси, които се съчетават помежду си. Оригинално и в същото време хармонично прилича на комбинация от матирана и метален лак.

В случай на необходимост за допълнителна украса се използват фолио, кристали, глиттер, блески и други видове декори. Но класическият вариант на този маникюр е ретро декорация във формата на червено ярки цветове на базата на нокътната плочка и не закрашенная е дупката.

Однотонное покритие – е един от най-разпространените и търсени възможности за маникюр. Ефективно изглеждат ноктите, покритие маковым лак. За разреждане на одноцветного дизайн може да се направи на безименния пръст акцент под формата на глиттера, стенопис, или се прилага някакъв друг ярък лак.

Чудесен вариант, при наличието на малко на нокътната плочка ще се използва вертикална композиция при дизайна им. Това могат да бъдат на лентата от алуминиева лента, простираща се фигура по протежение на целия нокът.

За разнообразяване на обикновен маникюр е възможно при използване на различни техники и видове декор.

 • Стемпинг – създаване на десени и щампи с помощта на специална машина.
 • Глиттер – разновидност на пайети, наносящихся на однотонное покритие на ноктите.
 • Дантели – създаване на дантелен апликации за нокти.
 • Печати-шаблони ще ви помогнат да показвате на нокътната плоча-добри рисунки.
 • Комбинация от гланц и мат, лакове един цвят.
 • Магнитен маникюр — създава при използване на специален лак.
 • Оцветяване на ноктите в различни, но от една цветова гама обикновен цвят.
 • Икорный дизайн е създаден с помощта на специален мъниста.
 • Флок захар, използването му създава кадифена дизайн нокти.

Дизайн на ноктите с рисувани подчертават индивидуалност и оригиналност на личността момичета. В зависимост от вида на фигурата маникюр, класифицирани в:

 • Цвете.
 • Геометричен.
 • Морска тема.
 • Леопардовый.
 • Плодов.
 • Източен.
 • Зверски принт.
 • Барби-маникюр.
 • Усмивки.
 • Китайската живопис.
 • 3D дизайн.
 • Мрамор.
 • ДОТС-маникюр.

Голямо изобилие рисунки, използвани за дизайн на къси нокти, свидетелства за това, че на тази дължина може да създаде неповторим и оригинален маникюр. Важното е, че за такъв маникюр съответства на стила на облеклото и начина на живот на едно момиче.

Маникюр "Омбре" – считан за един от най-тенденция дизайн. Тя се характеризира с това, че при декориране на нокътната плочка лак постепенно се променя нивото на насищане. Също така се допуска използването на няколко нюанса лакове на една нокътната плоча или всеки нокът е нарисувана нов цвят. Ефектно изглежда преминаване от тъмно в светъл в продължение на всички пръсти от кутрето до голям.

Като допълнителен дизайн използват пайети, кристали и дори рисуване. Такъв ярък дизайн ще отговарят на много смел и креативен момичета. Особено хармонично той изглежда в топлото време на годината.

Печатни маникюр поразява със своята гъвкавост. Той е идеално с всякакви размери и форми на ноктите. Се извършва с помощта на фотопринтер и модерна технология Uni-Nail. Рисунките са избрани предварително и при спазване на технологията на отпечатване, той се прехвърля върху ноктите.

По-евтин и примитивен вариант на изпълнение на печатарската маникюр може да бъде самостоятелно да произвежда у дома. За това трябва да не бъдат изсушени лак наложи филе с вестници или всяко друго печат на изображението, предварително напоена в медицинския алкохол. Натиснете надолу и задръжте така в продължение на 1 минута. След като изображението се отпечаталось на повърхността на нокътя трябва да се затегне го финишным средство за ноктите и оставете да изсъхне. Маникюр е готов.

Има много идеи за маникюр за къси нокти. Но какъв дизайн ще спре да реши само от вас. Ако маникюр прави на капитана, и вие не сте сигурни в собствения си професионализъм и коректност за избор на дизайн, си струва да се вслушат в препоръките си.

При избора на дизайн за маникюр, важното е да се форма, цвят и фигура изглеждаше красиво, подредено и хармонично и тогава ухоженность на ръцете ви е осигурена.

Снимка

[spoiler title='Гледам всички снимки' style='orange' collapse_link= "true"]

[/spoiler]