Женско списание » Грижа за ръцете » Защо ноктите на ръцете се отклоняват от кожата: причини и лечение за нокти

Защо ноктите на ръцете се отклоняват от кожата: причини и лечение за нокти

На днешният ден доста често могат да се срещнат хора, които имат заболявания, свързани с поражение на плоча на ноктите и кожата около него. Дори ако човек добре се грижи за вашите ръце и нокти, — това не е 100% гаранция за защита от гъбични инфекции .

Освен това, състоянието и здравето на ноктите, за утвърждаването на лекари, влияят много фактори: както на външната среда, така и вътрешна грим на хранителни вещества и витамини.

Основната често срещана деформация на нокътната плочка – това ексфолиране. Е структурно нарушение, води до редица негативни емоции, така че много жени са сериозно се замислят, защо ноктите на ръцете се отклоняват от кожата.

За да даде правилния отговор и да назначи ефективно лечение, трябва, първо, да се определи точна диагноза и да се разкрие причината.

Често срещани причини, при които ноктите се отклоняват от кожа

Към общите достатъчно често срещаните причини, когато ноктите се отдалечава от кожата, лекари включват:

 1. Прием на силни антибиотици дълъг курс.
 2. Наранявания на пръстите.
 3. Екзема.
 4. Псориазис.
 5. Атопичен дерматит.

Лечение на нокътната плочка трябва да бъде незамедлительным , в раната да не попадне инфекция.

Защо ноктите на ръцете се отклоняват от кожата: причини и лечение за нокти Низост на ноктите е симптом на заболяване

Общи симптоми на заболяване на ноктите

Симптоматика, която съответства на заболяването, в ранните етапи може да бъде без болка регионална синдром , но при това задължително ще се проявят и следните признаци:

 1. Ексфолиране на ноктите.
 2. Натрупването на въздух под табела.
 3. Ногтевая плоча постепенно започва да променя цвета си, придобивайки нездравословен начин на желтушный оттенък.

Ако навреме не се обърне внимание на първоначалните симптоми, то ноктите могат да започнат да се отдръпват от кожата буквално на всички пръсти и тогава да се зададе въпросът, защо се е случило, ще бъде доста късно.

Онихолизис: причини за появата и симптоми

Доста често е причина за отслаивания нокти от кожата е заболяване на ноктите — онихолизис. За да се изключи тази причина в борбата за здравето на ноктите, е важно да се знае защо възниква това заболяване.

Онихолизис се причинява от следните фактори:

 1. Гъбични заболявания на произход.
 2. Големите наранявания на пръстите.
 3. Соматични наследствени заболявания, които протичат в остра форма.
 4. Инфекциозни заболявания, по време на които са засегнати ноктите на краката.
 5. Поради слабо направения маникюр, изграждане (лоша работа с инструменти, неправилна технология на извършване на дейността).
Защо ноктите на ръцете се отклоняват от кожата: причини и лечение за нокти Травма на палеца може да доведе до онихолизису

Моля, обърнете внимание! Впоследствие да не се отдаде на продължително лечение. По-добре да присъства само доказани салони за красота или да използва лични несесер.

Познаването на основните причини за появата на онихолизиса, става разбираемо, защо ноктите на ръцете се отклоняват от кожата.

Въпреки това, за да се определи правилно въпросното заболяване, трябва да знаете симптомите му.

Симптоматика на заболяването:

 1. Значително удебеляване на кожната покривка под ръба на нокътната плочка.
 2. Промяна на цветовия тон (ноктите придобива нездравословен начин на жълт или синкав оттенък).
 3. В чинията се появи крива граница, която разделя здравословен сегмент на нокътя от пациента.
 4. Промяна на формата на нокътната плочка.
 5. Плоча с течение на времето започва силно да се отдели.
 6. Неприятна миризма.

Защо ноктите на ръцете се отклоняват от кожата: причини и лечение за нокти

Това са основните симптоми, които на първо място трябва да се обърне специално внимание, за да се диагностицира заболяването. В особено сложни случаи е необходимо провеждане на допълнителни лабораторни изследвания, които позволяват точно да се определи патология.

Пълна класификация на болести, при които беля ноктите

Трахионихия

Обикновено трахионихия възниква на фона на имунодефицитен синдром, нарушаване на хормоналния баланс, на чести стресови ситуации . При това заболяване възниква внезапно и се проявява на всички ногтевых плочи наведнъж.

