Женско списание » Грижа за ръцете » Защо слоятся нокти на ръцете и да лекува?

Защо слоятся нокти на ръцете и да лекува?

Защо слоятся нокти на ръцете и да лекува?

Гладки, гладки и красиви ноктите – това е знак ухоженности, както и на добро здраве. Не е задължително маникюр трябва да бъде ярък и модерен, най-важното, за да ногтевые плоча са чисти и хубави. А когато те слоятся, а след това и изглежда, не е много добре. За да се отървете от тези проблеми, трябва да се решат в произхода и начина на решения.

Защо слоятся ноктите на ръцете си?

Може би всеки се е сблъсквал с неприятна ситуация, когато слоятся нокти на ръцете – причини произлизат от общото състояние на здравето. За началото на проблема трябва да се търси в обменните процеси. Тялото недополучает необходими полезни вещества. Негативно влияние също оказва вода и химични препарати, често да ги използват. Освен това, ако слоятся нокти на ръцете, причини и лечение могат да бъдат засегнати вътрешни органи.

Защо се чупят лесно и слоятся ноктите на ръцете си?

Ногтевая плоча – това е много тънки роговых слоя, закрепени между себе си кератин. Придава блясък и еластичност на водата. В състава на плочи и на калций, цинк, сяра, хром. Дехидратацията на нокътя и липса на микроелементи е в следствие на образуването на малки пропуски и пукнатини. В крайна сметка ноктите слоятся събор – причини и лечение на различни, но резултатът е един: ръце придобиват абсолютно непрезентабельный вид.

В преследване на стройностью, много се изключват от менюто си мазнини или свеждат ги до най-ниското ниво на броя. Това е абсолютно погрешно от гледна точка на здравето. В края на краищата мазнини допринасят за еластичността. Ако организмът им недополучает, махане на ламинирано покритите и крехкост ногтевых плочи са неизбежни. В името на здрави и красиви нокти осигурете на тялото си необходимото количество мазнини. Става дума само за привеждане в полза на организма.

Защо слоятся нокти на ръцете и да лекува?

Защо слоятся на ноктите в кътчета в ръцете си?

Проблемът е изключително неприятна, но исправимая. За да започнете лечение, трябва да се разбере защо слоятся нокти на ръцете, причините са неясни и разнообразни:

 1. До неприятни последици води липсата на микроелементи и витамини. Своя здравословен вид губят косата, кожата и ноктите.
 2. Както бе споменато по-горе, постоянен контакт с химически составами и вода подлага на негативен изложени на нокътната плоча, омекотява я, след което тя започва не стратифицира. Елиминира тази причина лесно. Достатъчно е просто да използвате гумени ръкавици.
 3. Оказват негативно влияние на ноктите и нестандартни лъки, неправилно подрязване, използване на метални пилок. Инструменти за маникюр са и от други материали. Повери това дело е по-добре за професионалисти. Под цветно покритие трябва да се използва специална основа.
 4. Следващата причина е свързана с травмированием на нокътя. Това може да се случи по време на професионалната дейност, що се отнася до музикантите или хората на работни професии. Тук също се отнася нормално стучание по клавиатурата. По-добре да изберете с ниски клавиши. Механична деформация се среща и ако гризане на ноктите, едва ги използвате и като отвертка или открывалку.
 5. Нестабилно психическо състояние е в състояние да развали състоянието на ноктите. Стресът е един от основните врагове на нашия външен вид.
 6. Разлистване на ноктите се появява на фона на различни заболявания на кожата (екзема, червен зостер, псориазис, гъбички), чернодробни, ЧРЕВНИ и други
 7. В периоди на хормонални перестроек проблем също е неизбежна. Може би си външен вид и при бременни жени, когато получените от организма вещества, са разделени на две.

Слоятся ноктите – лечение

Защо слоятся нокти на ръцете и да лекува?

Ако слоятся ноктите, лечението трябва да се започне с проучването. За да започнете премахване на проблеми със здравето. Тук ще лекар и комплекс на необходимите анализи. Като се уверите, че вътрешните органи да работят правилно, кожни заболявания не е и психологическо състояние в норма, се пристъпи към следващия етап: преглед на диетата. Той трябва да бъде балансиран. Лекарят също така може да ви посъветва витамин с-минерален комплекс.

Отколкото да се лекува слоящиеся ноктите?

Преди да се лекува ноктите на ръцете си, ако слоятся, трябва да се обърнем към професионален майстор на маникюр. Има модерни начини за лечение. Специалисти ноктите на услуги може да ви предложи модерна процедура – "запечатване". При това се използват средства, в състава на които е витамин-минерални комплекси. Те овлажняват нокътната плоча, пречат на нейното изсъхване и расслоению. Продължителността на ефекта е около 3 месеца.

Друг вариант е гелевое укрепване. С помощта на гел за ноктите могат да бъдат също така и изграждане. За тази цел се използва биогель с протеини, укрепва нокътната плочка. В салони за красота ще ви предложат и други козметични процедури: парафинотерапию, укрепване маски, вани и масажи. Всичко това е чудесно тонизиращо действие.

Лечение слоящихся нокти в домашни условия

При необходимост може да се направи, без да салонных процедури. Когато слоятся нокти на ръцете, лечение в домашни условия е възможно. Широка гама от средства за грижи от скъпи до достъпни за всеки представен в магазините. Тук ще помогнат и удобни инструменти. Например, добро тонизиращо действие оказват творожно-smetannye, бананови маска от зехтин с моркови и лимонов сок, фаянс. За медицински грижи, трябва да закупите:

Защо слоятся нокти на ръцете и да лекува?

Ванички за слоящихся нокти в домашни условия

Добри са за укрепване и лечебни вани. За положителен ефект, тук най – важното- систематичность. Трябва да имаш търпение и да разпредели за това време. Процедурата трябва да се прави редовно, не да стартирате този процес. Има много стари рецепти, които да ви помогнат да се справи с труден проблем. Когато ноктите слоятся и почивка, лечението се отлага, не си струва. Голямата част от необходимите за това средства има във всеки дом:

 1. Една от най-известните тави: малко държат ръцете си във вода с морска сол . Процедурата се повтаря през ден.
 2. Растително масло + ябълков оцет + витамин А – такава ванночку трябва да се използва ежедневно за 15 минути.
 3. Може да се смесва топла бира с ябълков сок. Съкрушени на 10-20 минути.
 4. Растително Масло и няколко капки йод по 15 минути на ден ще направят ноктите здрава, гладка и блестяща.
 5. Отлично влияние върху нокътната плоча има и зрънце сок – сок от червена боровинка или смородиновый.
 6. Добър ефект и от обикновена готварска сол. В комплекс с йод, лимонов сок и вода тя отлично ще засили вашите нокти.