Женско списание » Грижа за ръцете » Защо ноктите на ръцете вълнообразни? (Лечение)

Защо ноктите на ръцете вълнообразни? (Лечение)

Защо ноктите на ръцете вълнообразни? (Лечение)

Нередности в ногтевых плочи развалят външния вид на целия, дори и най-скъп и изискан маникюр. Особено видими, като "пити", когато лак избран ярка или седеф. Една дума, в най-специалните моменти от нашия живот, изглежда, в които трябва да се просто безупречно, настроението веднага се разваля при едно разглеждане на криви и вълнообразни накрашенные ноктите. Понякога вълните са разположени по цялата плоча, понякога – в част от нея, са напречни и надлъжни. Същността на това не се променя: от проблеми и комплекс грозни ногтейнужно спешно се отървете!

 

Доста често най-ранните лезии плоча са най-видими в ноктите на палците. Това е така, защото именно те са изложени най-често случайни наранявания. Още повече, че тези нокти малко повече други по ваш размер, така че всеки недостатък на тях веднага са много по-забележима.

 

Много хора предпочитат просто да не обръщат внимание на този малък дефект, но напразно! Важно е да запомните, че ако нередностите са се появили на един пальчике, значи след известно време, те със сигурност ще се появи и на останалите. Погледнете по-отблизо до своите ноктите точно сега! Най-забележими вълни отстрани, така че просто завъртете ноктите "в профил" и вижте контур на плоча.

 

Вълни могат да бъдат няколко, разположени на различно разстояние един от друг, а може да бъде и като цяло едно редово ложбинка, която противно на всеобщо мнение така и не се измества прераждане на нокътя, а остава на същото място, като същевременно продължава да развалят цялостния вид на ноктите.

Защо ноктите стават вълнообразни?

 

Всъщност, повечето от нас смятат, че нередности ногтевых плочи – проблемът е изключително козметична, така че може спокойно да продължи да живее, без да обръща на това внимание. Наистина, понякога тялото ни е така реагира неправилно и грубо отстраняване на кожичките, неаккуратность в дома си или дори салонном да се грижите за ноктите, но много по-често промяна на формата на ноктите – тя все още е в следствие на някакви нарушения със здравето.

 

Естествено, най-основният фактор на образованието вълни на ноктите – заразяване на гъбични инфекции (млечница). Ако си майстор на маникюр или у вас самите се появиха подозрения, че ноктите може би изумени от някакъв вид плесен, спешно се консултирайте с дерматолог или микологу за получаване на съвети и, ако е необходимо, за назначаване на лекарствени средства.

 

На всички е известно само ясни доказателства за наличието на гъбички – страхливост на ноктите. Въпреки това, дори и да забележи такива явни симптоми не може еднозначно да се твърди, че диагнозата е точно такъв. Днес специалистите са няколко десетки различни видове гъбички на ноктите, тяхната гама е толкова широк, че да се диагностицира правилно да ги възможно единствено на базата на лабораторни изследвания. Сложността има още и в назначаването на лекарствения продукт, защото бактериите, които живеят в определен организма, могат да бъдат гиперчувствительны на един вид лекарства, и при това абсолютно имунизирани срещу друг.Именно затова се избегне всички тези трудности специално внимание трябва да се обърне на предотвратяването на плесен, като се спазват прости правила за лична хигиена. Това спестява от заразяване не само вас самите, но и на близки хора.

 

Втората не по-малко сериозна причина за нарушаване на равна повърхност плоча – заразяване на други видове патогенни микроби. Те абсолютно и деформирани нокти, като ги прави криви и грозни. Ги толкова, колкото и видове гъбички, така че при първото промяна съветваме ви да се консултирате с лекар-специалист, а не да се самолечение и още повече, не позволявайте това е оставено на случайността.

 

Защо ноктите на ръцете вълнообразни? (Лечение)

Ноктите и на цялостното здраве на организма. Каква е връзката?

 

Доподлинно известно е, че максимален риск от заразяване с гъбични и други неприятни инфекции на обществени места, като например: парна баня, сауна, плаж, солариум, басейн и т.н., Но тук става доста интересен въпрос: "Защо, за да подцепить гъбички, на някой е достатъчно само веднъж да отиде във фитнес зала или на маникюр, а някой постоянно ходене бос в съблекалнята на басейна, съвсем не се колебайте дори за възможността от заразяване?!".

