Женско списание » Грижа за ръцете » Защо загибаются ноктите нагоре или надолу, какво да правя и как се лекува

Защо загибаются ноктите нагоре или надолу, какво да правя и как се лекува

Защо загибаются ноктите нагоре или надолу, какво да правя и как се лекува Грижа за ръце – важна съставка за грижа за тялото и, като правило, жените отделят на това доста време. Редовен професионален маникюр, самостоятелна подпилка и покритие с лак, за грижа за кожата на ръцете и ноктите – това е малкото, което прави почти всеки от нас ежедневно. Обаче не винаги усилия дават желания резултат, често ноктите не изглежда така, както ние бихме искали, както и причините за това множество.

Много често ноктите променят своята нормална форма, се деформира и сред вид деформация на загибающиеся ноктите се срещат най-често. Каква е причината на това явление и може ли с него да се справят сами?

Деформация на ноктите може да бъдат разнообразни: това е и изразена трапециевидная форма, и врастване на ноктите във външните краища и вдлъбнатини с различна насоченост, и увеличава уязвимостта. Загиб нокътната плочка нагоре или надолу – доста често срещана деформация на ноктите, тя може да се изразява в загибе цялата нокътната плочка или само външни краища.

Проблемът е далеч не е само естетически характер, като загибающиеся нокти причиняват неудобство, се придържат към дрехи, разкъсване на скъпи чорапогащник, но важното е, дават и болка, тъй като зацепившийся ноктите прекъсва, и, често пъти, като се каже, "месо". И така, какво пречи на ноктите да растат правилно и да ги кара да се отклонява "от курса"?

Причините за подобно явление могат да бъдат няколко. Първата, и най-често срещан е остър недостиг на витамини, в това, че значително влошава състоянието на ноктите и косата.

  1. В база, така да се каже, феномен се намира или неправилно хранене, вязаное с ограничение на хранителни вещества, различни заболявания, при които е нарушено усвояване на хранителните вещества от храната, като анемия, дистрофия, анорексия. Обикновено, след отстраняване на първопричините, формата на ноктите, възстановява бързо. За начало, след откриване на досадного явление, ние бихме посъветвали да укрепи своята диета от зеленчуци и белтъчни храни, а също така би било хубаво да се пие курс на витамини и микроелементи.
  2. Втората причина загибания нокти – неправилна грижа и манията за натрупване на ноктите. Не е тайна, че агресивното запиливание повърхността на нокътната плочка, продължително носене на изкуствени нокти истончает пълен нокътната плоча, вследствие на което тя става много уязвима и си променя формата. Ако подобен проблем стана актуален след многократни наращиваний, си струва да си ноктите си почине няколко месеца.В период на почивка задължително пийте витамин с-минерален комплекс, не покрывайте ноктите с лак, правете вани с морска сол и етерични масла, втирайте в ногтевые плочи масло от репей или рициново масло. За укрепване на ногтевых плочи нанасяйте върху тях специални подпори устни.
  3. Има и още една причина загибания ноктите – това е вродена особеност. В този случай често загибание е по-ясно изразен характер. Извън независимост от дебелината на нокътната плочка след отращивания до определена дължина на ноктите започват да загибаться нагоре или надолу, като така силно, че буквално се свиват., изм. В този случай може само да се съчувства и да ви препоръча или отращивать ноктите само до безопасна дължина, така че те не са сгънати, или да се прибегне до изграждане на нокти всеки един от допустимите начини.При генетично характера на проблема, ноктите загибаются най-вече на указательном и средния пръст, докато други имат съвсем редовна форма.

Признак на какво може да бъде появата на бели точки на ноктите си ?

На кого са показани перлени вани в домашни условия – полезни и приятни процедури, прочетете тук .

Плюсове и минуси на криосауны – нов начин на омолодится и оздоровиться

Защо загибаются ноктите нагоре или надолу, какво да правя и как се лекува

Какво да направя, ако загибаются ноктите?

  • Ако загибание нокти не е наследствен, а след това може да опитате да се лекува това неэстетичное явление себе си. В курс на лечение се предлагат вани, втриване и масаж ногтевых на ролките.
  • Ако настъпи промяна в посока на растежа на ноктите са свързани и с промяна на оцветяването, вързоп, тогава най-вероятно причината се крие в гъбична инфекция, която се лекува сам, не си струва. Най-добре ще се обърнат към дерматолог и да получи експертна помощ.
  • Ванички за лечение на деформация на нокътната плочка правят с морски соли и етерични масла, така и със сода за хляб и обикновена сол. Всички тези вещества отлично укрепва нокътната плоча. Можете също така да се подготви и ванночку с йодна вода.
  • Концентрацията на соли във вода не трябва да бъде висока, капацитет за два-два и половина литра достатъчно супена лъжица сол. Етерични масла за този обем обикновено се вземат пет-седем капки.
  • Баня с йодирана сол (може да се вземе морска сол и kapnut пет капки йод)
  • В 150 мл топла вода вземат една супена лъжица сол, разбърква се, за да солта напълно растворилась, и се поставят във вода пръсти. Ваната трае, докато изстине водата, след това ръцете споласкивают чиста вода, промакивают мека кърпа, се втрива в ноктите специални маникюр масла или кремове, отстранява излишното масло тампон и се нанася балсам за нокти.

Йод – чудесно лечебно средство за ноктите си, и в този случай може да го поставя върху нокътната пластина се като обикновен лак с четка. Преди да нанесете, за да премахнете лака от ноктите с помощта на течност за премахване на лака, не съдържа ацетон (а по-добре като цяло да се въздържат от покриване с лак за целия период на лечение). Лечение с йод ноктите е най-добре за една нощ – на сутринта от йод не ще остане и следа. Той напълно се абсорбира постепенно да прави ноктите по-здрави и коригиране на всичките им дефекти.

Не трябва да се пренебрегва и лимонов сок – ежедневно втриване на сок от прясно изцеден лимон в нокътната пластина бързо ще се поправи всички нередности нокти.

Триене на нокътната плоча масла, маникюрных и етерични, също ще помогне за решаването на този проблем. Използват се специални масла, които може да ви посъветва вашият майстор за маникюру, етерични масла neroli, портокал, лимон, бор. Добре помагат масло от репей, ленено семе и рициново масло.

Масаж ногтевых валяци и ногтевых плочи с витаминен крем за ръце, маникюрным масло или от любимо етерично масло също е много добро влияние върху коригиране на дефекти на нокътната плочка. Масло насищане на тъканите с необходимите вещества, а масаж предизвиква увеличеният приток на кръв и създава условия за най-добро усвояване на хранителните вещества тъкани.

Не пренебрегвайте всички промени в състояние на ноктите, защото това е в ноктите на първо място на сигнала ни за недостатъци в тялото, които най-добре се поправят бързо, не водят до възникване на сериозни нарушения.