Женско списание » Грижа за ръцете » Защо ноктите стават ребристыми? Начини за лечение

Защо ноктите стават ребристыми? Начини за лечение

Една от причините за появата на ребристости на ноктите – това е постоянно съприкосновение с вода, който обработва с различни химикали. Ноктите могат да бъдат вълнообразни от нежелан контакт с хлор и други вредни вещества, намиращи се във водата.

Затова се препоръчва използването на ръкавици и как най-добре да се грижим за ас, с помощта на маски, тави, кремове и различни витамини. Но също така могат да бъдат по-сериозни причини за възникването на каналите.

Защо ноктите стават ребристыми? Начини за лечение

Вълнообразни нокти на ръцете и краката: причина-здраве

Причината за това е, че ноктите назъбени може да бъде:

 • Липсата на витамини и минерални вещества, се дължи на неправилно хранене.
 • Вътрешното състояние на организма, болести.
 • Недостигът на течности.
 • Не е правилно направен маникюр.

Линията преминава вертикално на ноктите не е толкова страшно и може да изчезне от само себе си. Но напречни ивици на сигнала за повреда в организма, за някакво заболяване.

Сега ще се разберем, когато е необходимо да се обърне специално внимание на състоянието на невен и на ръцете и на краката си. Има няколко вида на каналите:

 • Ако ногтевая плоча уплотненна и на нея са разположени напречни райета, може да се предположи, че имате захарен диабет.
 • За евентуално нарушение на щитовидната жлеза, казва изправянето на нокътната плочка и линия преминава хоризонтално.
 • Потъмняване на невен и появата на ногтевых, the kinks, е сигнал за съмнение за грибковую инфекция, но и такъв ефект може да се дължи на прием на никакви лекарства.
 • Малък появата на напречни линии може да се дължи на недостатък на витамини, анемия.

Както се оказа, причините, поради които ноктите са изписани и извити, достатъчно много, и преди да се отървете от неприятна проблеми, трябва да научите, какво я е причинило. Как трябва да изглеждат здрави нокти, вижте снимки:

Защо ноктите стават ребристыми? Начини за лечение

Разбрахме защо ноктите стават ребристыми. Сега нека да видим как те трябва да се лекува и как правилно да се грижат за тях.

Как да се премахне този проблем

  Макар и "горбатость" ногтевых плочи не носи дискомфорт, но това не направи впечатление на момичетата си вид. Ако този проблем се появи от някаква болест, консултирайте се с доктор и той ще ви предпише необходимото лечение, което ще помогне да се отървете от този недостатък.

Но понякога неравности – това е резултат от неправилна грижа, неправилно премахване на кожичките, не е умелото ползване на маникюрным апарат, може да доведе до появата на грозна ребристости и вълнообразни каналите. Бъдете готови за това, което бързо да приведе в съответствие релеф ви няма да успеете, тъй като е необходим определен период от време. Ребристость ще изчезне прераждане невен. По някакъв начин да се ускори този процес, е необходимо да се приложат правилата за грижа за ас:

 • Колкото се може по-често, правете ванички за ноктите в домашни условия със сол, които ще помогнат за подобряване на качеството на нокътната плочка и писалката ще бъде в отлично състояние.
 • Използвайте качествена база и покритие, което спомага за скриване на неравности при нанасянето на лака.
 • Полировочные пилочки не помогне да се справят с този проблем, а само ще влоши неговото.
 • Подкрепа за красота на структурата на косата и ноктите, приемайте витамини и минерали, от което се нуждаете.
 • Използвайте масла, за кожичките, това ще помогне за забавяне на растежа, а също така повлиява благоприятно върху нокътната плоча, спомага за нейната хидратация и хранене. Ако използвате масло за постоянно, тогава вашите невен ще започне да расте по-бързо, а бразди с течение на времето ще изчезнат съвсем.
 • Премахнете кожичките с помощта на портокалови пръчици, а не метална.
 • Закупуване на не метални, а на кристални пилочки, или пилочки с покритие.
 • Конче ноктите, само сухи, движещи се пилочку в една посока.

Защо ноктите стават ребристыми? Начини за лечение

Лечение на народни средства за защита

Може да се допълни лечението народни начини: баня, маски и други процедури.

За тави можете да използвате сода за хляб, мед, билкови чайове от билки, етерични масла, глицерин – това бързо ще доведе отслабена и не здрави нокти в ред . Протирание лимонов сок, толкова ще направи външния вид на вашите невен много по-добре. Много полезно да се направи масаж ногтевых пластиночек.

Масаж може да се прави във всяка свободна минутка: преди това на пара дръжки във вода със сол, желателно морска, да се намокри ръцете си с кърпа или салфетка, на ноктите, нанесете масло от невен, портокал, грейпфрут или всяко друго масло, което ви харесва. Внимателно и нежно масажирайте около ноктите, епидермиса и го втрийте маслото в нокътната пластина.

Да се отдадете на масаж минути по десет на ден, два-три пъти в седмицата. И след месец вече ще забележим резултат на конвертиране на вашите нокти. И още в същия този масаж стимулира нервните окончания пальчиков, което е много полезно за организма.

Защо ноктите стават ребристыми? Начини за лечение

Отлично укрепва нокътната плоча и освобождава от вертикални ребра тази рецепта: половин супена лъжички разтопено мед, лъжичка зехтин или растително масло, и вместо масло може да се ползва глицерин, за да добавите отвара от градински чай и лимонов сок, всичко това се разбърква с една четвърт чаша вода. Потопени в сместа ноктите на тридесет-четиридесет минути, след това разтривайте ръцете си със салфетка и нанесете крем за нокти.