 

Отговорът на този въпрос е изключително прост – висок имунитет! Такава характеристика може да се похвали с хората, водещи здравословен начин на живот. Спортната тренировка, правилното хранене, ползотворна почивка и здрав сън – това са най-важните фактори, влияещи благоприятно върху човешкия имунитет. Тялото на тези хора е много устойчив към предотвратяване на него вируси и бактерии, съответно, си вълнообразни ноктите са, за съжаление, говорят за обратното.

 

Само здрави поотделно човешки органи могат да защитават организма като цяло от агресивно въздействие на околната среда: от слаженнее работата им, толкова по-силна е имунната ни система.

 

Огромнейшее значение (особено за женската красота) също така има режим и състава на храните, разходки на чист въздух, сън, развлечения, с една дума всичко това, което добре се отразява на обмяната на веществата.

 

Защо ноктите на ръцете вълнообразни? (Лечение)Защо ноктите на ръцете вълнообразни? (Лечение)

Какво да направите, ако ноктите изведнъж станаха вълнообразни?

 

За да нокти растат чисти, здрави и блестящи, и при това бързо и равномерно, първото нещо, което се захранва. Направете максимален се набляга на храни, богати на жизнено важни витамини и минерали.

 

Много от тях твърдят, че се хранят балансирано – доста скъпо и трудно удоволствие. Но в действителност това не е така, така че извинения не се приемат повече! Цялата същност на здравословното хранене се свежда до едно: нашият организъм лесно усвоява храни, към които целият човешки род привыкал в продължение на векове. Разбира се, това зеленчуци (цвекло, зеле, картофи, моркови), плодове (ябълки, круши, портокали, ягоди), ядки, билки и т.н., Всичко, което е на разположение и е много полезно!

 

Именно тези продукти съдържат необходимите за здравословен организма вещества, сред които и тези, които положително влияят върху растежа и качеството на невен.

 

За укрепване: витамини А, С, Т.е.

 

За бърз растеж: всички витамини от група В, йод.

 

За твърдост на плочите: калций.

 

За еластичността на: силиций.

 

За защита на кожичките и самите невен от различни възпалителни заболявания: сяра.

 

Изберете витаминни комплекси с оглед на тези препоръки и характеристики на своите нокти, но не забравяйте, че ако вас често се безпокоят здравословни проблеми, като: постоянни настинки, немотивиран, умора, слабост, апатия и лошо настроение, първото нещо, което трябва да се обърнете към опитен лекар и да направите общ анализ на кръвта. Това ще помогне за идентифициране на тези, парцели в организма, които изискват специално внимание и лечение.

Как да се отървем от вълните на ноктите в домашни условия?

 

Както вече споменахме по-рано, този проблем може да бъде свързан не само с нарушения в работата на организма, понякога напречни ложбинки върху плочите на ноктите се появяват поради нашите собствени грешки. Чисто и Просто, ние погрешно да се грижим за своите ас дома.

 

Но се разстрои, не си струва, има повод обратното на облекчение издишайте и, като се има предвид всичките си грешки, да промените подхода си в домакинството, грижи. За разлика от решаване на здравните проблеми на този вариант е по-малко лошо, изисква по-малко парични и времеви разходи и като цяло да си козметични грешки е много по-лесно. Единствената характеристика, която влияе върху отстраняването на подобни недостатъци – това е обичайната скорост на растеж на вашите естествени нокти. В края на краищата, всяка табела с дефект е необходимо известно време за възстановяване.

 

Защо ноктите на ръцете вълнообразни? (Лечение)

Най-често срещаните грешки, разтърсващи ноктите

 

Деформация на ноктите. Това може да се случи, например, в случай, че вие просто не използвате обикновена химикалка: твърде силно той я на ноктите по време на писане, натиснете споделите на кореновата или друга част от плоча. Със същия проблем, доста често се сблъскват хората, които много време прекарват зад клавиатурата, но пишете на него, не на всички пръсти, а само два или три. Именно за тях е по-голям натиск, поради слаби ноктите му могат да не издържат.

 

Грубо и неаккуратное премахване на кожичките. Вълна на ноктите са много често се образуват поради особено грубо отстраняване на кожичките в основата. Метални инструменти е много лесно да се нарани деликатната структура на невен, както и всякакви видове дребни порязвания, пукнатини и рани, правят кожата още по-податливи на проникване там бактерии, които, от своя страна, още повече влоши грапавост на плочи.

 

Освен варварски изключване заусенец и кожичките, също трябва завинаги да забрани на себе си да отхапвам и дърпайте кожата около ноктите. Особено внимателно изтриване на всичко това е необходимо на тези, които вече страдат проблем вълнообразни ногтевых плочи.

 

Именно затова в домашни условия, специалистите съветват все пак да направя необрезной маникюр. За това ще ви трябва само специално средство за омекотяване на кожичките, да придобие което без труд може във всеки козметичен магазин или в аптеката, и маникюрная пръчица от портокалово дърво (обикновено те се продават в комплект по няколко парчета). Преди да омекоти кожичките и нежно прокара я пръчка, добре държат ноктите си в топла ванночке с морска сол, а след това и малко помассировать пръсти.

 

Защо ноктите на ръцете вълнообразни? (Лечение)

Че ще ви помогне по-бързо да постигне добри резултати в лечението и временно скриване на дефекти?

 

  • Благоприятен ефект на възстановяване на нокти всички видове необрезного маникюр: европейски, японски, СПА-маникюр.
  • Извършване на работа в дома, използвайте памук или домакински гумени ръкавици. Не забравяйте, че всеки проблем, винаги е по-лесно да се предотврати, отколкото след това с нея упорито да се бори!
  • Редовно правете масаж на ноктите мека четка за зъби (или специална маникюрной).
  • Вани с добавка от морска сол обогатяват кожата и ноктите с необходимите минерали, както и с растителни и етерични масла хидратира и укрепва, също е добре да се използват естествени масла за масаж.
  • Добър навик е използването на медицински и просто базови покрития за нокти, преди да нанесете цветни декоративни лакове. Това ще ги предпази от вредни пигменти и допълнително ще засили.
  • Ако ноктите вече назъбени, избирайте декоративни лакове, без искри и пясък, за да затворите отново, за да не ги повреди структурата. Идеалният вариант е хомогенна, гланц покритие земни цветове, без седеф. В този случай дефекти най-малко забележими на другите.

Най-важните препоръки за грижи

 

Повечето от нас са уверени смятат, че са силни и здрави нокти е дар на природата или резултат от добра наследственост. Това е така, но, повярвайте ми, между нас има много момичета, готови да се обзаложим с това твърдение. Цялата работа е в това, че с много усилия действително да направите красиви, спретнати и быстрорастущими дори лоши от природата на ноктите! Важно е постоянно да следваме и да се грижа правилно.

 

Само подпиливать и отрежете им съвсем не е достатъчно. Ноктите, както и много други части на нашето тяло, се нуждаят от специални грижи, ако е възможно, професионална или поне правилната дома.

 

Защо ноктите на ръцете вълнообразни? (Лечение)

 

Запомнете три основни правила:

 

•Правилната и предпазлив маникюр! Дори здрави и силни от природата на ноктите не за дълго ще останат в добро състояние, ако ги безсмислено да се заяждам във всички посоки, хапане със зъби самата чиния или кожата около наранят кусачками.

 

•Ноктите, както и косата, имат пореста структура, така че перфектно абсорбират всички вещества от повърхността. Затова ги пазят от вредни битова химия, защитени с ръкавици и периодично да "почиват" от декоративни и особено ярки лакове.

 

Подпитывайте ги масла и специални укрепляющими средства.

 

•Спазвайте правилата за лична хигиена: получи личен набор от инструменти за маникюр и не забравяйте да ги редовно се справят с дезинфектант!

 

Бъдете красиви и естествени! Не забравяйте, че ноктите е един от показателите на успех и здраве. Радуйте околните интересен маникюр и често се отдадете на витамини и малки женски достатъчни!