Симптоматические прояви:

 1. Повърхността на ноктите е тъп. Те са неодушевени, пясъчен вид.
 2. Понякога могат да се наблюдават тънки канали, които се простират по протежение на цялата нокътната повърхност.
 3. Зазубренность или с видими пукнатини.

Защо ноктите на ръцете се отклоняват от кожата: причини и лечение за нокти

За точното диагностициране на тази болест задължително трябва да се извърши биопсия вила . При изрично болест ще се яви спангиозные матрица, много бързо разпространяващи се, защо и болестта се различава молниеносным течение.

заболяването възниква внезапно и се проявява на всички ногтевых плочи веднага

При това ноктите на ръцете започват напълно да се отклонят от кожата на почти всички пръсти в продължение на минимален период.

Онихомадезис

Основно възниква след нараняване. В резултат от наслояване на нокътната плочка започва с основата. Често съпътстват болестта на възпалителни процеси.

За да се оправи, защо при това заболяване на ноктите на ръцете започват да се движат далеч от кожата, трябва да се помисли и по други причини, несвързани с травма на нокътната плочка:

 1. Гъбично поражение.
 2. Инфекциозни заболявания.
 3. Възпалителни процеси.
 4. Врастване на нокътя в мека кърпа.

Процесът на развитие на болестта трае в продължение на половин година . Само през определен период от време започват да се появяват първите промени на нокътната плочка: ще се появи желтушный цвят, ноктите или ще утолщаться, или отпадат.

Защо ноктите на ръцете се отклоняват от кожата: причини и лечение за нокти Врастване на ноктите е причина за онихомадезиса

За диагностициране на заболяването може всеки лекар-дерматолог, който ще назначи индивидуално лечение.

Кайлонхиния

Заболяване, което води до ексфолиране на нокътната плочка в центъра на нокътя. При този пакет се случва само в редки случаи. Основният знак е блюдцеобразная ваканция. При този ногтевая плоча запазва гладка повърхност, цвят и дебелина.

Най-често лющене на ноктите от кожата възниква на фона на гъбични или инфекциозни заболявания.

За да е своевременно да се започне лечение, което ще попречи на необратими последици, трябва да посетите дерматолог, който ще определи причината за появата на заболяването, назначава специален, индивидуален курс на лечение.

Онихорексис

Онихорексис се характеризира с разломом на ноктите, който минава по протежение на цялата плоча, като се започне от самия край и на земята. На една плоча, може да има няколко пукнатини. Първо пляскане малко видими, но ако не се проведе своевременно лечение, а след това те стават по-дълбоки.

Това заболяване често се срещат при хора от напредването на възрастта. Обяснява този факт нарушение на циркулацията на кръвта.

Основни причини за възникване на:

 1. Екзема.
 2. Наранявания.
 3. Прилагането на евтини козметични декоративни лакове. Честото използване на ацетон, за да го изтриете.
 4. Инфекции от различен тип.

Онихошизис

При дадено заболяване, отлепване на нокътя от кожата се случва широчината на ноктите. При това напълно липсват възпалителни процеси, болезнени усещания.
Почти винаги заболяването се появява на фона на химически или механични въздействия. Много често онихошизис се нарича "професионална болест пианисти".

Основната посока на лечебния курс – това е укрепване на нокътната плочка

Диагноза поставя на базата на визуално изследване. Освен това, предписват лабораторно изследване за наличие на гъбички. Основната посока на лечебния курс – това е укрепване на нокътната плочка.

Гапалохиния

При заболяване от този тип, ноктите разгражда лесно поради факта, че ногтевая плоча силно омекотява.

Това може да се случи по следните причини:

 1. Поради външни неблагоприятни фактори.
 2. В резултат на хронични заболявания от различен тип.
 3. Генетично предразположение.
 4. Хормонални смущения.
 5. Неправилен режим на хранене.
 6. Наранявания.

Важно е да се помни! При откриване на признаци на една от вида на заболяването, трябва да посетите лекар, който да може да разкрие точният вид на онихолизиса, да назначи правилното лечение.

Лечебни средства за отслаивающихся нокти

Лечение на симптома отслаивания нокътната плочка обикновено се извършва с помощта на медикаментозных лекарства и народни рецепти изчерпателно.

