Женско списание » Грижа за ръцете » Защо ноктите растат бавно

Защо ноктите растат бавно

Защо ноктите растат бавно Леко ръце ще изглеждат и с къси нокти. И на тях можете да си направите оригинален маникюр. Но с дълги нокти на пръстите визуално удължават, изглеждат по-елегантно. Но не винаги ноктите може да расте до желаната дължина. При някои жени ногтевая плоча експандиран или ноктите са меки и често се чупят лесно. А така искам да има дълги нокти. Как да им помогне и да направи, за да са здрави и растат по-бързо?

Защо ноктите растат бавно

Какви причини влияят на растежа им? Състоянието на ноктите зависи от много фактори. Това могат да бъдат наследствени причини, функции на организма, условията на работа, кои храни се консумират жена и дори екология и време на годината. Например, ако работата е свързана с факта, че ръцете на жените често са във водата, а след това ногтевая плоча става мека, ноктите често се чупят лесно.

Специалистите отдавна са стигнали до извода, че в топлото време на годината, ноктите растат по-бързо, подобрява тяхната структура. Това е свързано с благотворно влияние върху организма на слънчевите лъчи. През зимата, животът е в застой, ноктите растат по-бавно.

 

 

Що се отнася до храненето, за укрепване на ноктите и за това, те да растат по-бързо, трябва да включва в храната на витамини, калций, киселина. Редовната консумация на плодове, сирене и кисело мляко, риба помага за укрепване и им помага да растат.

 

Защо ноктите растат бавно

 

Негативно влияние на ноктите и върху организма оказват вредни зависимости. Така че, пушенето води до това, че те стават жълти. Разбира се, това може да се коригира, които ги покриват с лак, но общото състояние не се подобрява.

Как да се подобри нокътната плоча?

Освен правилното хранене, спорт, разходки на чист въздух за подобряване на нокти и по-бързия им растеж, следва да се обърне внимание и индивидуална грижа за ръце, най-подходящия маникюр. Например, ако технологията за нокти предварително е необходимо да се покрие основата, това е точно така и трябва да се направи.

 

Защо ноктите растат бавно

 

За меки и чупливи нокти се препоръчва да се прилагат пили маникюр с лек покритие, например, лазерни, стъклени или керамични. Обработка на ноктите трябва да се направи, разходите пилкой в една посока. По-добре да избягват употребата на ножица, тъй като при подстригании също е нарушен ногтевая плоча.

Лакочистител трябва да се използват добрите течности, в които са включени масла и други лечебни компоненти. И разбира се, в никакъв случай не си струва да прибягват до такива варварски начин за облекчаване на лак, като сдирание му острие или обкусывание.

 

 

Слаби нокти не трябва да се зареди чести процедури по нанасяне на лак. Поне един път в месец, нека да ги почивен ден, прекарвайки това време комплексът от оздравителни процедури. Например, можете да правите спа процедури, хранителни маска за ръце.

Природата ще ви помогнат да възстановите ноктите и да се ускори неговия растеж

Мъдрите съвети на баба и дядо са актуални, независимо от напредъка на модерната козметология. Благотворно ще повлияят на съединените тях в купа, зехтин и лимонов сок. За няколко минути, отпуснати в тази връзка пръстите, напитаются необходими закрепляющими елементи.

Много благоприятен ефект на ваната с помощта на морска сол. След нея на ръце трябва да се наложи крем, внимателно разтривайте в областта на ноктите.

 

Защо ноктите растат бавно

 

Странно е, но ноктите обичат червен пипер. Добавете го към крема за ръце и нокти. Вярно, за провеждане на такава процедура трябва да се веднъж в месеца. Червен пипер служи като стимулант за подобряване на кръвообращението. Най-добрата циркулация на кръвта се насища с ноктите полезни вещества.

Любителите работят в страната по-добре да се използват ръкавици. А когато работата е приключила, на ръцете и ноктите си струва да репейное, рициново или зехтин.

Редовната грижа за ръцете и ноктите не отнема много време. А тук ефекта ще зарадва жените, които не растат или счупени нокти.

За стемпинг за нокти прочетете тук.

 
 

Подобни статии