Медикаментозно лечение

За успешното и ефикасно да се отървем от заболявания, препоръчително е да се извърши комплексно лечение, състояща се от следните моменти:

 1. Като правило, на пациента задължително се предписват витамини от група "А" и "В", тъй като те се отнасят до стягане на средства.
 2. Освен това, предписват средства, съдържащи калций и желязо. Защото липсата на елементи от данни води до унищожаване на нокътната плочка.
 3. За постигане на добри резултати, е необходимо локално въздействие медицински мехлеми или гелями. За най-ефективно може да се дължи на "Гелиомициновую мехлем", "Радевит".
Защо ноктите на ръцете се отклоняват от кожата: причини и лечение за нокти Радевит — ефективно средство в комплексно лечение на заболяването

Така в продължение на месец в дупката, ноктите на болния трябва да се втрива следните лекарства местно действие:

 1. "Бифоназол" (медицински антибактериален крем).
 2. "Аморолфин".
 3. "Циклопирокс".

В случай, ако гъбично заболяване, лекарят ще предпише антимикотические лекарствени вещества . При липса на положителни резултати, може би промяна на лекарства на други по-силни, като например лекарства за хормонална редица.

Защо ноктите на ръцете се отклоняват от кожата: причини и лечение за нокти Аморолфин трябва да се втрива в дупката на болен нокът

Пазете се! Прекъсване курсът на лечение без консултация с медицински специалисти, в никакъв случай не може. Това може да доведе до различни видове усложнения, до пълна загуба на нокътя.

Препоръчани рецепти народни средства за лечение на заболявания

И При това заболяване, като онихолизис, препоръчват да правите различни ваната или лосиони на основата на народни рецепти. Въпреки това фолк препоръки трябва да се използва като допълнително средство към основната терапия с помощта на медикаментозных лекарства.

Сред народни рецепти за най-ефективни се считат следните:

 1. Използва се за лечение на "kombucha" . За това трябва да се отреже малкият му част и внимателно се смила и превърнат в хомогенна кашицеобразную маса. След което поставете я върху засегнатата област, внимателно вотрите в кожата. Прави тази процедура до 4 пъти на ден в продължение на няколко седмици.
 2. Защо ноктите на ръцете се отклоняват от кожата: причини и лечение за нокти Добър ефект може да се получи от масло от чаено дърво , тъй като то е с мощно бактерицидно свойство. Вземете за тази процедура пипетата, напишете в нея масло и по една капка влиза под всяка засегнатата нокътната плоча. Процедурата се извършва по няколко пъти на ден в продължение на един месец.
 3. Прекрасен ефект имат ванички от английската сол. За това в контейнер трябва да наберете топла вода и се изсипва там малко сол, след което се потопи във водата ръка, дръжте ги в разтвор не по-малко от десет минути. Водите по температура трябва да е комфортна.
 4. Много дерматолози съветват да се ваната. Выдавите във вода сок от един узрели портокала, след което добавете пет капки йод и една супена лъжица сол. В получения разтвор се накисва в продължение на ръце.

Профилактика

За да не възниква въпросът, защо ноктите на ръцете се отклоняват от кожата, трябва да се внимава за ноктите, за провеждане на различни превантивни действия, които ще ви помогнат не само да предотврати появата на заболяването, но и укрепване на нокътната плоча, здравословен организма като цяло.

Защо ноктите на ръцете се отклоняват от кожата: причини и лечение за нокти Трябва да се справят не само за ръка, кремове, но и ногтевые плоча.

За да се избегнат неприятности, вземете за себе си в навика:

 1. За Постоянно наблюдение на тяхното здраве.
 2. Внимателно изберете салон за красота за провеждане на маникюр или отглеждане на собствените си специални инструменти за тази процедура.
 3. Се справят не само за ръка, кремове, но и ногтевые плоча.
 4. Задължително прекарват закаливающие и уелнес ваната. Тези процедури значително засилване на кръвообращението.
 5. Обработва ноктите със специални хранителни и укрепляющими средства: сыворотками, лечебни лакове, и тогава ще се появят въпроси, защо ноктите на ръцете се отклоняват от кожата.

симптом е, когато ноктите на ръцете се отклоняват от кожата, може да свидетелства за недостиг на витамини и полезни вещества в организма. За укрепване и здравето на ноктите могат да се приемат витаминни комплекси

Когато ногтевая плоча на ръцете започва да се отдалечава от кожата, това може да доведе до пълна загуба на нокътя. Ето защо е важно правилно да диагностицира заболяването и да вземете нужда от лечение, която, за да постигне по-добър ефект, трябва да бъде комплексно, включва лекарства и народни средства за защита.

Какво лечение е необходимо при грибке на пръстите на краката:

Как в домашни условия да се отърве от гъбички на ноктите:

Опит за лечение на гъбички на ноктите: